ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχηγός Ιρανικού στρατού: Οι απειλές του Ισραήλ είναι για εσωτερική κατανάλωση, είναι πολύ κατώτερο από εμάς για να θεωρηθεί απειλή

ΔΙΕΘΝΗ. - 11 Απρ 2023 - 8:45
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Την περασμένη εβδομάδα, ο Herzl Levy, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες για μια προληπτική επίθεση στο Ιράν και είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν αυτήν την επίθεση χωρίς τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απαντώντας σε αυτά τα λόγια, ο υποστράτηγος Abdur Rahim Mousavi είπε: «Το Σιωνιστικό καθεστώς στο ενημερωμένο μέγεθος και την κλίμακα του είναι μία από τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών της ιεράς άμυνας, οι δηλώσεις του Αρχηγού του Μικτού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού είπε αυτές τις δηλώσεις με στόχο την ενίσχυση του ηθικού των στρατιωτών και την αποκατάσταση των εσωτερικών προβλημάτων του Ισραήλ.
Οι ιρανικές αρχές δεν είναι πρόθυμες να χρησιμοποιήσουν το όνομα «Ισραήλ» σε επίσημες δηλώσεις και αποκαλούν τη χώρα αυτή ως «σιωνιστικό καθεστώς».
Ο διοικητής του ιρανικού στρατού είπε: «Το Σιωνιστικό καθεστώς, που αυτή την στιγμή βυθίζεται και οι επιπτώσεις της κατάρρευσης αυτού του καθεστώτος είναι πιο ορατές από ποτέ, είναι πολύ κατώτερο από εμάς για να θεωρηθεί απειλή για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν».
Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει επανειλημμένα λάβει μέτρα κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν εντός της χώρας. Η δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, οι βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις με drone ήταν μεταξύ των ενεργειών του Ισραήλ αυτά τα χρόνια.
Μέχρι στιγμής, το Ιράν δεν έχει ανταποκριθεί σε αυτές τις επιθέσεις με αναλογικό τρόπο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε την παραμονή του Πάσχα: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση κατά του Ιράν». Ο ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να επιτίθεται σε κοντινές και μακρινές χώρες. «Τα επόμενα χρόνια, ο στρατός θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές του και παρά την απόσταση, μια τέτοια επίθεση [στο Ιράν] θα ήταν συντριπτική».
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ολοκλήρωσαν μια αεροπορική άσκηση με προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, η οποία σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης περιελάμβανε την άσκηση πιθανής επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η άσκηση «στρατηγικής επίθεσης στο βάθος του εχθρικού εδάφους» ήταν ένας από τους στόχους αυτής της άσκησης που ονομάζεται «Σήμα κινδύνου».
Το Ισραήλ λέει ότι θεωρεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μεγάλη απειλή και λαμβάνει εχθρικά μέτρα για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Η Τεχεράνη πάντα αρνείται την κατηγορία ότι προσπαθεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και επιμένει ότι αυτό το πρόγραμμα επιδιώκεται με ειρηνικούς στόχους.
Ωστόσο, ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και οι διευθυντές αυτού του οργανισμού έχουν επίσης δηλώσει ότι έχουν ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Μετά από χρόνια πίεσης από τις δυτικές δυνάμεις, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν συμφώνησε να περιορίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα στο πλαίσιο του JCPOA και να έχει ελέγχους πέρα ??από τους κανόνες του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς από τη συμφωνία αυτή και μετά την επιστροφή των κυρώσεων κατά του Ιράν, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι δεν τηρεί πλέον τους περιορισμούς που αποδέχονται στο JCPOA.
Οι διαπραγματεύσεις για την αναβίωση του JCPOA βρίσκονται επίσης σε αδιέξοδο εδώ και μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν αυξηθεί.
Με τη διαρκώς αυξανόμενη ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, το Ισραήλ επιμένει ότι είναι έτοιμο, εάν «απαραίτητο», να σταματήσει το Ιράν από την κατασκευή πυρηνικών όπλων μέσω στρατιωτικής επίθεση.
crime-study.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr