ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιατί υπήρχε περίπτωση να ασκηθεί δίωξη; Στην Ελλάδα είμαστε.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 10 Οκτ 2017 - 15:30
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΣτο αρχείο τέθηκε η προκαταρκτική έρευνα που διενεργούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κούλη. Κατά τις εισαγγελικές αρχές η εν μαϊμού διαστάσει δεν είχε υποχρέωση να καταθέτει κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης με τον

σύζυγο της την περίοδο που δήθεν βρισκόντουσαν.
Η προκαταρκτική είχε ξεκινήσει μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.
Η αναφορά του στρεφόταν τόσο κατά της κ. Γκραμπόφσκι όσο και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκηζητώντας να ερευνηθεί εάν νόμιμα ο πρόεδρος της ΝΔ δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση «πόθεν έσχες» και περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας.
Ζητούσε επίσης να διερευνηθούν και άλλα θέματα όπως τα χρήματα με τα οποία η κ. Γκραμπόφσκι αγόρασε ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι.
Ως προς το τελευταίο σκέλος η έρευνα συνεχίζεται από την Οικονομική Εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι για τον κ. Μητσοτάκη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών το θέμα ερευνήθηκε από τη Βουλή η οποία κατέληξε στο ότι οι πολιτικοί δεν υποχρεούνται να συμπεριλαμβάνουν στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης τον ή την εν διαστάσει σύζυγό τους για όσο διάστημα διαρκεί η διάσταση.

Αποκλείετε να υπάρχει διαχρονικά σύζυγος πολιτικού αρχηγού, που να είναι ποιο πολύ μέσα στον οικονομικό βούρκο από αυτήν.   

ixnos

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter