ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βούτα στο Σαρωνικό … να μαυρίσεις στο λεπτό!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΡΕΒΕΝΙΟΣ. - 22 Σεπ 2017 - 11:01
Loading...

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com

Τις τελευταίες ημέρες μετά από το «περίεργο» ναυάγιο στη Σαλαμίνα που μόλυνε όλο τον Σαρωνικό ακούσαμε και είδαμε από περίεργα ως και εξωφρενικά πράγματα.
Κατά αρχάς πως γίνεται να …κυκλοφορεί ένα τέτοιο πλοίο χωρίς κανένας επίσημος κρατικός φορέας να μπορεί να μας πει, πρώτo το όνομα αυτού που έκανε την παραγγελία και την παραλαβή. Δεύτερο την ποσότητα του προϊόντος. Τρίτο την διαδρομή του πλοίου και τέταρτο και σημαντικότερο τον τελικό παραλήπτη του φορτίου!

Φυσικά όλα αυτά τα αναπάντητα έχουν και συνέχεια που έχει να κάνει με την μετά από το ατύχημα αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μιας κατάστασης που για άλλη μια φορά ανέδειξε την ανικανότητα των υπουργών, των υπηρεσιών και γενικά την διαχρονική ανεπάρκεια της λεγόμενης κρατικής μηχανής. Μιας μηχανής που πολλές φορές κατά περίπτωση την κινούν ή την αδρανοποιούν αλλότρια πρόσωπα και συμφέροντα!
Από όλα αυτά που ακούγονται θέλω να επισημάνω κάτι που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς αυτών των πλοίων.

Ένα καθεστώς το οποίο επιτρέπει στους πλοιοκτήτες με την ανοχή του κράτους να κυκλοφορούν τα γέρικα καράβια τους (τα λεγόμενα και σαπιοκάραβα) «ανασφάλιστα» ενώ μπορούν να ασφαλίζουν το … φορτίο τους!

Παράδοξοι και αντιφατικοί νόμοι κομμένοι και ραμμένοι προς όφελος κάποιων μεγαλόσχημων και επιφανών τύπων οι οποίοι χρόνια τώρα διαπλέκονται με τους εκπροσώπους της εξουσίας.

Μιας εξουσίας που σε μας τους μικρούς και τους απλούς πολίτες (καλώς) μας υποχρεώνει (και μας τιμωρεί αν δεν το κάνουμε) να ασφαλίζουμε το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα μας ενώ επιτρέπει να κυκλοφορούν αυτές οι θαλάσσιες νεκροφόρες που μπορούν από τι μια στιγμή στην άλλη να προκαλέσουν από μια μικρή ή μεγάλη οικολογική καταστροφή έως την απώλεια ζωών που εργάζονται πάνω σε αυτά!

Φίλες/οι το πιο πιθανόν είναι να μη μάθουμε ποτέ την αλήθεια για το τι συνέβη και ποιοί ευθύνονται αλλά σίγουρα όλοι μας θα βιώσουμε για αρκετά χρόνια τις συνέπειες αυτού του γεγονότος.

Ενός γεγονότος που θα μας στερήσει την δυνατότητα να απολαμβάνουμε ανεπιφύλακτα εμείς και τα παιδιά μας την θάλασσα και τις παραλίες του όμορφου Σαρωνικού μας!

Υποσημείωση
Ελπίζω η μνήμη μας να μην είναι βραχεία όπως όλων των ψαριών που θα μολυνθούν ή θα πεθάνουν εξ αιτίας αυτών των ανεύθυνων τύπων και όταν έρθει η ώρα να τους «τιμήσουμε» όπως πρέπει στέλνοντας τους για πάντα ….. στον Αγύριστο!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter