ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γεώργιος Φλώρος : ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ. - 20 Φεβ 2021 - 21:47

Φυλάξτε τους καρπούς, τον άρτον της αιωνίου ζωής. 

Μην αφήνετε τα σκυλιά και  τα γουρούνια, αφού δεν θέλουν να φάνε από τους καρπούς αυτούς, να τους βεβηλώνουν ,να τους τσαλαπατούν και να τους βλασφημούν. 

Είναι υποχρεωτικό και όχι δυνητικό να τα/τους πετάξετε  

«Έξω και μακριά από την αγιασμένη πόλιν τους αδιάντροπους σαν τα σκυλιά και τους μάγους και τους πόρνους και τους φονείς και τους ειδωλολάτρας και καθένα, που αγαπά και πράττει την πλάνην και το ψεύδος της αμαρτίας» (Αποκ.κβ’15) 

και να απομακρυνθείτε από  όλους αυτούς που προσπαθούν να μετακινήσουν τα απαρασάλευτα. Ο λίθος στον οποίο προσκρούουν οι καταστροφείς, θα συνθλίψει και όσους εν γνώσει ή αγνοία, τους ακολουθούν. 

Άλλοι κοπίασαν και έσπειραν εργαζόμενοι σκληρά, άλλοι θέρισαν, άλλοι συνέλεξαν τους καρπούς, μα όλοι τους με κινδύνους, απειλές, διωγμούς  , μαρτύρια μέχρι και ..θανάτου!!! 

Μαρτύρησαν για τους «καρπούς» αυτούς και όλα αυτά (έγιναν) για να έχουμε εμείς και οι μέχρι της συντέλειας του αιώνος, έτοιμη τροφή αιωνίας ζωής.. ακούραστα! 

Δεν έχουμε παρά να τρώμε τους αστείρευτους «καρπούς» της αιωνίου ζωής και να διαφυλάττουμε αυτούς, από τους εχθρούς που θέλουν να τους αφανίσουν. 

Δεν θέλουν να φάνε αυτοί από τον Άρτον της ζωής, δεν θέλουν ούτε οι άλλοι να φάνε ..για τον λόγο αυτόν καταστρέφουν. Γι’αυτούς έχει λεχθεί: 

«..αλλοίμονόν σας, διότι και σεις δεν εισέρχεσθε, αλλ’ούτε και εκείνους, που έχουν την διάθεσιν να εισέλθουν ,τους αφήνετε να έμβουν.»(Ματθ.κγ’14) 

«Είναι σκληρόκαρδοι, κακής διαθέσεως και προαίρεσης άνθρωποι, ένεκα δε της δυστροπίας των αυτής, την οποίαν προείδεν ο Θεός και προείπεν  ο Ησαΐας: τετύφλωκεν αὐτῶν τοὺς ὀφθαλμοὺς καὶ πεπώρωκεν αὐτῶν τὴν καρδίανἵνα μὴ ἴδωσι τοῖς ὀφθαλμοῖς καὶ νοήσωσι τῇ καρδίᾳ καὶ ἐπιστραφῶσικαὶ ἰάσομαι αὐτούς (Ιωάν.ιβ’ 39-40) 

Εάν δεν υπάρχει διάκριση να γίνει αντιληπτό το ανωτέρω,τότε 

«..κινδυνεύουμε να ζημιωθούμε ,ακόμα και δίπλα τους αν περάσουμε». 

Εάν είμαστε δε, εν γνώσει μας πλησίον τους, θα καταστραφούμε ολοσχερώς και τώρα (εδώ) και μετά. 

«Μακάριοι οι ακούοντες τον Λόγον του Θεού και φυλάσσοντες αυτόν»,  χωρίς να περιορίζεται σε ατομικό επίπεδο, αλλά με την ευρεία έννοια του λόγου. Αντί αυτού τί παρατηρούμε να γίνεται σήμερα; 

Οι αρχιθυροφύλακες, οι «κληθέντες» να φυλάνε τους καρπούς και να οδηγούν τους ανθρώπους προς βρώσιν αυτών, βλέπουμε  να γκρεμίζουν τον φράκτη που έβαλε ο Θεός ,να ανοίγουν τις πόρτες και να καταστρέφουν ό,τι διέσωζε τους καρπούς 2000 χρόνια τώρα. 

Ταυτόχρονα να επιτρέπουν στους χοίρους και στους κύνες να εισέρχονται όχι για να τρώνε αλλά για να βεβηλώνουν και να καταστρέφουν ό,τι με αίμα είχε συναχθεί, προκειμένου να οδηγηθούμε στην αιώνια ζωή. Πόσο μεγάλη αμαρτία είναι να βλασφημεί κάποιος αυτά που ο ίδιος ο Θεός μάς χάρισε «ως ύστατη προσπάθεια να μας σώσει»;  Και πόση επίσης μεγάλη αμαρτία είναι«να βλέπει κάποιος να γίνονται αυτές οι καταστροφές και να μην επεμβαίνει να τις σταματήσει, ούτε να εμποδίζει τους καταστροφείς», επιτρέποντάς τους να συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους. 

Για να δικαιολογήσουν δε την απραξία τους, αρέσκονται μόνο στην προσευχή και στη μετάνοια. Αυτούς ονομάζει ο Ιερός Χρυσόστομος, δεύτερους καταστροφείς. Αυτούς που βλέπουν να γίνεται η κατεδάφιση της Ορθοδόξου Πίστεως από τους πρώτους αντίχριστους καταστροφείς και κάνουν ότι δεν βλέπουν. Επίσης ,είναι λάθος να λέμε ότι το να αποστρέφεσαι και να απομονώνεις τους καταστροφείς από την αγιασμένη Εκκλησία του Χριστού είναι ΔΥΝΗΤΙΚΟ και όχι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ   (και το λένε ορθόδοξοι χριστιανοί.. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ!) 

Ας μου επιτραπεί ,αδερφοί μου ,να πω ότι λάθος είναι και το να πιστεύουμε ότι «τα επιτρέπει ο Θεός εξαιτίας των αμαρτιών μας, όλα αυτά που βιώνουμε.» 

Ο Κύριος μάς έδωσε τους Νόμους, τις Εντολές, τον Άρτον της ζωής, τους Προφήτες, τους Αποστόλους, τους Αγίους. Μας έδωσε τα πάντα για να πορευθούμε ,κατά το θέλημά Του. Δεν επεμβαίνει στο αυτεξούσιό μας. Αν εμείς επομένως – ως ανάξιοι -τα παραβλέπουμε και το χειρότερο τα βλασφημούμε ,κάνοντας του κεφαλιού μας, μην πλανιόμαστε ότι τα επιτρέπει ο Θεός. 

Εμείς ευθυνόμαστε καθ’ ολοκληρίαν, όντες «αυτοκατάκριτοι», αυτοτιμωρούμεθα.  

Ψάχνοντας δε, δικαιολογίες  πως τάχα ο Θεός τα επιτρέπει, επιβαρύνουμε τη θέση μας ,αναπαυόμενοι ότι είναι από του Θεού. 

Δείτε ,πώς μας το λέει στο Ευαγγέλιο:  

«Κάθε ένας που κάμνει την αμαρτίαν, κάμνει και την ανομίαν. Παραβιάζει δηλαδή και αθετεί και περιφρονεί ούτος τον Νόμον του Θεού. Και η αμαρτία είναι η επανάστασις κατά του Νόμου και του θελήματος του ΘεούΑλλ’αποτελεί η αμαρτία και ανατροπήν του έργου του Χριστού.» (Α’Ιωάν.γ’4) 

Ένα απειροελάχιστο παράδειγμα της αναξιότητάς μου : (Δεν επιτρέπει ο δήμαρχος το ..ατύχημα, ούτε ευθύνεται γι’ αυτό. Ούτε τα φανάρια φταίνε που τοποθετήθηκαν, απ’αυτόν. Ευθύνεται ο καθένας μας που παραβιάζει τον νόμο, δηλαδή αυτό που τοποθετήθηκε ακριβώς, για τον λόγο της ασφαλούς διέλευσής μας) 

Αγαπητοί μου αδερφοί, ο Θεός επιθυμεί από τα παιδιά Του, τους συγκληρονόμους Του, ό,τι παρέλαβαν από τους Αγίους ,κατά τους προηγούμενους χρόνους, αυτά και μόνο να παραδώσουν ως κληρονομιά στους επόμενους. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα ανήκουν στους συγκληρονόμους Του, αφού άλλα τους δόθηκαν να φυλάνε και να παραδώσουν και άλλα ,δικά τους, ανόητα  και αιρετικά απαιτούν με εμμονή και πείσμα να παραδώσουν στις επόμενες γενιές. 

Γιατί απορούμε επομένως, όταν ο Ιησούς Χριστός διαχωρίζει τον εαυτόν Του και από τους δύο καταστροφείς; 

Ο πόλεμος εναντίον των τριών μεγάλων εχθρών του ανθρώπου (πάθη εαυτού μας, κόσμου που άρχεται εκ του διαβόλου δια των αιρέσεων, και τρίτος του ιδίου του μισάνθρωπου) γίνεται ταυτόχρονα και όχι με σειρά προτεραιότητας. Τούτο διότι ,ποιό το όφελος αν περιμένω να καθαρίσω από τα πάθη μου (που ποτέ δεν θα είμαι βέβαιος) για να πολεμήσω τις αιρέσεις που ενισχύουν τα πάθη μου; 

Ποιός είναι αυτός που μπορεί να πει μετά βεβαιότητας ότι καθαρίστηκε και πλέον είναι έτοιμος να ριχθεί στη μάχη εναντίον του δεύτερου εχθρού; 

Πώς θα επέλθει κάθαρση παθών ,όταν «πνίγεσαι» σε αιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί τα πάθη; 

Επίσης, πόσο απατόμεθα όταν περιμένουμε τη φώτιση ως δικαίωμα νομίζοντας ότι έχουμε επιτελέσει το πρώτο στάδιο της κάθαρσης; 

Ο Κύριος ως Παντογνώστης βλέπει το εσωτερικό απόκρυφο βάθος της καρδιάς και άλλοτε δίνει, άλλοτε όχι, γνωρίζοντας ότι το ελάχιστο παραπάνω θα μας ζημιώσει οδηγώντας μας στην οίηση. 

Πώς λοιπόν, ο ταλαίπωρος αναμένω φώτιση όταν δεν γνωρίζω καν αν έχω καθαρισθεί από  τα πάθη μου, αδυνατώ μάλιστα να ξεχωρίσω το Ορθόδοξο από το αιρετικό; Η κάθαρση -συν Θεώ- είναι δικό μας μέλημα. Τα υπόλοιπα είναι αποκλειστικά του Θεού και δίδονται ως ξεχωριστά δώρα, όχι για επίδειξη ,αλλά για βοήθεια των μελών της Εκκλησίας. 

Πράγματι, πρόκειται για μεγάλα δώρα, που οι ακατάλληλοι θα χρησιμοποιούσαν ως παίγνιο και επειδή ο Θεός το προγνωρίζει δεν το δίνει πάντα, για το δικό μας όφελος. 

Μόνο που θα σκεφτούμε ότι αν καθαριστούμε από τα πάθη διεκδικούμε ή δικαιούμεθα φώτιση, αυτομάτως πλανιόμαστε. 

Γι’αυτό βλέπουμε πολλούς να διδάσκουν νομίζοντας ότι φωτίστηκαν και να μην καταλαβαίνουν ούτε οι ίδιοι αυτά που λένε. 

Συνεπώς, ο πόλεμος είναι πολύμορφος, δαιδαλώδης και ταυτόχρονα διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα και ο Θεός φροντίζει με τον τρόπο Του να μας υποδεικνύει την προτεραιότητα και βαρύτητα που απαιτείται σε κάθε μέτωπο ,την κάθε χρονική στιγμή. 

To σίγουρο είναι ότι σε αιρετικό περιβάλλον, κάθαρση δεν επιτυγχάνεται και μη μας ξεγελά «η σωματική απάθεια  η οποία δεν ωφελεί σε τίποτα». Να βλέπουμε πιο μακριά, «την ψυχική απάθεια  που αγιάζει και το σώμα», μας λέει ο Άγιος Παλλάδιος. 

Μήτε να μας ξεγελούν τα πλαστά υποκριτικά, λόγια αγάπης  και τα υποκριτικά χαμόγελα γιατί είναι ώρα που καίγεται ο Οίκος του Πατρός μας, από τους αιρετικούς προδρόμους του αντιχρίστου και μαζί καίγονται εγκλωβισμένοι αδερφοί μας. 

Καιρός επιτέλους, να μας  γίνει κατανοητό το γιατί όλοι οι Άγιοι Απόστολοι, αποφάσισαν και έγραψαν ότι : 

«Πρέπει γαρ τους αιρετικούς να μισούμεν και να αποστρεφώμεθα, αλλ όχι ποτέ και να συμπροσευχόμεθα με αυτούς…» (Πηδ.Καν.ΜΕ’σελ.51,Αγ.Αποστ.) 

Όχι με την έννοια να τους κάνουμε κακό, το αντίθετο. ..όταν μας δίνεται η ευκαιρία να τους νουθετούμε 1η και 2α φορά, αλλά υπό την έννοια ότι όντες αμετανόητοι και  διεστραμμένοι, δεν κρατούν την απώλεια για τον εαυτό τους αλλά τη «διδάσκουν» εσκεμμένα μεταδίδοντάς την σε κάθε απονήρευτη ψυχή που τους πλησιάζει. 

Την αίρεση ούτως ή άλλως τη μισούμε, αλλά η αίρεση μόνη δε διδάσκεται, ούτε επεκτείνεται αν κάποιοι πρόδρομοι του αντιχρίστου δεν την εξάπλωναν προς εξόντωση των αθανάτων ψυχών ,δια της διεστραμμένης διδασκαλίας των. 

Αυτούς πρέπει να μισούμεν και να αποστρεφώμεθα ,σύμφωνα με τους Αποστόλους. 

Να τους σημαδεύουμε κατά τον θείο Παύλο και να φεύγουμε πολύ μακριά από αυτούς. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με όσους τους αποδέχονται, συμπροσεύχονται και ενώνονται μαζί τους. 

Μη μου πείτε ότι είναι ΔΥΝΗΤΙΚΟ ,διότι έχουμε Εντολή να ακούμε :  

1ον) Τους Λόγους του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. 

2ον) Τους Λόγους των Αγ.Αποστόλων. 

3ον) Τους Λόγους των Αγ.Πατέρων. 

4ον) Τους Κανόνες  του Πηδαλίου που επιλύουν κάθε εκκλησιαστικό και δογματικό θέμα. 

5ον)Τις Ιερές Παραδόσεις μας, τις οποίες οι εχθροί μας θέλουν να απολέσουμε. 

Αυτά πρέπει να εγκολπωθούμε και με αυτά να πορευόμαστε. 

Για τον τρίτο εχθρό μας, το διάβολο, εύχομαι να μην τον δούμε ,γιατί δεν ξέρω τις συνέπειες που είναι άμεσες. 

Ο Κύριος κανονίζει το πόσο μπορούμε ,πότε και αν μπορούμε να αντέξουμε στην προσωπική μάχη εναντίον του. 

Όσο για το τρίτο στάδιο της θέωσης, για το οποίο  γίνεται – τόσο αβίαστα-λόγος, οι Άγιοι που την έζησαν ή την ζούσαν ,μας πληροφορούν ότι δεν αντέχει κανείς για πολύ.. Σε επαναφέρει ο Θεός, γιατί δεν θέλεις τίποτα πια από τα εγκόσμια, ούτε να φας ,ούτε να κοιμηθείς, ούτε να σκεφτείς ο,τιδήποτε άλλο, αφού ζεις σε άλλη κατάσταση, που ούτε ο Απόστολος Παύλος δεν μπορούσε να περιγράψει! 

Εν κατακλείδι, όταν συντασσόμαστε με τους εχθρούς του Ιησού Χριστού μας ή όταν βλέπουμε και προσποιούμαστε ότι δεν βλέπουμε ,ανήκουμε στους πρώτους και δεύτερους καταστροφείς, ως εκ τούτου μην περιμένουμε  κάθαρση, πόσο μάλλον ..φώτιση (για θέωση δεν μιλώ καν). 

Μα τί λέω ; Ούτε ελάχιστη ελπίδα σωτηρίας δεν έχουμε. Για την ακρίβεια , δε δίνουμε στον Κύριο μας καμία «ευκαιρία» να ενεργήσει υπέρ ημών, αφού μετά βεβαιότητας ήδη «διαχώρισε τον εαυτό Του από εμάς»! 

Αφού όντες ανάξιοι ,συμβάλλουμε στην  καταστροφή των ψυχών των αδερφών μας, αντιστρατευόμενοι το σωτηρειώδες έργο Του. 

Ας ακούσουμε και ας κατανοήσουμε, πώς το διατυπώνει ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός:  

«Όποιος δεν μείνη ενωμένος μαζί μου ..( «έχει ήδη πεταχθεί έξω» {Κολιτσάρα} )..θα ξεραθή και δεν θα του μείνη κανένα ίχνος χάριτος και πνευματικής δυνάμεως και ζωής  {Τρεμπέλα}» (Ιωάν.ΙΕ’6 

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται επιπλέον ερμηνεία ΣΤΙΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, είναι απόλυτα κατανοητό.  

«Μείνατε ενωμένοι με εμέ, δια να μείνω και εγώ ενωμένος με εσάς».(Ιωάν.ΙΕ’4)  

Στη συνέχεια μας διευκρινίζει ποιοί είναι ενωμένοι μαζί Του και ποιοί χωρισμένοι:  

«Καθένας που βγαίνει έξω και δεν μένει μέσα εις την διδαχήν του Χριστού, δια της ακριβούς τηρήσεως αυτής, αυτός δεν έχει τον Θεόναλλ’είναι χωρισμένος από Αυτόν..»(Β’Ιωάν.9) 

Τώρα είναι καιρός του «λαλείν» και «πράττειν» και όστις..θέλει. 

               

               **ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κο ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ…** 

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ! 

Συγκρίνει εποχή ενάρξεως διδασκαλίας του Ευαγγελίου ,με τη σημερινή εποχή που κινδυνεύει η ΠΙΣΤΗ!!! 

Λέει στο χριστεπώνυμο, ανδρείο ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Κύριος .. «φερμουάρ στο στόμα ,κλείσιμο στο σπίτι ,προσευχή και μετάνοιες και …όταν γεμίσουμε με πνεύμα Άγιο, τότε μόνο να μιλήσουμε!» 

Λέει : « Νομίζω ότι έτσι συμφέρει..» και στην αρχή μας αναφέρει ότι : «..είμαι βέβαιος ότι θα διώξουμε τη δαιμονική ενέργεια που θέλει να κατακλύσει όλον τον κόσμο», με τον τρόπο αυτόν της…σιωπής!!! 

Περίμενα κάτι ανάλογο, όχι όμως σε αυτόν τον βαθμό! 

Δώστε προσοχή στα λόγια του να δείτε τί μας συμβουλεύουν να κάνουμε, τα «λιοντάρια» της Ορθοδοξίας, μέχρι οι πρόδρομοι του αντιχρίστου..να μην αφήσουν τίποτα Όρθιο στην Εκκλησία!! 

(βίντεο: δώστε έμφαση από 10ο ‘ και μετά...) 

https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%b2%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%8c%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%cf%8e%ce%be%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b1%ce%b9%ce%bc/ 

Η σιωπή είναι αρετή και χρυσός… 

αλλά και …. 

ο ΛΟΓΟΣ ….είναι ΘEOΣ. 

Και η διάκριση η πρώτη αρετή που εξετάζει πότε σιωπούμε και πότε ομιλούμε! 

* Κατά τον Μέγα Βασίλειο: «Ο σιωπών δοκεί συναινείν». 

* Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς λέγει: «Η σιωπή είναι η τρίτη μορφή αθεΐας.» 

«Πρώτη, η διά λόγου άρνηση». 

«Δεύτερη, η διά της πράξης (άρνηση)». 

«Τρίτη δε, η σιωπή που παραπέμπει στη συνενοχή και συνέργεια». 

* Ο Μέγας Βασίλειος λέγει: «Της σιωπής το κρίμα φοβερόν εστί». 

* Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος προσθέτει:  

«Ο μη λέγων την Θείαν Αλήθειαν υπεύθυνος εστί του αίματος τουτέστι της σφαγής των ψυχών των πλανομένων». 

* Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης λέγει:  

«Εντολή γαρ Κυρίου μη σιωπάν εν καιρώ κινδυνευούσης πίστεως. Ώστε, ότε περί πίστεως ο λόγος εστίν ειπείν, εγώ τις ειμί; Ιερεύς, άρχων, στρατιώτης, γεωργός, πένης;……Ουά οι λίθοι κεκράξουσι και συ σιωπηλός και αφροντίς 

* Ο Μέγας Βασίλειος λέγει:  

«Το να εφησυχάζει κανείς, όταν το κινδυνευόμενον είναι η πίστις,τούτο είναι ίδιον της αρνήσεως, το δε να ελέγχει είναι ομολογία ειλικρινής». 

* Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει:  

«Το μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε, περί βίου εστίν, ου περί πίστεως». 

Έρχεται ή δεν έρχεται ο λόγος του Μητροπολίτη Μόρφου,σε αντίθεση με τα λόγια των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων; 

Σεις τώρα, πνευματικοί μου αδελφοί, ως λογικά πρόβατα μπορείτε εύκολα να διακρίνετε και να κρίνετε εάν κινδυνεύει η πίστη μας από την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ και εάν πρέπει να ομιλούμε με διάκριση και πάντα κατά τας γραφάς, ώστε όταν ερωτηθούμε «το γνωρίζατε;» να απαντήσουμε ότι το γνωρίζαμε και το φωνάζαμε «και όστις θέλει», διότι «κανενός η θέλησις και η ελευθερία δεν βιάζεται. Ας κάμει ο καθένας ό,τι του αρέσει…»(Αποκ.Ιωαν.Κβ11). 

Και όχι να πούμε ότι το γνωρίζαμε και σιωπούσαμε βλέποντας τις ψυχές των αδελφών μας να κατασπαράζονται από τους  ΠΑΝαιρετικούς –οικουμενιστές, προδρόμους του  αντιχρίστου, διότι αναπολόγητοι θα είμαστε. 

                                                        *ΤΕΛΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ* 

                         ************************************* 

Είναι καιρός εξετάσεων α’ δημοτικού. Λέω α’ δημοτικού γιατί αν κανείς δεν μπορεί να ξεχωρίσει τον αιρετικό από τον Ορθόδοξο ,όντως είναι α’ δημοτικού. Ας είμαστε επομένως δεκτικοί και καλοί στις εξετάσεις γιατί έπονται δυσκολότερες …μεγαλυτέρων τάξεων, αν θέλουμε να πάρουμε «πτυχίο».. 

Ο Θεός θέλει να μας δώσει (να μας σώσει) ,μας το έχει υποσχεθεί , προσευχόμενος μάλιστα γι’ αυτό :  

«ἐγὼ ἐν αὐτοῖς καὶ σὺ ἐν ἐμοίἵνα ὦσι τετελειωμένοι εἰς ἕν,..» (Ιωάν.ΙΖ’23) 

και πάλι:  

«ἵνα πάντες ἓν ὦσι,..»(Ιωάν.ΙΖ’21) 

με την προϋπόθεση: 

«ἵνα καὶ αὐτοὶ ὦσιν ἡγιασμένοι ἐν ἀληθείᾳ…»(Ιωάν.ΙΖ’19) 

και μόνο : 

«..περὶ τῶν πιστευσόντων διὰ τοῦ λόγου αὐτῶν (των Αποστόλων) εἰς ἐμέ,..» (Ιωάν.ΙΖ’20)  

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ 

«᾿Εγὼ περὶ αὐτῶν ἐρωτῶ· οὐ περὶ τοῦ κόσμου ἐρωτῶ…» (Ιωάν.ΙΖ’9) 

Εμείς θέλουμε να πάρουμε «πτυχίο» (να σωθούμε); 

Αν θέλουμε, ας ακολουθήσουμε τον Κύριον σε κάθε βήμα Του και ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε ,θα το κάνει Αυτός. Όχι όμως, ό,τι δεν μπορούμε, να το απορρίπτουμε καταργώντας το ,γιατί τότε.. αλίμονό μας!! 

Από εμάς θέλει Πίστη, καλή προαίρεση και αγάπη… όλα τ’ άλλα καθίστανται εφικτά γιατί κρέμονται (έπονται) από τα πρώτα! Για τους εχθρούς Του δε και τα όργανά τους ,παραχωρεί πριν τον δεύτερο θάνατό τους να γελοιοποιούνται ενώπιον των ανθρώπων, ακόμα και έμπροσθεν των δικών τους. 

«Εδώ μεσσίας, εκεί μεσσίας ..πού είναι ο μεσσίας;»  

Έπρεπε να είχε εμφανιστεί… πρόπερσι ,κατά τους ραβίνους. Θέλουν να τον αναδείξουν αλλά δεν τους βγαίνει.. χρόνια τώρα η «μελέτη». Κάτι τους χαλάει τα σχέδια.  

Στο Ευαγγέλιο ανέφερε ο Απ.Παύλος στους Θεσ/κείς : 

«..γνωρίζετε τώρα, εκείνο που εμποδίζει τον άνομον, ώστε να μη εμφανισθή αυτός προτήτερα, αλλ’ εις τον καιρόν που του έχει ορισθή από τον Θεόν..(…..) και η φανέρωσις του ανόμου θα αναβληθή μόνον μέχρις ότου αυτός, που κατά θείαν πρόνοιαν παρεμποδίζει την εμφάνισίν του, φύγη από το μέσον.» Β’Θεςςβ’6,7) 

Μέχρι να γίνει  σε όλους γνωστό ,το ανθρωποκτόνο σχέδιο τους ,ώστε να μην υπάρχει από κανέναν δικαιολογία. 

Ας προσέξουν όσοι τους ακολουθούν και όσοι γνωρίζουν… και ΣΙΩΠΟΥΝ! 

Τη μεγάλη προδοσία στην ληστρική ΨΕΥΔΟσύνοδο Κρήτης ,δεν την ξεχνούμε ,μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη στην Εκκλησία και να καθαιρεθούν οι ΠΑΝαιρετικοί ΠΡΟΔΟΤΕΣ του Χριστού! 

Να προσέχουμε γιατί στόχο έχουν με διάφορα δαιμονικά τεχνάσματα (μάσκες, κουταλάκια, κλείσιμο ναών..) να αποπροσανατολίσουν το ποίμνιο και να επέλθει λήθη, σχετικά με την ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ(2016) και το ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!  

Να γνωρίζουμε επίσης ότι όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν προέρχονται από την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ! 

Αν οι πνευματικοί  ηγέτες στέκονταν στο ύψος της Αποστολικής τους θέσης, δεν θα τολμούσε κανένας, ούτε να σκεφτεί κάτι κακό για την Ορθοδοξία, γιατί σε αυτή την περίπτωση ενεργεί το Άγιο Πνεύμα! 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως, επέλεξαν τους σταυρωτές του Θεού...και όχι τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό! 

Όλα εξαρτώνται από τους πνευματικούς ανθρώπους. 

Αρρώστησαν οι πνευματικοί;… Δε θα μείνει τίποτα όρθιο ,ραγδαία παρακμή σε όλα τα επίπεδα 

Είναι άμεσα και καθ’ολοκληρίαν ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ οι ιεράρχες για την αποχαύνωση του ποιμνίου ,μέχρι της ανάδειξης των αθέων ,άχρηστων και επικίνδυνων πολιτικών! 

Πλέον πολιτικοί και αρχιερείς είναι… ΕΝΑ! 

Είναι ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! 

Κατάντησαν  τους Ορθοδόξους πιστούς να ασχολούνται με τα φίμωτρα, μέρα-νύχτα και να παρακαλάνε να ανοίξουν οι ναοί για να συνεχίσουν να μνημονεύονται οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ, που τους έφεραν σε αυτήν την κατάντια.. 

Η παραφροσύνη (για να μην πω τίποτ’ άλλο) στο αποκορύφωμά της! 

Ο Θεός να ευλογεί τον αγώνα των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανών ! 

Να δίνει δύναμη και χαρά στους μακάριους ,διωκόμενους ιερείς ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ! 

Να φωτίζει τους ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ιερείς που ποιμαίνουν ψυχές και που ΔΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ το ΘΗΡΙΟ, ούτε ξεχνούν ότι ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ «ΛΑΛΕΙΝ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙΝ»… είναι  αδιάκοπος!! 

Οι δε προσευχές όλων να ενώνονται για τον ίδιο σκοπό.. τη ΔΟΞΑ ,την ΤΙΜΗ και την ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ  του Παντοκράτορα ,εξαγοράσαντά μας! 

 

Ας μην λησμονούμε ποτέ ότι Του χρωστάμε….. και ποτέ δεν θα ξεχρεώσουμε!! 

Χάρη θα μας κάνει.. ΑΝ μας κάνει! 

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!! 

Καλό Τριώδιο ..και καλό παράδεισο.                                          

 Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον     

 Ο ελάχιστος 

 Γεώργιος Φλώρος 

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr