ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αστέριος Τσίντσιφος: «Στο ταφικό μνημείο Καστά στην Αμφίπολη βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος»

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. - 30 Οκτ 2021 - 19:39

Στην εκπομπή του Focus FM 103.6 “Focus Σαββατοικύριακο” και στον Κώστα Τουτσίδη μίλησε ο πρόεδρος του “Ομίλου φίλων για την ανάδειξη της αρχαίας Αμφίπολης” Αστέριος Τσίντσιφος Ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ταφικό μνημείο Καστά.

Ο κ. Τσίντσιφος έκανε λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του μνημείου του οποίου έχει ανασκαφεί μόλις το 6%, ενώ κατήγγειλε επιχωμάτωση του καθώς και την μεταφορά στο παρελθόν – προς άγνωστη κατεύθυνση – σημαντικότατων ευρημάτων.

Τέλος με απόλυτη σιγουριά δήλωσε ότι βάσει των ευρημάτων και κυρίως των νομισμάτων που βέρθηκαν και σε συνδυασμό με το μέγεθος του μνημείου εκεί μέσα βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr