ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιατί η συμφωνία μεταξύ της Ρωσικής MTS και της Huawei έχει τρομάξει τις ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ. - 12 Ιούν 2019 - 15:30
Loading...

© RIA Novosti / Sergei Guneyev

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟ MTS Αλεξέι Ρίζας και εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος της Huawei Ou Pin στην τελετή υπογραφής των κοινών εγγράφων στο Κρεμλίνο
ΜΌΣΧΑ, 11 Ιουνίου-RIA Novosti, Ναταλία Ντέμπινσκαγια. Η Ουάσιγκτον θεωρεί την Huawei απειλή για την εθνική ασφάλεια, και η συμφωνία του κινεζικού γίγαντα τηλεπικοινωνιών με την Ρωσική MTS για να αναπτύξει τεχνολογία 5G έχει ανησυχήσει σοβαρά τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.

«Η Huawei θα επιτρέψει στη Ρωσία να προσπεράσει την Αμερική», προειδοποιεί το CNN. Ποια είναι τα προβλήματα που απειλούν τη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών τις Ηνωμένες Πολιτείες-στο υλικό του RIA Novosti.

 
Πηγαίνοντας προς στο μέλλον

Την περασμένη εβδομάδα, την παραμονή του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, η Huawei και ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας, MTS, υπέγραψαν συμφωνία για την ανάπτυξη τεχνολογιών 5G στη Ρωσία. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών Vladimir Putin και Xi Jinping.

Η Ρωσική εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ρούβλια σε δίκτυα επικοινωνιών πέμπτης γενιάς σε πέντε χρόνια. Η MTS και η κυβέρνηση της πόλης της Μόσχας υπέγραψαν συμφωνία για την εισαγωγή της τεχνολογίας 5G στην πρωτεύουσα, η οποία προβλέπει τη δοκιμή αυτής της τεχνολογίας στο VDNKh τους προσεχείς μήνες. Η έναρξη των εμπορικών δικτύων έχει προγραμματιστεί για το 2022.
Οι εμπειρογνώμονες έχουν ήδη δηλώσει ότι η συμφωνία μεταξύ της Huawei και της MTS αποτελεί ένδειξη υψηλής αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας. Ενώ οι αναλυτές αναρωτιούνται πώς η Κίνα θα ευχαριστήσει τη Ρωσία για την πρόσβαση στην αγορά, το ίδιο το γεγονός της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G έχει προκαλέσει πανικό στη Δύση.«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να πείσουν τους συμμάχους ότι η Huawei αποτελεί μια εξωφρενική απειλή για την ασφάλεια, και η Ρωσία έχει εμπιστευθεί τους Κινέζους με την ανάπτυξη ασύρματης τεχνολογίας επόμενης γενιάς», ανέφεραν οι Νεοϋορκέζικοι Τάιμς.

Η Ουάσιγκτον απαγόρευσε στις επιχειρήσεις των Η.Π.Α. να χρησιμοποιούν εξοπλισμό της Huawei, κατηγορώντας την εταιρεία για τεχνική κατασκοπεία και μυστική συλλογή δεδομένων σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για την κλιμάκωση των σχέσεων των ΗΠΑ και της Κίνας και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για μια νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών

Κάτω από την πίεση του Λευκού Οίκου, οι κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής των Η.Π.Α., όπως οι Google, η Microsoft, η Intel, η ARM, η Qualcomm και η Broadcom, αρνήθηκαν να προμηθευτούν λογισμικό, τεχνολογία και εξοπλισμό από τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα. Προσπαθούν επίσης να αποσύρουν την εταιρεία από την Ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, η Ουάσιγκτον απείλησε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία ότι θα μειώσουν την ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών εάν επέτρεπαν στους κινέζους να εισαγάγουν συστήματα κινητής επικοινωνίας πέμπτης γενιάς.
© RIA Novosti / Kirill Callinikov
Huawei Pavilion στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών στη Μόσχα
Για αυτό πολέμησε 
Η Huawei κατέχει την τρίτη θέση σε μια παγκόσμια βαθμολογία των παραγωγών smartphones, που την ξεπερνούν μόνο η Νότιο Κορεάτικη Samsung και η αμερικανική Apple. Και η διοίκηση των ΗΠΑ αναγνώρισε πολλές φορές: η κινεζική εταιρεία φέρει «απειλή για την ηγεσία μας στον αγώνα για τη δημιουργία κινητών τεχνολογιών του μέλλοντος».
Όπως σημειώνει το CNN, η συμφωνία Ρωσίας-Κίνας αυξάνει αυτούς τους φόβους ότι θα επιτρέψει και στις δύο χώρες να προχωρήσουν στην τεχνολογία του Διαδικτύου.»Η απαγόρευση της Huawei κινδυνεύει να επιβραδύνει την υιοθέτηση δικτύων 5G στη χώρα, και ως εκ τούτου η Αμερική αντιμετωπίζει υστέρηση από την Κίνα. Τώρα, ακόμη και η Ρωσία, η οποία συνήθως δεν θεωρείται ηγέτης στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, μπορεί να προχωρήσει, «προειδοποιεί το CNN.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια του Προέδρου των ΗΠΑ, James John, δήλωσε ότι βρίσκεται πίσω από τους Κινέζους σε κυψελοειδή δίκτυα πέμπτης γενιάς. Η ηγεσία είναι κρίσιμη: το 5G κινητό ευρυζωνικό Διαδίκτυο θα φέρει επανάσταση στην ψηφιακή οικονομία.
«Προφανώς, η 5G θα είναι η πιο σημαντική τεχνολογία του αιώνα και η Κίνα έχει κάθε ευκαιρία να κερδίσει αυτόν τον διαγωνισμό,» δήλωσε ο Jones. «Όλοι όσοι αποφεύγουν τη συνεργασία με την Huawei κινδυνεύουν να μείνουν πίσω, καθώς ο κόσμος μετακινείται στο επόμενο στάδιο ψηφιακών επικοινωνιών.»

Η διάσπαση του Διαδικτύου

Οι ΗΠΑ φοβούνται μια άλλη απειλή που ενέχει η συνεργασία μεταξύ της Huawei και του MTS; Πρόκειται για τη διαίρεση του παγκόσμιου ιστού σε διάφορα εθνικά.

«Με την Κίνα στο τιμόνι, όλο και περισσότερες χώρες επαναστατούν εναντίον της αρχής του ανοιχτού Διαδικτύου, οι κυβερνήσεις προστατεύουν αυστηρά τα δικά τους δίκτυα Διαδικτύου, αναγκάζοντας τους ξένους ανταγωνιστές να αποθηκεύουν δεδομένα τοπικά και να παρέχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας», επισημαίνει το CNN.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ μίλησε επίσης για την επερχόμενη διαίρεση του Διαδικτύου το προηγούμενο έτος. Κατά τη γνώμη του, στο τέλος θα υπάρξει «ένα Διαδίκτυο με επικεφαλής την Κίνα και ένα μη-κινέζικο Διαδίκτυο-με επικεφαλής την Αμερική».
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή η τάση ξεδιπλώθηκε χάρη στο Πεκίνο, το οποίο εξήγαγε πρόθυμα τεχνολογία και εμπειρογνωμοσύνη για να βοηθήσει τους εταίρους στη δημιουργία των δικών τους στενά ελεγχόμενων δικτύων του Διαδικτύου. Αλλά, όπως αποσαφηνίζει το CNN, η Ουάσιγκτον, διεξάγοντας μια επιθετική εκστρατεία κατά της Κίνας, του Ιράν και της Ρωσίας, αύξησε σημαντικά την τάση διαχωρισμού του Διαδικτύου. Και τώρα η προοπτική σχηματισμού διαφορετικών εθνικών προτύπων και κανόνων για τη ρύθμιση των δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών φαίνεται όλο και πιο πραγματική, ως αποτέλεσμα του οποίου το διαδίκτυο, στο οποίο έχουμε συνηθίσει, θα πάψει να υπάρχει.
https://ria.ru/
tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter