ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βρετανία- ΗΠΑ για Nord Stream ανοίγουν το “Κουτί της Πανδώρας” :Ρωσικές δυνάμεις “τρύπησαν” την αμυντική περίμετρο του ΝΑΤΟ -Πώς έγινε η μεγαλύτερη σύγχρονη ρωσική επιχείρηση

ΔΙΕΘΝΗ. - 29 Σεπ 2022 - 11:07

Για την μεγαλύτερη σύγχρονη ρωσική επιχείρηση μιλούν Αμερικανοί και Βρετανοί τονίζοντας πως η Ρωσία προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον μιας περιοχής που θεωρείται, και είναι, ΝΑΤΟϊκό φρούριο.

Είναι τρομαχτικά τα όσα ισχυρίζονται πλέον δημοσίως Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι καθώς ακόμη και αν δεν ισχύουν ανοίγουν το “Κουτί της Πανδώρας”. Σε περίπτωση δε που ισχύουν, τότε η Ρωσία πέτυχε κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο:

Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις με ορμητήριο το Καλίνινγκραντ, “τρύπησαν” την αμυντική περίμετρο του ΝΑΤΟ στην Βαλτική, κτυπώντας μέσα στις ΑΟΖ δύο χωρών, της Σουηδίας και της Δανίας η οποία είναι και ΝΑΤΟϊκή χώρα.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα σενάριο των Βρετανών και Αμερικανών αξιωματούχων, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούσαν τουλάχιστον για 17 ώρες μέσα σε ΝΑΤΟϊκές περιοχές.

Η πρώτη με την δεύτερη επίθεση στους αγωγούς είχε διαφορά 17 ωρών. Η πρώτη έκρηξη καταγράφηκε στις 02:03 το βράδυ της Δευτέρας και η δεύτερη στις 19:04 το βράδυ της Δευτέρας.

Τα τμήματα όπου υπέστησαν ζημιές οι αγωγοί έχουν βάθος «70-90 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας». Είναι προφανές ότι απαιτείται πολύ καλή οργάνωση για να πραγματοποιηθούν τέτοια χτυπήματα.

Οι σωληνώσεις είναι από χάλυβα με τοίχωμα 4,1 εκατοστά (1,6 ίντσες) και είναι επικαλυμμένες με οπλισμένο με χάλυβα σκυρόδεμα πάχους έως 11 εκατοστά. Κάθε τμήμα του σωλήνα ζυγίζει 11 τόνους, το οποίο φτάνει στους 24-25 τόνους μαζί με το σκυρόδεμα.

Και τέταρτη έκρηξη

Πριν λίγο, τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές από την σουηδική ακτοφυλακή ανέφεραν πως υπήρξε και τέταρτη διαρροή στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream! Δύο εκρήξεις έγιναν στην ΑΟΖ της Σουηδίας και δύο εκρήξεις στην ΑΟΖ της Δανίας!

Όπως είπε εκπρόσωπος της σουηδικής ακτοφυλακής στην Svenska Dagbladet «δύο από τις τέσσερις διαρροές είναι στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας» με τις άλλες δύο να βρίσκονται στην ΑΟΖ της Δανίας.

Είναι φανερό σε όλους ότι πρόκειται για μια πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν όπλα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία σύμφωνα με τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ δεν εντόπισε!

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα είχε ανακοινωθεί ότι είχαν καταγραφεί τρεις διαρροές στον αγωγό Nord Stream ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Γερμανία.

Όπως μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel ο κίνδυνος εισροής μεγάλου όγκου αλμυρού νερού στο εσωτερικό των Nord Stream 1 και Nord Stream 2 με αποτέλεσμα να προκληθεί οξείδωση είναι πλέον ορατός.

CNN: Εντοπίστηκαν ρωσικά πλοία στα σημεία των διαρροών του Nord Stream

Η είδηση για τέταρτη διαρροή στον Nord Stream έρχεται την ώρα που το CNN μεταδίδει ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασφαλείας παρατήρησαν την Δευτέρα και την Τρίτη πλοία υποστήριξης του ρωσικού πολεμικού ναυτικού να βρίσκονται στην περίμετρο των προηγούμενων διαρροών οι οποίες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους και μια πηγή που γνωρίζει την υπόθεση, προκλήθηκαν από υποθαλάσσιες εκρήξεις.

«Για την ώρα παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα πλοία αυτά σχετίζονται με τις εκρήξεις αλλά είναι ένα από τα στοιχεία που εξετάζουν οι ερευνητές» πρόσθεταν οι πηγές που επικαλείται το CNN.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο την εβδομάδα πριν τις διαρροές στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και ρωσικά υποβρύχια.

Πηγή από τον στρατό της Δανίας είπε στο CNN ότι ρωσικά πλοία επιχειρούν συχνά στην περιοχή των διαρροών προσθέτοντας ότι η παρουσία τους δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη ότι η Ρωσία προκάλεσε την ζημιά στον Nord Stream.

«Τα βλέπουμε κάθε εβδομάδα. Η ρωσική δραστηριότητα στην θάλασσα της Βαλτικής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Συχνά αυτό που κάνουν είναι να τσεκάρουν την ετοιμότητά μας και στην θάλασσα και στον αέρα» πρόσθεσε η ίδια πηγή από την Δανία.

Βρετανία: Εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως

Οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream πιθανότατα ήταν μια προμελετημένη επίθεση με χρήση υποβρυχίων εκρηκτικών μηχανισμών που πυροδοτήθηκαν εξ αποστάσεως, τόνισε βρετανική αμυντική πηγή!

Η ίδια πηγή είπε ότι τυχόν νάρκες θα μπορούσαν να είχαν ποντιστεί στον βυθό της θάλασσας , να είχαν πέσει από την πλευρά ενός σκάφους ή να είχαν τοποθετηθεί δίπλα στους αγωγούς Nord Stream με ένα υποβρύχιο drone πριν από μήνες ή και χρόνια.

Η βρετανική πηγή υποβάθμισε τις εικασίες ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο μπορεί να τοποθέτησε τις εκρηκτικές συσκευές επειδή η Βαλτική Θάλασσα δεν είναι ιδιαίτερα βαθιά, καθιστώντας δύσκολη την εκτέλεση μιας τέτοιας υποβρύχιας αποστολής χωρίς να εντοπιστεί.

Συνεπώς οι δύο επιλογές είναι τα drone που όμως απ ‘ότι είναι γνωστό η Ρωσία δεν διαθέτει για τέτοιες επιχειρήσεις και οι δύτες….

Ο Μπράιαν Κλαρκ, πρώην στρατηγικός σχεδιαστής του αμερικανικού ναυτικού που τώρα είναι ανώτερος συνεργάτης στο think tank του Ινστιτούτου Hudson στην Ουάσιγκτον, είπε ότι η υποβρύχια επιτήρηση στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα ήταν αποσπασματική και θα μπορούσε τα ειδικά κατασκευασμένα υποβρύχια  της Ρωσίας να προχωρήσουν σε σαμποτάζ.

«Είναι όλα μέρος του ρωσικού στυλ πολιτικού πολέμου», είπε. «Πρόκειται να σπείρουμε αμφιβολίες, δημιουργώντας αρκετή ομίχλη αβεβαιότητας».

Ο Julian Pawlak, ειδικός σε θέματα θαλάσσιας ασφάλειας στο στρατιωτικό πανεπιστήμιο Helmut Schmidt στο Αμβούργο, είπε:

«Δεν ισχύει ότι ολόκληρη η Βαλτική Θάλασσα μπορεί να παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο, και σίγουρα όχι κάτω από την επιφάνεια . . . Δεν μπορείς απλώς να βάζεις ένα πλοίο [υποβρυχίου-κυνηγού] κάθε δέκα ναυτικά μίλια».

Και οι τρεις τοποθεσίες βρίσκονται σε σχετικά ρηχά νερά, σε βάθη μεταξύ 71 μέτρων και 88 μέτρων. Ναυτικοί αναλυτές είπαν ότι αυτό το καθιστά δύσκολο για τα ρωσικά υποβρύχια να αποκτήσουν πρόσβαση χωρίς να εντοπιστούν.

Μια βρετανική στρατιωτική πηγή είπε ότι είναι πιο πιθανό ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο να είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στους αγωγούς λίγο πριν από τις εκρήξεις.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι οι βόμβες τοποθετήθηκαν σε «γουρούνια», συσκευές συντήρησης έσπρωξαν τον αγωγό από το ρωσικό άκρο για να επιθεωρήσουν το εσωτερικό του.

Το σχέδιο της ρωσικής επίθεσης σύμφωνα με τους Βρετανούς

warnews247.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr