ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γερμανία-covid: Μαζικές αγωγές λόγω παρενεργειών από τα κορωνοεμβόλια

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. - 2 Μάι 2023 - 18:31
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις…

Αρχίζει και “φουντώνει” το θέμα με τις νομικές ενέργειες πολιτών κατά των φαρμακευτικών εταιρειών που πρωταγωνίστησαν κατά την τρίχρονη κορωνοφρενίτιδα.

Στη Γερμανία, την “καρδιά” της Ευρώπης, πολλές αγωγές αποζημίωσης έχουν κατατεθεί ήδη εναντίον ορισμένων εταιρειών παρασκευής εμβολίων.

Υπάρχουν δικηγορικά γραφεία όπου το καθένα εκπροσωπεί τριψήφιο αριθμό ανθρώπων που είτε εκείνοι είτε οι οικείοι τους αντιμετώπισαν προβλήματα μετά τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η πρώτη πολιτική δίκη που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του τρέχοντος μηνός, εν τέλει αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.

Περιλαμβάνει αγωγή κατά της Biontech και ζητάει αποζημίωση-«μαμούθ» για ηθική και σωματική βλάβη, μετά τον εμβολιασμό με το ανάλογο σκεύασμα για τον κορωνοϊό.

Η δε εταιρεία, σύμφωνα πάντα με την Deutsche Welle, υποστηρίζει ότι «επί του παρόντος δεν αποδεικνύεται κάποια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των καταγγελλόμενων βλαβών στην υγεία και του εμβολιασμού».

Το γερμανικό μέσο αναφέρει επίσης ότι το ζήτημα με τις αγωγές και τις αποζημιώσεις για παρενέργειες έχει φτάσει μέχρι και τον Γερμανό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Όσο για το τι ορίζεται ως “παρενέργεια” μετά τον εμβολιασμό, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI), που ασχολείται με την ασφάλεια των εμβολίων, διατυπώνει ως «επιπλοκή του εμβολίου» μια ανεπιθύμητη αντίδραση που εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό, η οποία, αρχικά, μπορεί να σχετίζεται αιτιωδώς με τον εμβολιασμό και στη συνέχεια είναι απαραίτητο, υπερβαίνει τα συμπτώματα αντίδρασης.

Ως «συμπτώματα αντίδρασης» ορίζονται το πρήξιμο, το οίδημα στο σημείο του εμβολιασμού, ο πυρετός και ο πονοκέφαλος.

Υπάρχουν όμως και οι λεγόμενες «σοβαρές παρενέργειες», οι οποίες, όπως είναι λογικό, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες αποζημιώσεις και αφορούν σε μόνιμη ή σοβαρή βλάβη (αναπηρία) ή ακόμα και στον θάνατο.

(freepik photo)

el.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr