ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Ασταμάτητος Τραμπ»: Οι ΗΠΑ επαναπροωθούν στο Μεξικό, μετανάστες που ζητούν άσυλο

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 30 Ιαν 2019 - 15:00
Loading...

Παρά τις πιέσεις που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο Τραμπ από τους Δημοκρατικούς για το μεταναστευτικό, δεν κάνει πίσω. Η απροθυμία της αμερικανικής Αντιπολίτευσης, έκανε την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να παραλύσει (shutdown). Ο Τραμπ δεν κάνει πίσω.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να επαναπροωθούν μετανάστες που ζητούν άσυλο πίσω στη μεξικανική επικράτεια, όπου υποχρεούνται να περιμένουν έως ότου αποπερατώνεται η εξέταση των φακέλων τους από την αμερικανική δικαιοσύνη, ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό.

Αρχής γενομένης «από σήμερα, οιΗΠΑ αρχίζουν να εφαρμόζουν τα Πρωτόκολλα Προστασίας Μεταναστών. Η ενέργεια αυτή αποτελεί αντίδραση στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης με την οποία είναι αντιμέτωπες οι ΗΠΑ στα νότια σύνορά τους», ανέφερε η ανακοίνωση της πρεσβείας.

Υπενθύμισε ότι βάσει της νέας πολιτικής της Ουάσινγκτον, οι μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στις ΗΠΑ «μπορεί να επαναπροωθούνται στο Μεξικό για τη διάρκεια της διαδικασίας» εξέτασης των υποθέσεών τους από τα αμερικανικά ειδικά δικαστήρια που είναι αρμόδια για τη μετανάστευση.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «αποδοκιμάζει» το μονομερές μέτρο των ΗΠΑ, αλλά έχει αποφασίσει να υποδέχεται τους μετανάστες αυτούς για «ανθρωπιστικούς» λόγους. Δεν μπορούν να κάνουν και κάτι άλλοι οι Μεξικάνοι, αφού απέναντι τους έχουν τον Τραμπ και τις ΗΠΑ.

Το σχέδιο «Μείνετε στο Μεξικό» του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που αναγγέλθηκε τον Δεκέμβριο, επικρίθηκε έντονα ένθεν κακείθεν των συνόρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε προσωρινά κατά μέρος την περασμένη εβδομάδα την απαίτησή του προς το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του τείχους που θέλει στα σύνορα με το Μεξικό, που λέει πως θα σταματήσει την παράτυπη μετανάστευση από τον νότο, ώστε να τερματιστεί το shutdown, η πιο μακρά παράλυση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ, είναι ηγέτης με πυγμή. ΞΕΚΑΘΑΡΟ!

Photo:pexels

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter