• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Αφρικανική πανώλη: «Θερίζει» χοίρους στην Κίνα, αυξάνει την τιμή στο σουβλάκι & μπορεί να επαναφέρει τον «Μαύρο Θάνατο»

7 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η αφρικανική πανώλη θερίζει τους πληθυσμούς χοιρινών στην Κίνα και στην Ελλάδα θα επιφέρουν σημαντική αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι αλλά αυτό που μπορεί να συμβεί είναι απείρως σημαντικότρο.

Μια πανδημία που θα μπορούσε να στοιχίσει τις ζωές εκατομμυρίων και να επαναφέρει τον «Μαύρο Θάνατο». Την βουβωνική πανώλη που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Ευρώπης τον 14ο αιώνα.

Ενας θανατηφόρος παθογόνος ιός, χωρίς για την ώρα γνωστή θεραπεία, εξαπλώνεται στην Κίνα.

Το θέμα θυμίζει απειλητικά την πανδημία SARS που ξεκίνησε το 2002 από τη νότια Κίνα για να απειλήσει πολύ σύντομα την παγκόσμια υγεία.

Φέτος, η Κίνα υποχρεούται να θανατώσει 130 εκατομμύρια χοιρινά – περίπου το 1/3 του πληθυσμού στην Κίνα, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο στον κόσμο.

Λόγω αυτής της κατάστασης βγήκε και η ανακοίνωση των Ελλήνων επαγγελματιών για αναπόφευκτη άνοδο της τιμής στο σουβλάκι και το κρέας.

Το Bloomberg αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να συμβεί σε μια Κίνα μετά την κρίση του SARS.

Το κομμουνιστικό καθεστώς διαβεβαίωσε σε κάθε τόνο πως είχε προετοιμαστεί για την άμεση αντιμετώπιση μιας παρόμοιας κατάστασης. Ευτυχώς για την ώρα, η αφρικανική πανώλη που έπληξε τους χοίρους δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι πως ενώ οι «κακές συνήθειες» του συγκεντρωτικού κινεζικού κράτους δεν εγκαταλείπονται εύκολα, πόσο πιθανό είναι η συστηματικά απροετοίμαστη Κίνα να αναφέρει ενδεχόμενη επόμενη επιδημία που αυτή τη φορά θα σκοτώνει ανθρώπους.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν παρατηρηθεί εξάλλου και φαινόμενα συγκάλυψης κρουσμάτων της αφρικανικής πανώλης σε πληθυσμούς χοιρινών, ενώ παράλληλα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην καλυφθεί το θέμα, προωθώντας το αφήγημα πως η επιδημία είναι υπό έλεγχο, ενώ δεν είναι.

Η νόσος των χοιρινών δεν απειλεί την ανθρώπινη ζωή προς το παρόν. Όμως οι ιοί μεταλάσσονται. Και ένας ιος πανώλης δεν είναι ότι καλύτερο για έναν πλανήτη όπου οι άνθρωποι μετακινούνται ελεύθερα και παντού και γρήγορα.

Με την πρώτη ματιά, η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν μοιάζει να έχει και πολλά κοινά με την πανδημία του SARS. Όμως, από πλευράς αξιωματούχων στην Κίνα, αποτελεί μια σοβαρή απειλή στην κοινωνική σταθερότητα. Στην Κίνα, όπου το χοιρινό αποτελεί την κύρια πηγή πρωτεΐνης, οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές – εξαιτίας της έλλειψης – μπορούν να διαδραματίσουν ανυπολόγιστη ζημιά στον πληθωρισμό.

Αυτή τη φορά, έχουμε να κάνουμε με μια επιδημία που στην περίπτωσή μας θα έχει επιπτώσεις στην τσέπη μας και την τιμή που θα φτάσει το σουβλάκι.

Η ασθένεια των χοίρων δεν είναι μεταδοτική. Τι θα συμβεί όμως την επόμενη φορά, αν μια χώρα με αχανή βιομηχανία και σε γεωγραφική θέση «κλειδί», πέρασμα αποδημητικών πουλιών και με αδύναμες δομές υγείας, όπως η Κίνα κληθεί να αντιμετωπίσει μια επιδημία που απειλεί ανθρώπινες ζωές;

Κάπως έτσι, σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα είναι ο βασικός υποψήφιος για να αποτελέσει την αφετηρία της επόμενης πανδημίας που θα στοιχίσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τι ήταν ο ιός SARS
Ο ιός του αναπνευστικού SARS χτύπησε την Ασία το 2003 και έκανε δημοφιλή τη χειρουργική μάσκα. Kατάφερε να εξαπλωθεί σε είκοσι και πλέον χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας, πριν τεθεί υπό περιορισμό.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον SARS, ενώ τα θύματά του ανήλθαν σε 774.

Eπειτα από 6 μήνες πανικού, η επιδημία καταλάγιασε και τέθηκε υπό έλεγχο, τον Ιούλιο του 2003. Ακόμα και σήμερα ωστόσο, καθώς οριστική θεραπεία για τον SARS δεν υπάρχει, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι προσανατολισμένος στην ενημέρωση του κόσμου σχετικά με δράσεις πρόληψης του ιού.

pronews.gr

Tags: slide2
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ… ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!
ΔΙΕΘΝΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ… ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!

by admin
1 ώρα ago
Η Γιορτή του… αίσχους στη Γαλλία: Εικόνες χάους με μαχαιρώματα, βιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ, δείτε βίντεο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γιορτή του… αίσχους στη Γαλλία: Εικόνες χάους με μαχαιρώματα, βιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς σε ετήσιο μουσικό φεστιβάλ, δείτε βίντεο

by admin
1 ώρα ago
Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
7 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
7 ώρες ago
Next Post
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ

“Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ” Κατάθεση ψυχής ,της γερόντισσας Ευπραξίας διωκόμενης για του Χριστού την Πίστη την Αγία!!

"Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ" Κατάθεση ψυχής ,της γερόντισσας Ευπραξίας διωκόμενης για του Χριστού την Πίστη την Αγία!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr