ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αρχιμανδρίτης για τον σταυρό στη Λέσβο: «Τι περιμένετε δηλαδή, να μας γκρεμίσουν τις εκκλησίες;»

ΕΘΝΙΚΑ. - 11 Οκτ 2018 - 8:00
Loading...

Την αγανάκτηση και την θλίψη του εκφράζει ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός για τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές σε χριστιανικά σύμβολα στο νησί της Λέσβου και με αφορμή την καταστροφή του Σταυρού στην Απελή

Δεν συλλογίστηκαν ότι η χριστιανική Λέσβος προσέφερε και προσφέρει στα πρόσωπα τους τα πάντα αφειδώς, δίχως ρατσιστικές διακρίσεις, αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου στον ιστότοπο ekklisiaonline.

Συνεχίζοντας τονίζει ότι σαν έθνος είχαμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντί τους, λόγω του αποτρόπαιου σφαγιασμού τόσων Χριστιανών στις κοιτίδες τους από τους Τζιχαντιστές, εμείς φανήκαμε αντάξια τέκνα του Ξενίου Διός των προγόνων μας.

Ειδικότερα, ο Αρχιμανδρίτης αναφέρει:

«Ο λόγος γαρ ο του Σταυρού τοις μεν απολλυμένοις μωρία εστί» – Δανείζομαι την ρήση αυτή του Αποστόλου Παύλου από την Α’ προς Κορινθίους επιστολή του (α’ 18), αφού τελευταίως όλο και πληθαίνουν τα γεγονότα με τους Χριστομάχους που αρέσκονται στην κατακρήμνιση του τύπου του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου και Θεού μας είτε νοητώς είτε και εμπράκτως.

Το συμβάν στην Λέσβο ήρθε να αναζωπυρώσει την τακτική των αλλοφρόνων που διαρκώς επιθυμούν την εκρίζωση των χριστιανικών μας συμβόλων από τις ψυχές μας αλλά και από τους οφθαλμούς μας.

Τι και αν οι ξεριζωμένοι λαθρέποικοι διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαμονής τους στα hot spots;

Τι και αν έφυγαν πυξ λαξ και άρον άρον εγκαταλείποντας πίσω γονείς, παιδιά, πατρίδα, περιουσία;

Ο πόθος τους ο κρυφός είναι να πλήξουν τον Χριστό και να επιφέρουν «συνεργεία φόβου μαχαίρας» τον εξισλαμισμό στην Ελλάδα, την χώρα υποδοχής και φιλοξενίας τους. Αντί να έρθουν σε περισυλλογή και περίσκεψη της τραγικής τους κατάστασης και να βρουν πάλι την τιμή και την απωλεσθείσα αξιοπρέπεια λόγω προσφυγιάς, εκτονώνονται βανδαλίζοντας τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό.

Διαβάστε  500.000 Αφγανοί και Πακιστανοί συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη για να περάσουν τον Έβρο

Δεν αρκέσθησαν στη σύληση των χώρων των εκκλησιών μας με μια σειρά υπάνθρωπων συμπεριφορών – έφθασαν στο σημείο να βιντεοσκοπούν σκηνές με ανθρώπινα περιττώματα με τα οποία μαγάριζαν τοίχους και εικόνες – και βάλθηκαν να καμαρώνουν που διέλυσαν εκ βάθρων τον Τίμιο Σταυρό που κοσμούσε την περιοχή Απελλή της Λέσβου.

Δεν συλλογίστηκαν ότι η χριστιανική Λέσβος προσέφερε και προσφέρει στα πρόσωπα τους τα πάντα αφειδώς, δίχως ρατσιστικές διακρίσεις. Κι ενώ είχαμε λόγο να είμαστε ως έθνος επιφυλακτικοί απέναντι τους, λόγω του αποτρόπαιου σφαγιασμού τόσων Χριστιανών στις κοιτίδες τους από τους Τζιχαντιστές, εμείς φανήκαμε αντάξια τέκνα του Ξενίου Διός των προγόνων μας.

Το μένος τους είναι τόσο ακόλαστο που φαντάζει άνω ποταμών. Ως και ο ποιο light αριστεριστής θα δυσκολευτεί να βρει μια πειστική δικαιολογία για τούτα τα απονενοημένα εγκλήματα τους.

Σε μια χώρα ανεκτική αυτά δυσανασχετούν σε κάθε περίσταση και η οργή τους εκτινάσσεται με απαράδεκτο μίσος εναντίον του Χριστιανισμού.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι οι Ταγοί της Χώρας μας είναι πρόθυμοι λόγω ηθικής διάβρωσης δικής τους να συμβαδίσουν με την νοοτροπία των φονταμενταλιστών του Ισλάμ.

Ο εξοχώτατος κ. πρωθυπουργός μας τους επισκέπτεται τακτικά την στιγμή που για τους Έλληνες αναξιοπαθούντες δεν δείχνει να ιδρώνει καθόλου. Ίσως σ’ αυτούς βλέπει τον μέλλοντα κομματικό στρατό της Αριστεράς.

Γι’ αυτό και στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στέκεται αραχτός σαν να ακούει σκυλοτράγουδα κουνώντας τους μηρούς του επιδειχτικά με ύφος βαριαισθημένου εργάτη. Αν όμως άκουγε τον Ιμάμη να απαγγέλει το Κοράνι σίγουρα θα ΄ταν ανυπόδητος και πεσμένος κατά γης.

hellas-now.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter