ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΓΙΑΒΟΥΖ εναντίον ΠΝ! Μια πρώτη αναμέτρηση στο Καστελόριζο το ξημέρωμα της Δευτέρας…

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 25 Ιούν 2019 - 8:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πολλοί έμειναν ξάγρυπνοι το ξημέρωμα της Δευτέρας στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. Το γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ μετά από διάφορα “τσαλιμάκια” στα Δωδεκάνησα κι αφού είχε περάσει από σημεία που το έκαναν …ευάλωτο στην φωτογράφηση που φαίνεται ότι επεδίωκε η Τουρκία, προσέγγιζε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το Καστελόριζο. Η ανησυχία που υπήρχε στο ΥΠΕΘΑ ήταν μήπως το γεωτρύπανο κάνει κράτει. Δεν επρόκειτο για ανησυχία που στηριζόταν σε εκτιμήσεις, αλλά σε πληροφορίες ότι υπήρχαν τέτοιες σκέψεις από την τουρκική πλευρά.

Οι εντολές που είχαν δει στα πλοία του Στόλου μας ήταν να παρακολουθούν στενά την πορεία του Γιαβούζ και να το συνοδεύσουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι η ρότα του θα το οδηγούσε στην Αττάλεια. Ταυτόχρονα με διαύλους που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε άλλες νυχτερινές κρίσεις, είχε σταλεί το μήνυμα ότι τα ελληνικά πολεμικά πλοία είχαν συγκεκριμένες οδηγίες αντίδρασης σε ενδεχόμενη τουρκική πρόκληση.

Το μήνυμα είχε αποτέλεσμα αυτή τη φορά, αλλά φυσικά ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή μιας κρίσης που όπως όλα δείχνουν θα εξελιχθεί. Υπάρχει μάλιστα η ανησυχία ότι μπορεί να εξελιχθεί και γρήγορα, γιατί το οικονομικό κόστος της χρήσης των δύο γεωτρύπανων είναι πολύ μεγάλο για την Τουρκία.

militaire.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…