ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιατί ο Έλον Μασκ θέλει να ρίξει 15.000 πυρηνικές κεφαλές στον Άρη; Οι σκοτεινές πτυχές ενός τρελού σχεδίου – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΚΛΟΙΟΣ. - 5 Απρ 2021 - 7:14
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Θα μπορούσε όμως να το πετύχει;

Στην επιφάνεια έρχεται ένα τρελό σχέδιο του δισεκατομμυριούχου, Έλον Μασκ, σχετικά με τον πλανήτη Άρη.

Ο ιδρυτής της SpaceX, που έχει θέσει ως στόχο της ζωής του τον εποικισμό του κόκκινου πλανήτη από τους ανθρώπους, έχει αναπτύξει μία θεωρία σύμφωνα με την οποία για να προχωρήσουν τα σχέδια εποικισμού του «γείτονά» μας θα πρέπει πρώτα να τον…βομβαρδίσουμε!

Και μάλιστα με πυρηνικά!

Η παρατραβηγμένη θεωρία του Έλον Μασκ βασίζεται σε κάτι που έχει προ πολλού απορρίψει η NASA.

Τη γαιομορφοποίηση του κόκκινου πλανήτη με τεχνητό τρόπο και σχετικά γρήγορα.

Το σχέδιο του Έλον Μασκ προβλέπει ούτε λίγο ούτε πολύ τον ταυτόχρονο βομβαρδισμό των δύο πόλων του Άρη, στοχεύοντας πιο συγκεκριμένα τα καλύμματα πάγου που υπάρχουν.

Εκείνα με τη σειρά τους θα απελευθερώσουν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, πυκνώνοντας την ατμόσφαιρα του Άρη και συνεπώς αυξάνοντας τη θερμοκρασία του, δημιουργώντας το γνωστό σε όλους φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο Μασκ προσβλέπει στο γεγονός πως μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων θα μπορούσε να αλλάξει άρδην το πρόσωπο του κόκκινο πλανήτη, πετυχαίνοντας δύο πολύ βασικά πράγματα:

παρεμπόδιση των επιβλαβών ακτινοβολιών από το διάστημα

την ύπαρξη νερού στην επιφάνεια του Άρη

Ακόμα και το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει είναι υπερβολικά αισιόδοξο. Πιστεύει πως με αυτή του τη μέθοδο ο Άρης θα μπορούσε να εποικιστεί το 2050, αρκεί να…χτυπήσει τον Άρη με πε΄ριπου 15.000 πυρηνικές κεφαλές!

Αναφερόμαστε σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, σαν και αυτό που ήθελε να γλιτώσει ο Έλον Μασκ, αφού πρόσφατα δήλωσε πως θέλει να αποφύγει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο εποικίζοντας τον Άρη!

Θυμηθείτε τι είχαμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας:

Έλον Μασκ: Η περιουσία του και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος! Δηλώσεις που θα συζητηθούν

(φωτο: photo screenshot)

el.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr