ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ: Δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση που μιλάει για «ελληνοτουρκική φιλία»

ΕΘΝΙΚΑ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 6 Δεκ 2017 - 22:00
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΤου Άρη Δημόπουλου
Με αφορμή την επικείμενη ιστορική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα, πληθαίνουν οι δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης για την περίφημη «ελληνοτουρκική φιλία», πους ως….δια μαγείας υπάρχει μόνο στα χαρτιά!

Και μαντέψτε. Υποστηρίζει μόνο η ελληνική πλευρά.

Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων από τον πρωθυπουργό μας σε σημερινή του συνέντευξη του τουρκικό πρακτορείο, Anadolu:

«Σήμερα, διερχόμαστε μια περίοδο με πολύ σημαντικές προκλήσεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή μας όσο και στην Ευρώπη, που σχετίζονται με την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομία. Η Ελλάδα και η Τουρκία, ευρισκόμενες στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, χρειάζεται να είναι σε θέση τόσο να αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις όσο και να αξιοποιούν τις μεγάλες ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή μας. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναπτύξουμε τη διμερή διάσταση του διαλόγου και των σχέσεών μας.

Πιστεύω ότι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Τουρκίας στην Ελλάδα μετά από τόσες δεκαετίες αποτελεί ευκαιρία να κάνουμε τολμηρά βήματα προς τα εμπρός. Την ίδια στιγμή, πιστεύω ακράδαντα ότι η ενταξιακή διαδικασία συμβάλλει στη διατήρηση και την προώθηση κρίσιμων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και σχέσεων καλής γειτονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας και ο διάλογος ΕΕ – Τουρκίας ήταν και παραμένει σημαντικός. 

Οφείλουμε να αναπτύξουμε τη θετική μας ατζέντα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στην οικονομία και τις επαφές μεταξύ των λαών μας. Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τη μετανάστευση, καθώς και το διμερές Πρωτόκολλο Επανεισδοχής πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται όσο πιο αποτελεσματικά είναι δυνατόν».

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε τα περί…αλληλεγγύης ανάμεσα στις δύο χώρες -μιλώντας για ισότιμη πολιτική και στο Κυπριακό-, αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχουν αναπτύξει και οι ΛΑΟΙ των δύο κρατών. 

Το χειρότερο είναι πως μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων γαλουχείται αυτήν την στιγμή μαθαίνοντας από τις πρώτες τάξεις του σχολείου για τις…κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές που συνέβαιναν κατά τη διάρκεια της ελληνικής σκλαβιάς αλλά και της επανάστασης, δίχως να ξέρουν τα απολύτως βασικά για τις σφαγές των Ελλήνων από τους «φίλους» μας Τούρκους. 

Το παρακάτω βίντεο, αν και παλιό, είναι ενδεικτικό του σε ποιους ακριβούς αναφέρεται ο πρωθυπουργός μας, μιλώντας για…αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών, ξεχνώντας ποιος είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν και ποιες είναι βλέψεις των Τούρκων για Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο:

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter