ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βίντεο από τη προσγείωση των F-22 Raptor στην 110 ΠΜ

ΕΛΛΑΔΑ. - 10 Αυγ 2018 - 22:10
Loading...

Σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα βίντεο από τη προσγείωση των δυο F-22 στο αεροδρόμιο της 110ΠΜ στη Λάρισα, είδηση που σας μεταφέραμε πριν λίγα λεπτά.

Το βίντεο προέρχεται από το φίλο του περιοδικού και παλιό μας αναγνώστη Αντώνη Σωτήριου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Raptor πάνω από την Λάρισα!

Τελικά οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει έντονα από χθες για την άφιξη F-22 στην ΑΒ Λάρισας επιβεβαιώθηκαν και ο φακός της Π&Δ «συνέλαβε» νωρίτερα σήμερα τα δυο Raptor στην προσέγγιση και προσγείωσή τους στην 110ΠΜ.

Αν και οι «πληροφορίες» που κυκλοφορούσαν χθες μιλούσαν για «στρατηγική κίνηση της Ουάσιγκτον κατά της Άγκυρας και άλλα τέτοια», τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ότι τα δυο αμερικανικά στελθ μαχητικά είναι περαστικά για ανεφοδιασμό στην ελληνική εγκατάσταση. Δεν φαίνεται επίσης να σχετίζονται άμεσα με τις τακτικές δραστηριότητες μεταστάθμευσης F-22 στην Γερμανία για την οποία γράψαμε χθες. Τα αεροπλάνα στο Spangdahlem θα ξεκινήσουν μετασταθμεύσεις σε ευρωπαϊκές χώρες από την άλλη εβδομάδα. Έτσι, όπως γράφαμε και χθες μένει να δούμε αν φέτος κάποιο κλιμάκιο θα έχει προορισμό την Ελλάδα, οπότε τα δυο F-22 της Λάρισας είναι προ προπομπός αυτής της εξέλιξης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που F-22 «πιάνουν» σε ελληνικό έδαφος, αφού έχουν και άλλη φορά περάσει από την αμερικανική βάση στην Σούδα, αλλά είναι η πρώτη (δημοσιοποιημένη) φορά που κάνουν σταθμό σε βάση της ΠΑ. Προφανώς η εξέλιξη εντάσσεται στην περαιτέρω αξιοποίηση της «διευκόλυνσης» που υφίσταται στην 110ΠΜ για τις αμερικανικές ΕΔ, σε συνέχεια των επιχειρήσεων MQ-9 Reaper από εκεί.

ptisidiastima.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter