ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αυτά θα είναι τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» στην Ελλάδα – Στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης οι πολίτες ξεκίνησαν να οργανώνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 18 Απρ 2019 - 15:00
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Όταν η παγκόσμια κρίση «φουντώσει» στην Ελλάδα θα ζούμε καταστάσεις «πολέμου πόλεων»…
Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων, η φτωχοποίηση της κοινωνίας μέσω φόρων έχουν οδηγεί στην ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητα και οι πάλαι ποτές ωραίες και ήσυχες γειτονιές περιοχές της Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε «κολαστήρια».

του Κίμωνα Χαραλάμπους
Πολλοί Έλληνες έχουν ήδη οργανωθεί, ζώντας πρώιμες καταστάσεις πολέμου πόλεων.

Στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλές διαρρήξεις και αυξημένη εγκληματικότητα.

Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να αναλάβουν μόνοι τους την αστυνόμευση της περιοχής τους.

Όπως θα δείτε και στα παρακάτω ρεπορτάζ οι νέοι του χωριού σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους, όταν δεν δουλεύουν για να βγάλουν τα προς το ζην, περιπολούν με αμάξια την περιοχή τους, ενώ επικοινωνούν, μεταξύ τους, με εφαρμογές ασυρμάτου για ύποπτες κινήσεις.

Επειδή τα ωράρια δεν έβγαιναν προσέλαβαν και ιδιωτική εταιρεία security.

Το μοναδικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής είναι… 20 χιλιόμετρα μακριά.

Η ιδιωτική εταιρεία προστασίας είναι το δεύτερο βήμα που παίρνουν οι κάτοικοι, μιας και αρχικά είχαν χωριστεί σε ομάδες και έκαναν βραδινές περιπολίες, φυλώντας με σκοπιές τα σπίτια των συγχωριανών τους!

Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος «μαζικής αυτό-αστυνόμευσης», θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς, γίνεται με συλλογή χρημάτων από κάθε νοικοκυριό.

«Κάθε μέρα ακούγαμε, ένα ακόμη σπίτι γνωστού ή συγγενή να έχει πέσει θύμα διάρρηξης. Μαζευτήκαμε λοιπόν και αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι περιπολίες και να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας», δήλωσε στο TyposThes ο κάτοικος της Αγχίαλου Στέργιος Παπώτης.

«Φυσικά, τα νέα παιδιά όπως και εμείς κουραστήκαμε να κάνουμε περιπολίες και άυπνοι να πηγαίνουμε την επόμενη μέρα στις δουλειές μας, παρότι είχαν μειωθεί στο ελάχιστο οι διαρρήξεις όσο κάναμε περιπολίες. Οπότε, το επόμενο βήμα ήταν να μαζέψουμε λεφτά για μια ιδιωτική εταιρεία προστασίας. Δυστυχώς, επειδή μια τέτοια κίνηση είναι ακριβή και οι καιροί είναι δύσκολοι, καταφέραμε να βρούμε χρήματα μόνο για κάποιες ώρες της νύχτας, οπότε θα συνεχίσουμε τις περιπολίες, απλά θα μοιραστούμε τις ώρες με την εταιρεία φύλαξης», εξήγησε ο κ. Παπώτης.

Συνεπώς, στην Αγχίαλο η φύλαξη των σπιτιών γίνεται είτε με αυτό-οργάνωση του τοπικού πληθυσμού είτε με με πόρους και προσωπική ευθύνη από τους κατοίκους του χωριού.

Άλλη μία απόδειξη πως η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα που ξέραμε και άπαξ και δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα ζήσουμε παντού συνθήκες χάους και εγκληματικότητας.

Δείτε τα ρεπορτάζ που «μιλάνε»από μόνα τους:

ΦΩΤΟ: pexels.com

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…