ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ Kοινό ποτήριο με τους αιρετικούς στην Πάτμο, η παράνομη κρατούσα Εκκλησία!!! Τι απαντά ο Κύριος – Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΜΩΥΣΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ. - 5 Σεπ 2019 - 21:40
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς είναι αμαρτία γιατί καταπατούνται κανόνες Αποστολικών, Οικουμενικών και τοπικών Πανορθοδόξων Συνόδων.  

Αν οι συμπροσευχές με τους αιρετικούς είναι μέγα αμάρτημα, πόσο μάλλον το συλλείτουργο!! 

Κανένας Άγιος δεν συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς. Δείτε τι λέει ο Άγιος Νικόδημος: «Ο ΜΕ΄ Αποστολικός κανόνας διορίζει, ότι όποιος Επίσκοπος η Πρεσβύτερος, η Διάκονος συμπροσευχηθεί μονάχα, αλλά όχι και να λειτουργήσει με αιρετικούς ας αφορίζεται…. Επειδή όποιος με αφορισμένους συμπροσεύχεται (καθώς τέτοιοι είναι οι αιρετικοί) πρέπει να συναφορίζεται και αυτός κατά τον Ι΄ κανόνα των αυτών Αποστόλων. Όποιος κληρικός συλλειτουργήσει με καθηρημένους (καθώς τέτοιοι είναι οι αιρετικοί κατά τον β΄ και δ΄ κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου) συγκαθερείται και αυτός κατά τον ΙΑ΄ των Αποστόλων».  

Το 1848 οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, αποφάνθηκαν Συνοδικώς ότι ο παπισμός είναι αίρεση και οι οπαδοί του αιρετικοί. 

Οι δικαιολογίες (προφάσεις εν αμαρτίαις) με θεολογικό περιεχόμενο, που χρησιμοποιούν οι Οικουμενιστές, για να αιτιολογήσουν τις συμπροσευχές τους με αιρετικούς είναι εν συντομία οι εξής: 

1.Δικαιολογία: «Οι παπικοί, δεν είναι αιρετικοί, αλλά σχισματικοί, άρα δεν απαγορεύεται να έχουμε κοινή λατρεία». Σχισματικοί κατά τα ασύστολα ψεύδη τους είναι και οι του Πατρώου εορτολογίου, γιατί αυτούς δεν θέλουν να τους βλέπουν; Πόσο μάλλον δεν τους βάζουν εντός του Ναού, ούτε σαν επισκέπτες! Άρα εδώ έχουμε απατεωνίστικη μεροληψία! 

2.Δικαιολογία: Όταν οι Ιεροί Κανόνες αναφέρονται στην απαγόρευση της συμπροσευχήςεννοούνε μόνο το συλλείτουργο και το κοινό Ποτήριο, άρα οι άλλες συμπροσευχές επιτρέπονται. Το «συνεύχεσθαι», όμως των Ιερών κανόνων, σημαίνει κατά την ερμηνεία των Αγίων, συμπροσευχή. Δείτε όμως παρακάτω το βίντεο και θα διαπιστώσετε ότι και συλλείτουργα κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Ασύστολα ψεύδη παντού!!  

3.Δικαιολογία: «Οι ποιμένες μπορούν να εφαρμόζουν την Εκκλησιαστική Οικονομία και να συμπροσεύχονται με αιρετικούς». Στα θέματα της Πίστεως δεν χωρά καμία οικονομία. Τα λόγια του Απ. Παύλου στον Απ. Τιμόθεο το επισφραγίζουν. Με τον αιρετικό μετά από δύο νουθεσίες παραιτήσου απ΄την προσπάθεια να τον επαναφέρεις. 

4.Δικαιολογία: «Οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς, έπαψαν να ισχύουν και η Εκκλησία οφείλει να τους καταργήσει οριστικά». Άκουσον άκουσονήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα, ούτε Θεό, ούτε αγίους υπολογίζουν αυτοί!

 Τι λέει όμως ο Άγιος Χρυσόστομος; «Όποιος είναι φίλος με τους εχθρούς του Χριστού, ούτε του Χριστού μπορεί να είναι φίλος, αλλά μαζί με τους εχθρούς Του θα χαθεί».  

Η Πάτμος υπάγεται Εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Με την ευλογία του Μασόνου Βαρθολομαίου έγινε το εκεί συλλείτουργο. 

 Σιγά με τους καθαιρέσει ο καθηρημένος και ήδη κολασμένος από το Θεό.  

Διαβάστε τα επτά Ουαί που είπε πρόσφατα ο Κύριος σε ένα δικό Του παιδί για τους Ιερείς αυτής της παράνομης «Εκκλησίας». 

«….Κι Εγώ σου απαντώ, πως η κρίσις δεν θα είναι γενική, αλλά προσωπική, ο καθείς κατά τα έργα του θα κριθεί, και για τους Ιερείς η κρίσις θα είναι πολύ αυστηρή.  

Αδέκαστος θα είμαι Κριτής, για το κλήρο της εσχάτης εποχής, που ξέφυγε εντελώς από την αποστολή του και παρασύρει και τα περισσότερα τέκνα Μου μαζί του. 

Μάθε παιδί μου πως τίποτα δεν ήσαν τα Ουαί που είπα εις τους Γραμματείς και Φαρισαίους, όταν ήμουν κάτω εις την γη, μπροστά εις αυτά που θα ακούσουν οι Ιερείς μου αυτής της εποχής: 

Ουαί υμίν Ιερείς της εσχάτης εποχής, που αψηφάτε πάσης Θεϊκής εντολής! 

Ουαί υμίν Ιερείς της εσχάτης εποχής, που αντί τον Θεό, τον μαμωνά προσκυνάτε εσείς! Και αντί να τελείτε τα Θεία μυστήριά μου για να βοηθήσετε τα παιδιά μου, εσείς κοιτάτε μόνον τα λεφτά και σκανδαλίζετε τα δύστυχα αδύναμα πνευματικά, δικά μου παιδιά! 

Ουαί υμίν, γιατί ξεπεράσατε σε εγωισμό τους Φαρισαίους της παλαιάς εποχής και η έπαρση σας, σκανδαλίζει τον λαό και εξοργίζει Εμέ τον Τρισυπόστατο Θεό, αφού καμία σχέση δεν έχετε με Εμένα τον πράο και ταπεινό: 

Ουαί υμίν, Ιερείς της εσχάτης εποχής, που αντί με τον αγώνα και την ζωή σας να φωτίζετε τον λαό, τον οδηγείτε συνεχώς όλο και πιο βαθιά εις το σκότος το φοβερό! 

Ουαί υμίν, Ιερείς της εσχάτης εποχής, που αντί να είστε παράδειγμα για τα τέκνα μου, νηστείας και προσευχής, ζείτε χειρότερα από τους λαϊκούς, με κραιπάλη μέθη χωρίς καθόλου φραγμούς! 

Ουαί υμίν Ιερείς της εσχάτης εποχής, που νοιάζεστε μόνον για τον δικό σας εαυτό και αφήσατε αφρούρητο το κοπάδι που σας εμπιστεύθηκα ο Θεός. Και ενώ διάγετε αμέριμνοι την ζωή σας ο λύκος ο νοητός, ξεκληρίζει την ποίμνη την δική σας!  

Ουαί υμίν κληρικοί της εσχάτης εποχής, που αρνηθήκατε την Ορθοδοξία και ασπαστήκατε τα οικουμενιστικά θηρία 

Εξισώσατε Εμένα τον μόνον αληθινό Θεό, με κάθε κατασκεύασμα σατανικό, που επινόησε το ανθρώπινο μυαλό, σκοτισμένο από τον εχθρό τον βρωμερό.  

Ρίξατε πολύ νερό στο κρασί σας, αλλοιώσατε εντελώς την πίστη την δική σας, την κόψατε στα μέτρα τα δικά σας, κατά πως σας ωθούν τα βδελυρά πάθη τα δικά σας. 

Ναι θα γίνει μία ποίμνη και εις Ποιμήν, αλλά όχι όπως το εννοείτε εσείς, κάνοντας ρώσικη σαλάτα όλες τις αιρέσεις τις γης.  

Θα γίνει μία ποίμνη ο Ορθόδοξη χριστιανική και ένας ο ποιμήν αυτής ο Ιησούς ο Λυτρωτής. 

Έρχομαι ταχύ και να δω που θα βρείτε τρύπα να κρυφθείτε εσείς, που γίνατε Ιούδες φριχτοί, προδώσατε την ΑΛΗΘΕΙΑ και ενστερνισθήκατε του πάπα τα παραμύθια. 

Πείτε μου δεν τρέμετε και δεν φοβάστε Εμένα τον Θεό; Πως παραδώσατε εαυτούς και αλλήλους εις τον βρωμερό εχθρό;  

Καθόλου δεν αναρωτιέστε, τι θα γίνει σαν θα φύγετε από τον κόσμο αυτό; Πως με ελαφριά καρδία ανταλλάσσετε Εμέ των πάντων Βασιλιά, με τον βρωμερό σατανά; 

Πως ανταλλάσσετε το Φως με το σκοτάδι; Πως ανταλλάσσετε τον Παράδεισο με τον σκοτεινό Άδη; 

Ω!!! πόσο πονώ ο Θεός, για όλους εσάς τους δικούς Μου Ιερουργούς, που αντί πινακίου φακής, ξεπουλήσατε τους όρκους σας τους ιερούς! 

Μάθετε ότι κάθε χαμένη ψυχή, από εσάς θα ζητηθεί η ευθύνη δι΄αυτή. Και τότε τι θα δικαιολογηθείτε; Τι θα έχετε να μου πείτε; 

Πότε νοιαστήκατε για κάθε ενορίτη;  

Πότε πήγατε σπίτι σε σπίτι; 

Πότε νοιαστήκατε για τα δύστυχα Μου παιδιά, που δεν έχουν που να κρατηθούν και μπλέκουν με τα ναρκωτικά; 

Πότε πονέσατε για αυτά; 

Πότε επισκεφθήκατε τους γέρους και εγκαταλελειμμένους, τους είπατε ένα λόγο καλό, παρηγορήσατε το ιδικό τους ψυχικό, τους εξομολογήσατε και τους κοινωνήσατε, και για την Αιωνιότητα τους ξεπροβοδίσατε; 

Πότε αγωνιστήκατε τα διχασμένα ανδρόγυνα να ενωθούνε, τα δύστυχα παιδιά τους, χωρίς παιδιά να μην ζούνε; 

Πότε προσπαθήσατε να κάνετε τον Θείο μου Λόγο προσιτό, με το κήρυγμα εις τον απλό λαό; Όχι μόνο οι ίδιοι δεν κηρύττετε μα και αυτούς τους λίγους που προσπαθούν εμποδίζετε, γι΄αυτό πολύ Εμέ τον δίκαιο Θεό παροργίζετε.  

Αντί να γίνετε οδοδείκτες για τον Ουρανό, αλλοίμονο σκανδαλίζετε και γίνεστε αιτία, να φεύγουν τα παιδιά Μου από την Εκκλησία, και να γίνονται βορά εις τα άγρια θηρία. 

Χιλιάδες οι αυτοκτονίες, δεν πονούν καθόλου οι δικές σας καρδιές; 

Δεν ξέρετε ότι κάθε χαμένη ψυχή από τον λαιμό σας, εις την αιωνιότητα θα κρεμαστεί και εις τα κατώτερα μέρη του Άδη η ψυχή σας θα κλειστεί; 

Φαίνεται όμως πως παρ΄όλον ότι είστε κληρικοί, καθόλου δεν πιστεύετε εις την αθανασία της ψυχής, γιατί διαφορετικά, θα αντιμετωπίζατε το θέμα της σωτηρίας πιο σοβαρά.

Διαβάστε επίσης :

Χρήστος Μαντζιάρης : Εμείς οι Έλληνες είμαστε ο περιούσιος λαός, σύμφωνα με τον Χριστό

Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως. Πολύ σύντομα κατά τα έργα σας θα πληρωθείτε, πολύ αυστηρά θα κριθείτε και παραδειγματικά θα τιμωρηθείτε.   

Όλα αυτά που σας είπα ο Μεγάλος Κριτής ισχύουν βέβαια μόνον για τους απειθείς, γιατί έχω και τους λίγους δικούς Μου εκλεκτούς κληρικούς, που αξίως φέρουν τους τίτλους αυτούς. 

Είναι οι λίγοι δικοί Μου εκλεκτοί, που σαν λύχνοι φαεινοί αναλώνουν την δική τους ζωή, εις την δική τους μεγάλη αποστολή.  

Αυτοί με αμάραντα στεφάνια από Εμέ θα στεφανωθούνε και εις την Αιωνιότητα μέσα εις τον Παράδεισο θα χαίρουν και θα σκιρτούνε. 

Σφραγίζω τον λόγο Μου και τον πιστοποιώ με τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, Ο Τρισυπόστατος Θεός ο πάντων πλάστης και Δημιουργός». 

                                  Αμήν. 

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Μωϋσής μοναχός εκ Πρεβέζης

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…