ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχίζει και γίνεται τρομακτικό: Σαρώνουν το χέρι για να πληρώσουν και να αποδείξουν την ηλικία τους

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 23 Μάι 2023 - 12:39
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

H Amazon του Τζεφ Μπέζος προωθεί με ταχύτητα στην καθημερινή ζωή την τεχνολογία σάρωσης παλάμης για πληρωμή και ταυτοποίηση…

H Amazon είχε παρουσιάσει το 2020, υπηρεσία ταυτότητας, με αναγνώριση παλάμης, Amazon One. Ο πελάτης βάζει το χέρι του πάνω από τον σαρωτή, χωρίς να χρησιμοποιεί κάποια κάρτα ή κινητό τηλέφωνο, και έτσι γίνεται η ταυτοποίησή του.

Λόγω του ότι σε κάποιες χώρες για να αγοράσει κάποιος αλκόολ πρέπει να είναι ενήλικος και να επιδείξει ταυτότητα για να το αποδείξει, η Amazon για να μην χρειάζεται και σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρεται, να έχει κάποιος την ταυτότητά του μαζί του, ενσωμάτωσε στο Amazon One και τη δυνατότητα αναγνώρισης της ηλικίας!

Κι όλα αυτά για τη διευκόλυνσή μας, για να μην ταλαιπωρούμαστε κουβαλώντας και επιδεικνύοντας την ταυτότητά μας. Το μελλοντικό επιχείρημα ενδεχομένως είναι πως την ταυτότητα ή την πιστωτική μας κάρτα μπορεί να μας την κλέψουν ή να τη χάσουμε, οπότε η λύση προσφέρεται έτσι απλά… με μια ακόμα πρόβα χαράγματος, όπως ονομάζεται η ενσωμάτωση ψηφιακής ταυτότητας-πορτοφολιού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Όπως αναφέρει η Amazon στο site της:

“Επιλύουμε αυτό το σημείο ταλαιπωρίας των πελατών και βελτιώνουμε την εμπειρία των επισκεπτών με την κυκλοφορία μιας νέας δυνατότητας που ονομάζεται “επαλήθευση ηλικίας”, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε ενήλικες πελάτες ηλικίας 21 ετών και άνω να αγοράζουν αλκοολούχα ποτά απλώς τοποθετώντας την παλάμη τους πάνω από μια συσκευή Amazon One, χωρίς να ψάχνουν στα πορτοφόλια τους για μια φυσική ταυτότητα που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση. Το Coors Field, το σπίτι της ομάδας Colorado Rockies Major League Baseball (MLB), θα είναι η πρώτη τοποθεσία που θα προσφέρει τη δυνατότητα επαλήθευσης ηλικίας του Amazon One.

Πώς λειτουργεί η δυνατότητα επαλήθευσης ηλικίας Amazon One;

“Οι πελάτες που έχουν ήδη εγγραφεί στο Amazon One μπορούν να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επαλήθευσης ηλικίας επισκεπτόμενοι το one.amazon.com και ανεβάζοντας μια φωτογραφία με το μπροστινό και το πίσω μέρος της ταυτότητάς τους που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση, όπως το δίπλωμα οδήγησης και μια selfie. Το Amazon One δεν αποθηκεύει αναγνωριστικά που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση των πελατών, τα οποία επαληθεύονται από πάροχο επαλήθευσης ταυτότητας με πιστοποίηση ISO 27001 (το ISO 27001 είναι ένα διεθνές πρότυπο για την ασφάλεια πληροφοριών). Αφού εγγραφούν για επαλήθευση ηλικίας, οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να προσκομίζουν ταυτότητα όταν αγοράζουν αλκοολούχα ποτά στα συμμετέχοντα καταστήματα. Οι πελάτες που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο Amazon One μπορούν να εγγραφούν προκαταρκτικά ηλεκτρονικά ή στα περίπτερα εγγραφής οπουδήποτε είναι διαθέσιμο το Amazon One. Στο Coors Field, τα περίπτερα Amazon One είναι διαθέσιμα στο SandLot Brewery, το πρώτο ζυθοποιείο μέσα σε ένα Major League Ballpark, και στο Silver Bullet Bar, ένα μπαρ με πλήρεις υπηρεσίες που ειδικεύεται στις τοπικές και εθνικές craft μπίρες.

Πώς ξέρει ο μπάρμαν ότι ένας πελάτης είναι σε νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ;

Όταν ένας εγγεγραμμένος πελάτης που είναι ενήλικας τοποθετεί την παλάμη του πάνω από μια συσκευή Amazon One, ο μπάρμαν θα δει ένα μήνυμα “21+” μαζί με τη selfie που ανέβηκε από τον πελάτη στην οθόνη. Ο μπάρμαν θα κάνει μια γρήγορη οπτική αντιστοίχιση της φωτογραφίας στην οθόνη του με τον πελάτη μπροστά του και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην πώληση. Όταν ο πελάτης είναι έτοιμος να πληρώσει, απλώς τοποθετεί ξανά την παλάμη του πάνω από τη συσκευή Amazon One και θα χρεωθεί για την αγορά του.

(photo: pixabay)

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr