ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους Αγιορείτες πατέρες και μοναχούς

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. - 5 Φεβ 2021 - 21:24

Σεβαστοί πατέρες και μοναχοί του Αγιωνύμου Όρους,
μετά τις δημόσιες επιστολές μου προς το Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών της Ι.Μ.Πειραιώς (ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : ΠΡΟΣ το επιλεκτικά λαλίστατον αλλά εξίσου επιλεκτικά κωφάλαλο ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ι.Μ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ ) και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαον (ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ : προς τον ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΝ), έλαβα αρκετά mail από μοναχούς του Όρους αλλά κι απ’ αλλού, ενθαρρυντικά για τα περιεχόμενα των επιστολών μου αλλά κι εξόχως απογοητευτικά περί συμβαινόντων στο Όρος.

Αρχικά σας ομολογώ την αγάπη μου για κλήρο και μοναχούς, που δεν είναι προϊόν παιδικής κατήχησης αλλά ώριμης άποψης, όταν ενήλικας προσπάθησα, παρότι νηπιοβαπτισμένος, να γίνω ορθόδοξος, ειδικά μέσω των βιβλίων των οσίων γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου. Επίσης λόγω των εξ υμών γέροντός μου και του γέροντός του, που έχουμε έξοχη σχέση εν Χριστώ αλλά και της φράσης του Αγίου Μεγάλου Κωνσταντίνου (ιδρυτού του Χριστοκεντρικού κράτους της Ρωμανίας) “θα έβγαζα την χλαμύδα μου και θα σκέπαζα τον αμαρτάνοντα κληρικό!”

Πολύ στενάχωρα πληροφορήθηκα ότι επίκειται υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των μοναχών. Είναι γνωστό ότι γίνεται ιδιαίτερη συζήτηση και υπάρχουν τρομακτικές επιστημονικές αντιγνωμίες περί της φερόμενης απειλής της ανθρωπότητας covid-19 αλλά κι επιφυλάξεις περί των αντίστοιχων εμβολίων από κορυφαία ονόματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, χωρίς κάποιον καταξιωμένον ιατρόν να τα υποστηρίζει πλην των “μισθωτών” ιατρών των κυβερνήσεων. Αρκετά παράδοξον. Όμως και θεολογικά και επιστημονικά μία είναι η Αλήθεια, μια η αιτία και η θεραπεία κι ευθύνη του καθενός είναι να τα ελέγξει προσωπικά. Κι αν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε «μελετάτε τας Γραφάς», σας προτρέπω να μελετήσετε και τις ‘αλλούτερες’ επιταγές”, καθώς ο Κύριός μας (ο συνέχων τα σύμπαντα) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ (αυτεξούσιο) σε αντίθεση με τον αντικείμενον, που μονίμως επιβάλει. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΑΓΚΑΛΟ.

Όταν πρωτορώτησα τον γέροντά μου, πως να ενεργήσω σε κάποια περίσταση της ζωής μου, απάντησε “ο Κύριος σε έχει ‘καταδικάσει’ αιώνια με το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ”. Μετά την δεύτερη φορά που πήρα την ίδια απάντηση υποχρέωσα τον εαυτό μου να μην κάνω πάλι παρόμοια ερώτηση. Ο Χριστός μας θέλει ελεύθερους, «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν» δεν είπε; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ή ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ;

Όλη αυτή η ιστορία του εμβολιασμού ξεκινά από μια βιοτική ανάγκη (να μην αρρωστήσω – να μην πεθάνω) για να δυναμιτίσει τον προορισμόν του ανθρώπου και να θέσει τα κοσμικά πάνω από τα θεϊκά κι αιωνια. ΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙΤΕ. Απλά το “βιογραφικό” σας θα το γράφει στην τελική Κρίση. Ποιός όμως είμαι εγώ για να τολμήσω να σας αλλάξω γνώμη, όταν ούτε ο ίδιος ο Χριστός ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ ΕΙΠΑΜΕ. Όμως αν σας το επιβάλουν, τι θα κάνετε; Το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ δεν θα ισχύσει; Πέραν αυτού σας επισημαίνω κάποια σημεία :

Η πραγματοποίησις του καθ’ομοίωσιν, η θέωσις δηλαδή του ανθρώπου, γίνεται χάριτι Θεού με την καλήν χρήσιν του αυτεξουσίου, που είναι στοιχείον του κατ’εικόνα, συνεργούντος με πίστιν εις τον αληθινόν Θεόν και με υπακοήν εις το θέλημα του Θεού, το άγιον, το αγαθόν, το τέλειον και ευάρεστον και ειλικρινή μετάνοιαν επί παραβάσεων-αμαρτιών.
ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ και επειδή το ξέρετε θα σας εξηγήσω παρακάτω πως νομίζω ότι ο πονηρός προσπαθεί να σας κάνει να το παρακάμψετε.

Αναχωρώντας από τον κόσμον για να ενδυθείτε το αγγελικό σχήμα, ορκιστήκατε σε κάποιες αιώνιες υποχρεώσεις. Απαλλαγήκατε από τις κοσμικές μέριμνες και βαρίδια, αφιερωνόμενοι στον Κύριον και αφιέμενοι στην δική Του μέριμνα και φροντίδα. Δεν θα το προδώσετε υπακούοντας σε κοσμικές επιταγές γιατί «Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν».

Πιθανόν θα σας πουν ότι οι εποχές αλλάζουν και η επιστήμη προχωρά. Προσωπικά δεν χωρά το μυαλό μου, αν ζούσε σήμερα ο Απόστολος των Εθνών (που ο Χριστός του αρνήθηκε την θεραπεία) και υπήρχε σήμερα εμβόλιο για τον σκώλωπα, ότι θα πήγαινε να εμβολιασθεί απαρνούμενος την Χάρη του Κυρίου («αρκεί σοι η Χάρις μου, η γαρ δύναμίς Μου εν ασθενεία τελειούται» Β’Κορ.12.9) και να “ξεπούλαγε” την τελείωση της δύναμής Του εν τη ασθενεία. Όμως και οι μαθητές του Κυρίου δεν φορούσαν μάσκα, όταν τους πλησίαζαν λεπροί… Οι σημερινοί αποστολικοί διάδοχοι γιατί φοβούνται; Μεταλλάχτηκαν; Ο ιερέας στη Σπιναλόγκα πάντως δεν φοβόταν. Μήπως να τους πει το “μυστικό”.

Δεν είναι μόνον ο Απόστολος των Εθνών αλλά και στρατιές Αγίων, πολλοί εκ των οποίων ανεδείχθησαν από το Περιβόλι της Παναγιάς, που δίδαξαν τον κοσμάκη την αντιμετώπιση των ασθενιών σαν δοκιμασία του Κυρίου, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ (όπως γενικά κάθε δοκιμασία εκ Θεού) ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΗΣ ΘΕΩΣΗΣ. Όσοι διαφωνούν ας μας πουν ποιός είναι ο σκοπός της ζωής. Ξέρουν;

Βασικά εμβολιάζεται κάποιος από φόβον θανάτου, αυτόν που ασυναίσθητα δεν είχε ο άξιος προχριστιανικός Έλληνας. Με την ενανθρώπηση του Κυρίου, που έγινε γνώση και σκόρπισμα του φόβου επιτρέπεται να έχουν και να διασπείρουν οι αρχιερείς; Κλαίω στην σκέψη ότι ο γέροντας Όσιος Παϊσιος αρνήθηκε λίγο πριν κοιμηθεί να του παρατείνουν την ζωή αφού θα καθυστερούσαν την συνάντησή του με τον Κύριον, για την οποία πάλευε μια ζωή. Αλλά και το αγιορείτικο : “Αν πεθάνεις πριν πεθάνεις, δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις” τελικά γράφτηκε χάριν εντυπώσεων και σύνθημα μόνο για τους προσκυνητές; Αν είναι να το καταπατήσετε, ξηλώστε το!

Με πολύ πόνον βλέπω στον κόσμον, ότι η ιεραρχία αλλά και μεγάλο πλήθος του κλήρου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ, όταν διαλαλούν την ζωή σαν το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που πρέπει να διαφυλάξουμε ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. Ο Χριστός παραινούσε “την ψυχούλα σας, την ψυχούλα σας και την ψυχούλα σας” κι αυτοί ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ “την ζωούλα σας, την ζωούλα σας και την ζωούλα σας”. Τι έπαθαν; ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΚΙ ΑΙΩΝΙΟ;;; Ξέχασαν το «μη φοβηθήτε από των αποκτεννόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυναμένων αποκτείναι, φοβηθείτε δε μάλλον τον ψυχήν και σώμα απωλέσαι εν γεέννη». Μήπως έχασαν το νόημα του Θείου κηρύγματος, ειδικά κάτω από τις αγιογραφίες των Αγίων μας, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΝΤΡΙΩΜΕΝΑ (άντρες-γυναίκες) ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΟΡΑΤΟ ΙΟ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και να μην καταντήσουν στο αιώνιο έρεβος; Τελικά μήπως έχασαν το νόημα της Πίστης του Ενός και Μοναδικού Θεού και το δόγμα αυτής; Μήπως έχασαν το νόημα της ύπαρξης του ανθρώπου και το καταντούν σαν το λαϊκό άσμα “Μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε” ή σαν βρεφική ζωή “μαμ, κακά, νάνι και ΕΜΒΟΛΙΑ”;

Μην ξεχνάτε ότι πλήθος αυτών έχουν ήδη περάσει στην οικουμενιστικήν άποψη της “μεταπατερικής” θεολογίας. Αυτής δηλαδή, που κηρύσσει ότι οι Άγιοι Πατέρες (τι σημαίνει μεταπατερική;;;) δεν τα είπαν σωστά και πρέπει να (συμ)πληρωθούν ή και να αλλαχθούν (ωιμέ μόνον το Άγιον Πνεύμα μπορεί να κάνει αυτό…), όπως ακριβώς ο πάπας Ρώμης. Είναι δράμα μητροπολίτης να αναδεικνύει θέμα στο διαδίκτυο, ότι ιερεύς κατά την διάρκειαν ακολουθιών φωνασκούσε διαμαρτυρόμενος για το αίσχος του κλεισίματος των ναών και την ύβριν προς τον Κύριον, την ίδια στιγμή που οι μητροπολίτες ψάλλοντας στη Θεία Λειτουργία “υπέρ των Θεοφόρων ημών Πατέρων” (δηλαδή των φερόντων την Θεία Χάρη) θέλουν να τους διορθώσουν ή να τους (συμ)πληρώσουν. Τι να διορθώσουν, το Άγιον Πνεύμα; Αυτό δεν συνιστά “ύβριν του Αγίου Πνεύματος” την μόνην ασυγχώρητην αμαρτίαν; Η ιεραρχία και μεγάλο μέρος του κλήρου αγνοούν την εκκλησιαστικήν ιστορία, ότι όλες οι αιρέσεις ξεκίνησαν από εκκλησιαστικούς λειτουργούςς ακόμα και πατριάρχες (βλ.Νεστόριον), με αμφισβήτηση των διατυπωμένων δογμάτων ενώ ο ίδιος ο Χριστός είπε ότι ούτε κόμμα δεν θα αλλάζουμε από τον Λόγον Του, που θα μείνει στον αιώνα των αιώνων και κάποιοι “άθλιοι” τολμούν να Τον αμφισβητούν λέγοντας ότι “οι εποχές αλλάζουν” (πόσο πια εωσφορικό;;;), ξεχνώντας πως οι νομοδιδάσκαλοι του Θείου Νόμου φαρισαίοι κατάντησαν “εκ του πατρός του διαβόλου”…

Έμαθα από την Ορθοδοξία ότι ο άνθρωπος γεννιέται ΜΟΝΟΝ όταν ο Κύριος εμφυσήσει πνοήν και πεθαίνει ΜΟΝΟΝ όταν ο Κύριος δώσει εντολήν στον μεγάλον Αρχάγγελον Μιχαήλ να Του φέρει την ψυχή του ανθρώπου. ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, ΠΟΛΥ ΔΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ covid-19. Αυτά είναι το “κοσμικό ντύσιμο” της βουλής του Κυρίου. ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ. Αν κάποια στιγμή αντικρύσουμε το ιλαρόν ύφος του Αρχάγγελου, πως θα νοιώσουμε μπρος σε αυτόν που μόνος του στάθηκε κόντρα στον αντικείμενον και είπε το «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου», που τον ανέδειξεν Αρχιστράτηγον των αγγελικών ταγμάτων από απλόν άγγελον; Πως θα νοιώσετε σεις οι φέροντες το αγγελικό σχήμα, όταν δεν του μοιάσατε; Πως θα νοιώσουμε, όταν δεν θα μπορούμε πλέον να μετανοήσουμε έχοντας ακούσει τον σκοτεινόν; Θα αντέξετε το φρικτό αιώνιο σκότος και την αιώνια αποτυχία της καλογερικής αποστολής σας;

Πως θα νοιώσετε αντικρύζοντας το βλέμμα της Δέσποινας του κόσμου, της οποίας το περιβόλι υπηρετείτε και σας σκέπει με την Χάρη της και τις προσευχές της στον Κύριο, όταν προδώσετε τον Υιό της ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ; Θα το αντέξετε; Μεγάλε Αρχάγγελε του Κυρίου Γαβριήλ, φώτισον αυτούς!

Ο Άγ.Θεοφάνης ο Έγκλειστος μας λέει ότι όλα δίνονται απὸ τον Θεό κι όλα δίνονται για τη σωτηρία μας. Μ’αυτή τη σκέψη πρέπει να δεχθούμε την ασθένειά μας, ευχαριστώντας τον Θεό, που φροντίζει για τη σωτηρία μας. Τώρα, το πως συντελεί στην σωτηρία μας οτιδήποτε παραχωρει ο Κύριος, μόνον Εκείνος το γνωρίζει. Όμως το εμβόλιον είναι πρόληψη, είναι πρόνοια και πως μπορούμε να δεχθούμε πρόνοιαν πέραν της Θεϊκής Πρόνοιας, ειδικά όταν προέρχεται από άτομα καθοδηγούμενα από τον πλάνον αντικείμενον; Άτομα που επαγγέλονται την παγκόσμια μείωση του πληθυσμού; Δεν θα ρωτήσουμε τον Κύριον; Δεν θα πάρουμε την ευλογίαν Του;

Δυστυχώς το νόημα της Επιστήμης έχει χαθεί εντελώς στις μέρες μας, όπως προσπαθώ να εξηγήσω στον σεβασμιώτατον μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής και προς τον οποίον θα επανέλθω σύντομα αφού του αφήσω κάποιον εύλογον χρόνον να ανακάμψει, εμπεδώνωντας την πρώτη κουδουνιά μου. Ναι ο Χριστός μας έδωσε την Επιστήμη, όπως αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη, αλλά γιατί; Ο λογισμός μου λέει, ότι την έδωσε για να μας δοκιμάσει. Όπως κάποτε έδωσε στον τότε πρώτον τη τάξει άγγελον την αποστολή να φέρει το Φως (εώς) κι εκείνος “καβάλησε το καλάμι” διανοούμενος να βάλει τον θρόνον του άνω του Κυρίου, έτσι και οι αρριβίστες επιστήμονες νομίζουν ότι θα πετύχουν τα πάντα μόνοι τους κι άνευ Θείας Χάριτος … πω πω πω εωσφορικότατο! Πιθανόν να αναρωτηθεί κάποιος “τότε γιατί μας έδωσε την επιστήμη;” Ας δούμε το παράδειγμα πραγματικά θεοσεβούμενου ιατρού, του μακαριστού Παναγιώτη Δημακάκου, ομότιμου καθηγητή Ιατρικής Αθηνών :
“Ο πραγματικός ερευνητής αναζητά την αλήθεια και, τελικά, εκεί είναι που συναντά τον Θεό. Πάρα πολλά παραδείγματα όπως 52χρονου με αποφραγμένη αορτή, που όταν καθάρισα είδα ότι οι βλάβες αυτές προχωρούσαν και στις νεφρικές αρτηρίες. Αν μείνουν οι νεφροί μία ώρα χωρίς ροή αίματος και οξυγόνο, νεκρώνουν. Αυτό τότε δεν φαινόταν στις εξετάσεις και είχε ήδη περάσει μισή ώρα, ώσπου να καθαρίσω την αορτή και να την κλείσω. Συνειδητοποιώ πλέον ότι θα έχω έναν νεφροπαθή ασθενή, που θα πρέπει 2 και 3 φορές την εβδομάδα να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση. Με λούζει κυριολεκτικά κρύος ιδρώτας και εκείνη την ώρα ψελλίζω 3 φορές, σαν προσευχή: «Γλυκέ μου Χριστέ, άπλωσε τα χέρια Σου και κατηύθυνε τα δικά μου δάχτυλα». Όπως έχω ανοιχτή την αορτή και εκφύονται τα αγγεία, «τυφλά» βγάζω με τις λαβίδες ό,τι σκληρά αθηρώματα και σε λιγότερο από μισή ώρα κάνω την πιο «τρελή» επέμβαση που θα μπορούσα να κάνω. Πέντε παιδιά τον περίμεναν εκεί έξω κι εγώ έκανα κάτι ανορθόδοξο! (ΑΛΛΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟ, συμπληρώνω). Την επομένη σε ενδοφλέβια αγγειογραφία, που μας φωτογραφίζει τις αρτηρίες, ομολογώ ότι ο ασθενής φαινόταν, όχι σαν να είναι χειρουργημένος, αλλά όπως τον γέννησε η μάνα του, σαν να μην είχε αρρωστήσει ποτέ! Τότε στην επίσκεψή μου επάνω έκανα ομολογία στους νέους συναδέλφους μου : «Δεν χειρούργησα εγώ, παρακάλεσα και χειρούργησε κάποιος Άλλος». ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ!!!
Σας εξομολογούμαι ότι πολλές φορές «εφημερεύει» ο ίδιος ο Χριστός και ζούμε την παρουσία του… Το κάλλος της ιατρικής επιστήμης βρίσκεται στην εμπιστοσύνη, την οποία ο ίδιος ο Δημιουργός έχει εκδηλώσει για την Ιπποκράτεια επιστήμη, για τον διάκονο του ανθρώπινου πόνου στην Παλαιά Διαθήκη: «Και ιατρώ δος τόπον, και γαρ αυτόν έκτισε Κύριος».”

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, «αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου»!!! Πόσο λοιπόν επιστημονικά λειτουργούν αυτοί, που βρίσκονται κάτω από την ποδηγέτηση μιαρών ατόμων ΜΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (σαν τους Soros & Bill Gates), που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η επαγγελία για την μείωση της ανθρωπότητας σε 500-700εκατ.;;; Οποία ύβρις προς τον Δημιουργόν;
Όμως πολλοί εντός Εκκλησίας τους υπακούν, όπως απαιτούν να υπακούν αυτούς οι λοιποί αλλά ΥΠΑΚΟΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ. «Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» δεν είπε ο Απόστολος Πέτρος; Οι αποστολικοί του διάδοχοι γιατί δεν το τηρούν;

Μια που φθάσαμε στην “υπακοή” σας λέω (όχι σαν θεολόγος αλλά κατά κόσμον προσπαθών επιστήμων, γιατί ποτέ κανείς δεν θα “επίσταται” της γνώσης, παρά μόνον με την Θεία Χάρη, που όμως αγνοούν πολλοί ακόμα και μητροπολίτες επιστήμονες) ότι συντάσσοντας επιστολήν προς την Ιεραρχίαν της Ελλάδος λειτούργησα εντελώς επιστημονικά, ξέροντας ότι οι εκκλησιαστικοί όροι διαφέρουν των ομόγραφων κοσμικών κι ανατρέχοντας στην Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου Σιναϊτου, απόρησα τελικά πόσοι από σας τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς την έχετε διαβάσει κι εμπεδώσει. Γράφει : “Υπακοή σημαίνει ενέργεια χωρίς εξέταση, θάνατος εκούσιος, ζωή χωρίς περιέργεια, αμεριμνία για κάθε σωματικό κίνδυνο, αμεριμνία για το τι θα απολογηθής στον Θεό, να μη φοβήσαι τον θάνατο”. ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ : ΑΜΕΡΙΜΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ … ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΗΣΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ!!! Σήμερα “επιβάλεται” η υπακοή επειδή φοβόμαστε τον θάνατο; Στέκει;;; Η υπακοή δεν είναι “σκυλίσια υποταγή”, όπως την προωθούν, αλλά αρετή και σαν αρετή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ. Υπακοή κάνεις με το ήθος σου, κατεβάζοντας ελεύθερα και ειρηνικά τον νου στη καρδία και ποτέ επιβαλόμενα, ώστε να επιτευχθεί η νοερά προσευχή. «Όστις θέλει οπίσω Μου ελθείν». ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ, δεν ανάγκασε κανένα και θα αναγκάσουν κάποιοι κατ’ επιταγήν των εωσφοριστών της ευγονικής; Για να εφαρμοστεί δε πρέπει να έχουν πληρωθεί οι αρετές των προηγουμένων κλιμάκων!!! Το έλεγξαν;;; Στα θέματα Πίστης δεν κομπογιαννίζουμε. Κι αν η υπακοή βρίσκεται στη 4η κλίμακα του Αγίου Ιωάννου Σιναϊτη, η διάκριση βρίσκεται στην 26η κλίμακα!!! Ίσως έτσι δικαιολογείται η … λάθος εκτίμηση περί υπακοής… και ο φόβος λειτουργεί σαν μυρμηγκολέοντας, όπως έλεγε ο μακαριστός γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης-Αριζονίτης.

Σας θυμίζω ένα περιστατικό με τον Όσιον γέροντα Παϊσιον, που τον επισκέφθηκε κάποτε ένας αμερικάνος λέγοντάς του ότι οι αμερικάνοι είχαν πάει στο φεγγάρι.
– Στον Θεό πότε θα φθάσετε και πόσο σας κόστισε ως το φεγγάρι; ρώτησε με αφέλεια(;;;) ο όσιος.
– Πως να φθάσουμε στον Θεόν όταν ήδη ως το φεγγάρι μας κόστισε ποτάμια από δολάρια; είπε ο αμερικάνος για να εισπράξει την “ισοπεδωτικήν” απάντηση του οσίου :
– “Τι λες παιδί μου; Κι ΕΜΕΙΣ Μ’ΕΝΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!” κι αν φθάσεις μέχρι τον Θεό, τι να την κάνεις την βιοτή, όταν έχεις ολοκληρώσει τον προορισμόν σου;
Αυτά κάνει η ταπείνωση, τα “γόνατα και δάκρυα”, που συμβούλευαν οι αγιορείτες πατέρες, που ακολουθούσαν το “δώσε αίμα να πάρεις Πνεύμα” και με ταπείνωση και ψυχική συντριβή έπαιρναν πάντα την “πληροφορία” (όπως την ονόμαζε ο Όσιος γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης) και την γνώση της απόλυτης Αλήθειας από τον ίδιο τον Δημιουργό κι όχι από κάποιον κομπογιαννίτη επιστήμονα, όπως όλοι είμαστε ΑΝΕΥ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ γιατί «αρχή σοφίας, φόβος Κυρίου»!!! Να μην ξεχνάμε ότι η γνώση της Αληθείας απαιτεί άκραν ταπείνωση, όπως αυτή που έδειξε η Δέσποινα του κόσμου, έχοντας βέβαια “φοιτήσει” (ή μάλλον επιφοιτηθεί) επί 12ετία στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο, εκεί που ουδείς άλλος μπόρεσε να φοιτήσει ούτε καν ένα δευτερόλεπτο. Αλλά τελικά πόσο διαφέρουν οι όρκοι σας από το «…γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου»; Δόξα τω Θεώ ακόμα έχετε άξιους γεροντάδες, σαν καλή ώρα τον ηγούμενον της Ι.Μ.Αγίου Παύλου γ.Παρθένιον, που ενδεικτικά αναφέρω, μια και είδα βίντεο με τις απόψεις του περί εμβολιασμού. Εύχομαι και πιστεύω ότι από τέτοιους γεροντάδες, που μιλούν με τον Κύριον θα πάρετε την “μόνη αληθή και σωτήρια πληροφορία”, ώστε να τιμήσετε το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ, το τεράστιο δώρο του Χριστού προς το πλάσμα, που «τόσον ηγάπησεν…».

Ανάφερα στην αρχή ότι χωρίς ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ κανείς δεν σώζεται κι επειδή το γνωρίζετε και δεν θα λανθάνατε, ο πονηρός έστησε την παγίδα της ΥΠΑΚΟΗΣ, που όμως δεν είναι η υπακοή προς το Θείον θέλημα αλλά “σκυλίσια υποταγή” σε εωσφορικές επιταγές με όλη την παρα-θεολογία, ότι η ζωή είναι το υπέρτατον αγαθόν (αναρωτιέμαι που το είδε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, έχοντας τεράστιες ευθύνες έναντι του Χριστού όταν δεν ορθοτομεί τον Λόγον της Αλήθειας) κι ο δήθεν σεβασμός στην ζωήν του πλησίον, όταν ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ! Κι αν τα ταγκαλάκια προσπαθούν να σας φορτώσουν ευθύνες, ότι θα ευθύνεστε για την υγεία του πλησίον γιατί σεις να παραγνωρίσετε ότι μπορεί να εναντιώνεστε στην δοκιμασία, που μπορεί ο Κύριος να επιδιώκει να παραχωρήσει στον πλησίον; Μήπως διπλή αμαρτία; Σε αυτές λοιπόν τις παπαρο-θεολογίες θα κάνετε υπακοή ή στο Θείο θέλημα, που θα το φανερώσει ο Κύριος στους φωτισμένους γεροντάδες σας; Αν οι επίσκοποι είχαν αυτό που με την αποστολική διαδοχή τους δώρισε ο Κύριος ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ (μεταπατερική θεολογία).

Σας έγραψα με γνώμονα τα λεχθέντα του Χρυσορρήμονος Ιωάννου Χρυσοστόμου «Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει» και «Τό μή κρίνετε, ἵνα μή κριθῇτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως» και δεν σιωπώ στην ειδεχθή παραποίηση έως διαστροφής του Θείου Λόγου εκ μέρους μητροπολιτών όπως αυτήν την επιτομήν διαβολισμού >>

(Απομαγνητοφώνηση : Εκκλησία δεν είμαι εγώ, αλίμονο αν η Εκκλησία είχε εμένα ως μαντρόσκυλο (πολύ ωραία ως εδώ). Εγώ θα πω αυτό που λέει η Εκκλησία, δηλαδή το πλήρωμα των πιστών, θα αφουγκραστώ τους χριστιανούς τι λένε, ποιό θεωρούν σωστό, ακόμα κι αν αυτό οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα κι αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι χριστιανοί, γιατί οι χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία – μπα;;; δεν το ήξερα αυτό-άραγε έχει πτυχίο Θεολογίας; ή προσπαθεί να εισάγει την λειτουργία της δημοκρατίας στην εκκλησία τη στιγμή που οι πολιτικοί κάνουν ακριβώς το αντίθετον). Καθαρός παπισμός κι έχουν το θράσος να μας κουνάνε το χέρι επιβάλοντας τις εωσφορικές επιταγές!!! ΓΙΑΤΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΚΥΡΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΝ.

Οι επίσκοποι σαν διάδοχοι των Αποστόλων δέχτηκαν αυτήν την δωρεά > «προσκαλεσάμενος τους δώδεκα μαθητάς αυτού έδωκεν αυτοίς εξουσίαν πνευμάτων ακαθάρτων ώστε εκβάλλειν αυτά και θεραπεύειν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. … Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων· Εις οδόν εθνών μη απέλθητε, και εις πόλιν Σαμαριτών μη εισέλθητε· πορεύεσθε δε μάλλον προς τα πρόβατα τα απολωλότα οίκου Ισραήλ. πορευόμενοι δε κηρύσσετε λέγοντες ότι ήγγικεν η βασιλεία των οὐρανών. ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε· δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» (Ματθ.Ι,1,5-8).
ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΝΤΑΛΘΗΚΑΝ; Αν δεν μπορούν μήπως εξέπεσαν της αποστολής τους επειδή «το Πνεύμα δε το Άγιον ό έδωκεν ο Θεός τοις πειθαρχούσιν αυτώ»; Έλαβαν εξουσία να εκδιώκουν τα δαιμόνια κι όχι να ποδηγετούνται από τα ταγκαλάκια και τις επιταγές τους, βάζοντας μέχρι και τον διάβολον εντός ναών να βγάζει τα κέρατά του έξω από αυτούς, στριμώχνοντας τον Λόγον του Κυρίου μέσα από τηλεοπτικές συχνότητες και ξεπερνώντας κατά πολύ την προφητεία περί τηλεόρασης του Πατροκοσμά!

Οι επίσκοποι ξέχασαν ότι ο άνθρωπος ό,τι καλόν πράττει, το πράττει εν Αληθεία με την βοήθειαν του Θεού, όχι σαν κυρίαρχος αλλά ως συνεργών στο θέλημα σου Κυρίου, το αγαθόν, άγιον, τέλειον κι ευάρεστον κι όσοι αντιτίθενται στο θέλημα του Κυρίου αμαρτάνουν. Πιθανόν κάποιος να με ρωτήσει, γιατί λέω ότι αντιτίθενται στο θέλημα του Κυρίου. Ας ρωτήσει καλύτερα αυτούς αν βεβαιώθηκαν ότι πράττουν το θέλημα του Κυρίου. Προσευχήθηκαν όπως οι Άγιοι Πατέρες στις Οικουμενικές Συνόδους για να καθορίσουν τα δόγματα της Πίστης; Τον ρώτησαν κλείνοντας τους ναούς και εξωπετώντας τους πιστούς από τους οίκους του Κυρίου ενώ έχουν ενταλθεί να διαφυλάττουν την πίστη σαν κόρην οφθαλμού ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ; «Διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν» κι όχι όσα εντέλλουν οι Gates, Soros, Tangalakia & Co. «Εάν δε μη εισακούσεταί μου, μηδέ ποιήσατε τα προστάγματά μου ταύτα, αλλά απειθήσητε αυτοίς και τοις κρίμασί μου προσοχθήση η ψυχή υμών, ως τε υμάς μη ποιείν πάσας τας εντολάς μου, και εγώ ποιήσω ούτως υμίν … και συντρίψω την ύβριν της υπερηφανείας υμών … και έσται εις κενόν η ισχύς υμών … ότι υμείς επορεύθητε προς με πλάγιοι, καγώ πορεύσομαι προς υμάς εν θυμώ πλαγίω».

Με πολύ αγάπη και σεβασμόν προς τους υπηρετούντες τον φάρον της Ορθοδοξίας
και το χέρι στη καρδιά με πίστη στον Χριστόν,
ο ορθόδοξα προσπαθών και “παρρησία λαλών”

ΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
aristefanidis@mail.com
Αττική, 05-02-2021

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr