ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βασιλακόπουλος για ευλογιά των πιθήκων: Προστατευμένοι οι εμβολιασμένοι για την ευλογιά, όχι την ανεμοβλογιά

ΥΓΕΙΑ. - 22 Μάι 2022 - 10:20
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή από το 1970 και μεταδίδεται στον άνθρωπο και από άλλα ζώα, κυρίως τρωκτικά

«Οι έχοντες εμβολιαστεί για την ευλογιά, και όχι την ανεμοβλογιά, είναι σε αρκετό ποσοστό προστατευμένοι και από την συγκεκριμένη ευλογιά των πιθήκων», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
«Η μετάδοση της νόσου γίνεται μέσω επαφής», ανέφερε μιλώντας στο Mega ο κ. Βασιλακόπουλος, διευκρινίζοντας ότι ο ιός που ελέγχθηκε στην Πορτογαλία έδειξε πως δεν είναι μεταλλαγμένος και είναι ένας ιός DNA και όχι RNA, όπως ο κορωνοϊός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μεταλλάσσεται εύκολα.
Σημείωσε δε, πως έχουμε ήδη έτοιμα εμβόλια και εξήγησε ότι ο συγκεκριμένος ιός που κυκλοφορεί είναι της δυτικής Αφρικής και όχι της κεντρικής, γι’ αυτό έχει και μικρή θνητότητα.
Ακόμη, ανέφερε πως η νόσος διαρκεί περίπου 2 με 3 βδομάδες

Γνωστή η ευλογιά των πιθήκων από το 1970

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, η συγκεκριμένη νόσος είναι γνωστή από το 1970 και μεταδίδεται στον άνθρωπο και από άλλα ζώα, κυρίως τρωκτικά, πέραν του πιθήκου.
Πρόσθεσε πως ανέκαθεν υπήρχαν κρούσματα του ιού στην δυτική Αφρική και όσα εμφανίζονταν εκτός της χώρας συνδέονταν με ταξίδια.

www.bankingnews.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr