ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γεώργιος Φλώρος : «Εδέχθησαν την διδασκαλίαν του Κυρίου και διαφθορείς..»

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. - 5 Φεβ 2022 - 19:59

«Καθόσον και αυτό είναι μέθοδος του διαβόλου, το να εισάγη δηλαδή πάντοτε κατά τρόπον απατηλόν την πλάνην μαζί με την Αλήθειαν και να την επικαλύπτη με τα ομοιώματα της αληθείας, ώστε να προσελκύη εύκολα αυτούς που εξαπατώνται εύκολα. Δια τούτο και δεν τα αποκαλεί κάποιο άλλο σπέρμα αλλά ζιζάνια, που εξωτερικώς ομοιάζουν κάπως με τον σίτον.» «Ακριβώς αυτό κάνουν και οι αιρετικοί (…) εις την αρχήν δηλαδή αποκρύπτουν τους πραγματικούς εαυτούς των, όμως όταν αποκτήσουν περισσότερον θάρρος και τους παραχωρήσει κανείς τον λόγον, τότε χύνουν το δηλητήριον των.» (Ομ. ΜΣΤ’ (Ματθ.13,24- 33) Ι. Χρυς. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ,ΕΡΓΑ 11.ΕΠΕ,σελ.(215-223)-237) 

Αναμφισβήτητα μας προκαλεί ο Ι. Χρυσόστομος να ασχοληθούμε προβάλλοντας πλήθος ερωτημάτων, συγκρίνοντας μάλιστα το διαχρονικό λόγο του τότε, με την ισχύουσα σημερινή  κατάσταση. 

Μας λέει:  

«Ο Κύριος δεν απαγορεύει να παρεμποδίζονται οι αιρετικοί, να αποστομώνονται ,να αποκόπτεται η θρασύτης των και να διαλύωνται τα συνέδριά των και αι συγκεντρώσεις των, αλλ’ απαγορεύει να φονεύωνται και να κατασφάζονται.» 

Θεωρεί αυτονόητο βεβαίως το ότι οι αιρετικοί πρέπει να εκβάλλονται από την Εκκλησία του Χριστού και το διατυπώνει με άλλα λόγια, καθόσον επιτρέπει ο Κύριος να στρεφόμεθα , δηλαδή εναντίον των αιρετικών με κάθε τρόπο, πλην φόνου. 

Θα πρέπει να είναι εντελώς τυφλός κανείς, ώστε να μην αντιλαμβάνεται στην κυριολεξία την αλλαγή των όρων. Οι αιρετικοί φονεύουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς εδώ και πολλά χρόνια. Επανερχόμαστε στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους των διωγμών, με την τεράστια όμως διαφορά ότι τους διωγμούς τώρα δεν τους κάνουν οι ειδωλολάτρες, αλλά οι ίδιοι οι «χριστιανοί» που εξέπεσαν και έγιναν αιρετικοί, πρόδρομοι του αντιχρίστου και εχθροί του Θεού και του ανθρώπου. 

Οι αιρετικοί διώκουν τους πιστούς χριστιανούς. 

Οι αιρετικοί παρεμποδίζουν τον εκκλησιασμό των Ορθοδόξων. 

Οι αιρετικοί διαλύουν τις συγκεντρώσεις των πιστών. 

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ…ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ! 

ΤΕΛΟΣ,ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ. 

Όλα αυτά βεβαίως ήταν αναμενόμενα και έπονται τα χειρότερα, αφού οι «χριστιανοί» ναρκώθηκαν και κοιμούνται αδιαλείπτως. (Όχι όλοι, το έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει αυτό). 

Βλέπε: «Εχθρός άνθρωπος το έκαμε.» 

(https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%cf%87%ce%b8%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%b5/) 

Είδατε τί σημαίνει πλάνη; Να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Εκκλησία του Χριστού, ενώ στην ουσία να υπηρετείς τον ίδιο το διάβολο! 

Καταλάβατε την αλλοίωση του Ορθοδόξου φρονήματος που προέκυψε λόγω ύπνου; 

Έφτασαν μέχρι να υποκλίνονται στον έναν εκ των δύο αντιχρίστων (πάπα). Να προσφέρουν στο θηρίο την επισκοπική θέση και να το υποδέχονται με τιμές. Να του παραχωρούν μάλιστα πολυτελή χώρο για να λειτουργήσει, αποδεχόμενοι τα μυστήριά του και κανένας «αρχιερέας» δεν αντέδρασε, ούτε αντιστάθηκε ανάλογα. 

Τί ντροπή, τί δειλία, τί πλάνη, τί υποκρισία, τί μέγιστη προδοσία; Για τα ελάσσονα να υποκρίνονται τα λιοντάρια και για τα μείζονα να κιοτεύουν ωσάν τους λαγούς! 

Οι τρεις μεγάλες πτώσεις του ανθρώπου (Αδάμ, Ιούδα, πάπα) φαντάζουν απείρως ελάχιστες μπροστά στην πτώση των αρχιποιμένων και ποιμένων Ορθοδόξων, στους οποίους στήριζε τις ελπίδες η οικουμένη και στους οποίους ο ίδιος ο Θεός ανέθεσε την επιμέλεια της αμπέλου. 

*Στον Αδάμ δεν ανέθεσε κάτι ο Θεός, ούτε τον στρατολόγησε. 

*Ο Ιούδας εξαπατήθηκε από τους Ιουδαίους και φαρισαίους , δεν γνώριζε ότι θα Τον φονεύσουν. Όταν το έμαθε ήταν αργά, ο διάβολος είχε ήδη εισχωρήσει εις αυτόν και αφού στις προσπάθειες του Ιησού Χριστού να μεταμεληθεί, αυτός φάνηκε και προκλητικός με το «Μήπως είμαι εγώ, Κύριε;», τότε εισχώρησε εντελώς μέσα του ο διάβολος και έκανε την προδοσία και στη συνέχεια την απονενοημένη πράξη. 

*Όσον αφορά στον πάπα (πάπες) μετά από κάποια χρονολογία δεν έχει ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την εκκλησία του Χριστού, συνεπώς, ως βαλτός για την καταστροφή της Ορθοδοξίας, δε λογίζεται σε αυτόν …πτώση. Είναι αυτό ακριβώς που μας έχει πει ο Άγιος Πατροκοσμάς…ο ένας εκ των δύο αντιχρίστων. 

Η πτώση όμως των σημερινών προδοτών είναι τεράστια και μοναδική, διότι και γνώριζαν και είδαν και άκουσαν και στρατολογήθηκαν. Αυτοί όμως με πείσμα και εμμονή παραμένουν ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ προδίδοντας τον στρατολογήσαντά τους!! 

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια της κατάντιας της διοικούσας σημερινής «εκκλησίας», η πτώση της οποίας είναι πρωτοφανής . 

Όσοι δε Ορθόδοξοι Χριστιανοί αγωνίζονται κατά του θηρίου, διώκονται και καθαιρούνται. 

Οι αιρετικοί χρησιμοποιούν αποσπάσματα του Ευαγγελίου όπως έχει αναφερθεί πάμπολλες φορές, για να περάσουν διεστραμμένα νοήματα ,παραποιώντας το Ευαγγέλιο, δηλαδή βλασφημώντας. 

Για παράδειγμα: Το Ευαγγέλιο δε μας λέει μόνο να προσέχουμε, αλλά «..να αντισταθούμε και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ εις τας κακάς παρακινήσεις των ανθρώπων» (συμπεριλαμβανομένων πρωτίστως των αιρετικών).Οι πονηροί κρυπτοΑΙΡΕΤΙΚΟΙ όμως, δολίως μιλάνε ΜΟΝΙΜΩΣ για το άλλο μέρος της Γραφής που λέει :  

«Να αντισταθούμε και να αντιδράσουμε εις τας κακάς συνηθείας και κλίσεις του εαυτού μας.» (Ματθ.Ζ’14)  

Έτσι οδεύουν με πονηριά το ποίμνιο που δεν αγρυπνεί, μακριά από το:  

«Επαγρυπνείτε και παραμένετε αμετακίνητοι εις την Πίστιν»,ώστε εύκολα μέσω αγαπολογιών, κακώς εννοούμενης υπακοής και δήθεν κάθαρσης ψυχής που ποτέ δεν επιτυγχάνεται μέσα σε αιρετικό περιβάλλον, να σπείρουν άνευ όχλησης τους αιρετικούς σπόρους με μόνο κέρδος την ικανοποίηση της κενοδοξίας τους και την καταστροφή των ανθρώπων, ως εχθροί του ανθρώπου. 

Μετά διερωτώνται πολλοί …γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!! 

Μα είναι πασιφανές ότι ο άνθρωπος αρρωσταίνει πρώτα πνευματικά και μετά σωματικά. Πρώτα απομακρύνεται από τον Θεό, εκούσια ή πλανεμένος ,περιφρονώντας τις δωρεές Του και μετά «δρέπει» τις οδύνες που του ετοίμασε ο αντίθετος, από την επίγεια ζωή. 

Αγνοούν βεβαίως οι ταλαίπωροι, τί έχει ετοιμαστεί για τους ίδιους στο δεύτερο θάνατό τους. Γι’αυτό και ο Απόστολος τους ονομάζει ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ !! 

Δεν θα ακούσετε ποτέ από το στόμα τους τη λέξη αίρεση. 

Δεν θα ακούσετε ποτέ να σας λένε προσέξτε τους αιρετικούς, γιατί απλούστατα, κατέληξαν να είναι οι ίδιοι αιρετικοί!! 

Ποτέ δεν θα σας πουν πόσο εισχώρησε η μασονία μέσα στην Εκκλησία του Χριστού. 

Θεωρούν μέλη της Εκκλησίας τα ζιζάνια που κατέκλυσαν ακόμα και τις Άγιες Τράπεζες των ναών. Πιστεύουν ότι δύναται κάποιος αιρετικός, από τον οποίον έχει απομακρυνθεί η χάρις του Θεού, να προκόψει στις αρετές, ενώ άλλα μας βεβαιώνουν οι Γραφές:  

«Όποιος δεν μείνη ενωμένος μαζί μου ..( «έχει ήδη πεταχθεί έξω» {Κολιτσάρα} )..θα ξεραθή και δεν θα του μείνη κανένα ίχνος χάριτος και πνευματικής δυνάμεως και ζωής  {Τρεμπέλα}» (Ιωάν.ΙΕ’6) 

Θεωρούν ότι ευρισκόμενοι εντός των ναών ,σημαίνει ότι βρίσκονται εντός της Εκκλησίας του Χριστού. Μνημονεύουν τους δαίμονες μέσω των οργάνων τους και έχουν την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ότι ορθοτομούν κιόλας, τον Λόγο της Αληθείας!!! 

«Εισάγουν με απατηλόν τρόπον την πλάνην μαζί με την Αλήθειαν και την επικαλύπτουν με τα ομοιώματα της Αλήθειας, προσελκύοντας εύκολα αυτούς που εξαπατώνται εύκολα». 

Είναι πρόδρομοι του αντιχρίστου, μας το βεβαιώνει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος. 

(βλέπε: ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ: https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%87%CF%81/  ) 

Επιβάλλεται επομένως, κατά θεία Εντολή «να παρεμποδίζονται οι αιρετικοί ,να αποστομώνονται ,να αποκόπτεται η θρασύτης των και να διαλύονται τα συνέδριά των και αι συγκεντρώσεις των..»  

Ο αγώνας («αντίσταση και αντίδραση») κατά του θηρίου και των οργάνων του (αιρετικών) είναι Εντολή Κυρίου αν θέλουμε τη σωτηρία της ψυχής μας, γιατί  μας λέει: 

«δι’αυτούς δε που εδειλίασαν εις τον κατά του θηρίου αγώνα (…) έχει ετοιμασθή, το μέρος και ο τόπος των μέσα εις την λίμνην, που βράζει και καίεται με φωτιά και με θειάφι.(…)» (Αποκ.κα΄8) 

Ας είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, διότι στους έσχατους χρόνους όλα θα ανατρέπονται. Η επικοινωνία των ανθρώπων θα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Χωρίς τη βοήθεια του Ιησού Χριστού μας δεν θα μπορούμε να διακρίνουμε την πλάνη περιτυλιγμένη με την αλήθεια. Οι άνθρωποι θα συγχέουν τη διάκριση  με την κρίση και την κατάκριση. Θα αντιλαμβάνονται τα νοήματα κατά το δικό τους «ευαγγέλιο» και θα τα εξηγούν όπως τους… βολεύει.  

Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί περιοριζόμενοι στους λόγους και τις ερμηνείες των Αγίων που εξήγησαν άπαντα του Κυρίου ο οποίος «προείρηκε δι’ημάς, ώστε να μη έχουμε καμία δικαιολογία για την τυχόν αποπλάνησή μας.» 

Δεν αρκεί μόνο η προσευχή ,η μετάνοια και η ταπείνωση, αυτά είναι ούτως ή άλλως, προϋπόθεση σωτηρίας! 

Επιβεβλημένη όμως προϋπόθεση, είναι και η αγωνιστικότητα δια της αντίστασης και αντίδρασης, το «κόψιμο» δηλαδή του κακού από την ρίζα ,ώστε να μην ξαναφυτρώσει. Έτσι αποδεικνύεται και το ενδιαφέρον μας για τον Οίκο του Πατρός μας. 

Ο Κύριος είναι η Αλήθεια και όσοι Τον ακολουθούν δια της ακριβούς τήρησης των Εντολών θα πληροφορούνται οδηγώντας την ψυχή τους στον τεθλιμμένο δρόμο της σωτηρίας. 

Βεβαίως, όλα όσα συμβαίνουν  έχουν ερμηνευθεί από άξιους πνευματικούς Πατέρες ,ώστε να γίνονται πλέον κατανοητά και από τις πιο βραδύνουσες σε αντανακλαστικά Πίστεως ψυχές, εκτός των πονηρών και σκληρόκαρδων. 

Ποιός είναι αυτός δηλαδή που δεν γνωρίζει πλέον ότι τη διοίκηση των εκκλησιών την έχει το Π.Σ.Ε.; Ή μήπως ακούσατε από αιρετικούς να σας πληροφορούν ποιός είναι ο σκοπός του;  

Αν τώρα κάποιος θέλει να είναι μέσα σε αυτό το δαιμονικό και πανθρησκειακό  συνονθύλευμα του αντιχρίστου, δικαίωμά του!, θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία του Χριστού, αφού ο Κύριος έχει διαχωρίσει τον εαυτόν του από αυτόν και στερείται πλέον χάριτος, πνευματικής δυνάμεως και ζωής! 

Τώρα,όσοι θέλουν να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρέπει να βρίσκονται εντός Αποστολικής διαδοχής, ακολουθώντας τον δρόμο των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων, δηλαδή να υπακούν μόνο στον Ιησού Χριστό και σε όσους Τον ακολουθούν πιστά! 

«Υψώσατε, μη φοβηθείτε!» 

«Στους απολυμένους και στα όργανά του ,ο αντίχριστος θα έχει τη δύναμη.» 

«Ει ο Θεός μεθ’ημών, ουδείς καθ’ημών!» 

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον 

Γεώργιος Φλώρος 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr