ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από την Ιταλία: Παραβατική η συμπεριφορά των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 5 Σεπ 2018 - 22:10
Loading...

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Κλαούντιο Γκρατσιάνο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της ΕΕ, στους τομείς ασφάλειας και άμυνας.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την κεντρική Μεσόγειο, για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο Ιταλός ομόλογός του απένειμε στον κ. Αποστολάκη το μετάλλιο «Defence General Staff Joint Commendation Medal», ως αναγνώριση των υπηρεσιών του διεθνώς, και ειδικότερα για τη συμβολή του στην προαγωγή της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

Κατά τις διμερείς επαφές που ακολούθησαν, συζητήθηκε το διεθνές περιβάλλον ασφαλείας και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ακόμη, συζητήθηκε η υφιστάμενη διμερής στρατιωτική συνεργασία καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσής της, ιδιαίτερα στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων και της ανταλλαγής πληροφοριών.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter