ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γανυμήδης: ο Δορυφόρος του Δία που Φέρεται Παράξενα. Τι Κρύβεται Μέσα του; (video)

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 9 Μαΐ 2018 - 10:31
Loading...

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Γανυμήδης είναι ο πιο μεγάλος, ο πιο ογκώδης και ο φωτεινότερος φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Δία. Επιπλέον, αυτό το φεγγάρι που έχει πάρει την ονομασία του από το αρχαίο Έλληνα που έγινε οινοχόος του Διός, είναι και ο μεγαλύτερος από όλο το Ηλιακό μας Σύστημα.

Ωστόσο, έχουν γίνει πολύ περίεργες καταγραφές και αναφορές που, αμέσως μόλις τις κατανοήσετε, μάλλον θα δείτε και εσείς τον συγκεκριμένο δορυφόρο κάτω από μία εντελώς διαφορετική οπτική γωνία.

Το video που ακολουθεί στην συνέχεια, είναι ένα από τα λίγα του είδους που, κατά την γνώμη μας, πρέπει να παρακολουθήσετε, προκειμένου να δείτε αλλά και να ακούσετε κάποια σημεία που δεν είναι εύκολο να περιγραφούν.

Ξεκινάει με ένα απόσπασμα του 1996 με τον Alex Collier να αναφέρεται στον Γανυμήδη, ενώ υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να έχει νερό και ατμόσφαιρα. Ολόκληρη την διάλεξη του Collier μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

Πρόσφατα, όταν το τηλεσκόπιο Humble στράφηκε προς τον Γανυμήδη, αποθανάτισε μπλε ζώνες φωτός να περιβάλουν τον Γανυμήδη, κάτι σαν αυτό που γνωρίζουμε στην Γη, ως Βόρειο Σέλας, πράγμα που σημαίνει ότι δορυφόρος έχει το δικό του «προσωπικό» μαγνητικό πεδίο. Το γεγονός αυτό τον κάνει μοναδικό σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δορυφόρους του ηλιακού μας …

Η συνέχεια στο https://www.diadrastika.com/2018/05/ganymidis-doryforos-dia-feretai-paraxena.html#

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter