ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γερμανία: Το «κύριο σχέδιο» της νέας μετανάστευσης προκαλεί διαμάχες στο συνασπισμό της Μέρκελ

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούν 2018 - 23:10
Loading...

Η  εσωτερική όψη του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου  Bundestag στο Βερολίνο της Γερμανίας. Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017
Ευρώπη [1]
Αντιμετωπίζοντας μια αυξανόμενη δεξιά πρόκληση εν μέσω της τρέχουσας μεταναστευτικής κρίσης, οι Συντηρητικοί της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και οι εταίροι τους στο κέντρο-αριστερό συνασπισμό -οι σοσιαλδημοκράτες-αναζητούν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το ακανθώδες ζήτημα.

Ένα σχέδιο 63-σημείων για τους κανόνες μετανάστευσης και ασύλου από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Horst Seehofer, που αναμενόταν  να αποκαλυφθεί την Τρίτη, έχει τεθεί σε αναμονή αφού προφανώς δεν κατάφερε να πάρει το πράσινο φως από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Bild, η Άνγκελα Μέρκελ έχει αντιρρήσεις για τα  σχέδια επιστροφής  των αιτούντων άσυλο στα σύνορα της Γερμανίας, οι οποίοι έχουν ήδη εγγραφεί και με αποτυπώματα σε άλλη χώρα της ΕΕ.

«Έχω την ευθύνη για αυτή τη χώρα, δηλαδή να κατευθύνω και να διατηρήσω την τάξη και  δεν μπορώ να το αναβάλλω μέχρι να παγώσει η κόλαση «, είπε ο Seehofer.

Ο Seehofer, ο συντηρητικός πρώην Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, επικρίνει από καιρό την φιλελεύθερη μεταναστευτική πολιτική της Μέρκελ η οποία έχει επιτρέψει πάνω από 1.000.000 αιτούντες άσυλο στη χώρα από το 2015 και οδήγησε στην χωρίς επαρκή λόγο αύξηση του  συντηρητικού συνασπισμού στις  εκλογές του περασμένου έτους.

Το σχέδιο μετανάστευσης του Seehofer προβλέπει αυστηρότερους κανόνες μετανάστευσης και ταχύτερη απέλαση αποτυχημένων αιτούντων άσυλο.

«Ο αριθμός των απελάσεων  πρέπει να αυξηθεί σημαντικά. Πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα μέτρα, ειδικά στην περίπτωση των εγκληματιών και των δραστών μεταξύ των αιτούντων άσυλο «, δήλωσε ο Seehofer τον Μάρτιο.

Οι φιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης κατηγορούνται επίσης για την άνοδο των δεξιών  εναλλακτικών για την Γερμανία του κόμματος (AFD) το οποίο είναι τώρα το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο Κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, ο Ραλφ Stegner, Αναπληρωτής ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD — το τρίτο συστατικό του κυβερνώντος συνασπισμού – δήλωσε ότι έχει το δικό του σχέδιο για να χειριστεί θέματα μετανάστευσης και ασύλου.

«Όσοι θέλουν συγκεκριμένες προτάσεις για το άσυλο δεν μπορούν να βασιστούν στον Seehofer και το CSU (Χριστιανική κοινωνική ένωση). Γι ‘ αυτό το SPD αναπτύσσει τώρα τη δική του έννοια της μετανάστευσης, είπε ο  «Stegner .

Διαβάστε περισσότερα: « Το Ισλάμ του Seehofer δεν ανήκει στην Γερμανία.
Η παρατήρηση κλονίζει την χώρα [2]

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, η Γερμανία ανέλαβε 325.400 πρόσφυγες το 2017, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60 τοις εκατό των 540.000 μεταναστών που επανεγκαταστάθηκαν πέρυσι. Η στατιστική υπηρεσία είπε ότι περίπου ότι το  33 τοις εκατό των μεταναστών ήταν από τη Συρία, και ακολουθούσαν  από το Αφγανιστάν, οι οποίοι  αντιπροσώπευαν το 19 τοις εκατό των προσφύγων. Πρόσφυγες από το Ιράκ αντιπροσώπευαν το 12%.

References

  1.  Europe
       ( https://sputniknews.com/europe/ )
  2.  READ MORE: Seehofer’s ‘Islam Doesn’t Belong to Germany’ Remark Shakes the Country
       ( http://sputniknews.com/europe/20180317/1062630528.html )

https://sputniknews.com/

tokoutsavaki

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter