ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΑΡΧΙΣΑΝ τα όργανα στις ΗΠΑ, κατατέθηκε αίτηση για νέα καταμέτρηση ψήφων.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ. - 26 Νοέ 2016 - 8:49
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Είμαστε άραγε στο τέλος ή στην αρχή των εξελίξεων;

Ξημερώματα του Σαββάτου για την Ευρώπη σκάει η μπόμπα.

Μέλη του πράσινου κόμματος κατέθεσαν την Παρασκευή αίτηση για μια νέα καταμέτρηση των ψήφων στο Wisconsin μετά από αναφορές για απόκλιση των αποτελεσμάτων των αμερικάνικων εκλογών πριν δύο εβδομάδες.

¨Το αίτημα αυτό θα πάει ένα βήμα πιο πέρα και δεν θα περιοριστεί σε μια απλή καταμέτρηση , παρακινώντας, την έρευνα σχετικά με την ακεραιότητα του συστήματος ψηφοφορίας που διέπει την εκλογική διαδικασία.

“Αυτή η έρευνα θα είναι μια διαδικασία, ένα πρώτο βήμα για να εξεταστεί κατά πόσον λειτουργεί η εκλογική δημοκρατία μας», είπε ο George Martin συν-πρόεδρος του Πράσινου κόμματος. Washington (CNN) http://edition.cnn.com/politics Tom LoBianco , CNN

Ενημερώθηκε 2353 GMT (0753 HKT) 25, Νοεμ, 2016

Τελικά οι Αμερικάνοι περίμεναν να περάσει η ημέρα των Ευχαριστιών και η Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) για να ασχοληθεί η επικαιρότητα πάλι μαζί τους.

Αν και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι η εκλογική διαδικασία ήταν ευάλωτη λόγω του ότι μεσολαβούσαν ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής.

Ουσιαστικά αυτοί δεν αποδέχονται ότι έχασαν.

Πιθανώς μέχρι να αναλάβει ο νέος αμερικάνος Πρόεδρος να δούμε και άλλα επεισόδια που θα έχουν αντίκτυπο στις Παγκόσμιες εξελίξεις.

Με πόνο και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr