ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιώργος Αδαλής: Πάμε για ελλείψεις σε τρόφιμα παγκοσμίως – Το κόστος βγάζει off την παραγωγή

ΑΔΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 17 Φεβ 2022 - 13:30

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ – ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Στη συζήτησή μας (11-02-2022) ο οικονομολόγος και αναλυτής εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με γενικευμένη επισιτιστική κρίση λόγω εκτόξευσης του κόστους παραγωγής η οποία είναι πολυπαραγοντική.

Η διατάραξη της αγοράς από την πανδημία συνεχίζει να διαχέει επιπτώσεις σε όλου τους τομείς, από τηνεφοδιαστική αλυσίδα μέχρι τη ζήτηση αλλά και την παραγωγή.

Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους βγάζει off την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή καθιστώντας την ασύμφορη και προδιαγράφοντας ελλείψεις σε βασικά αγαθά καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι εγακαταλείπουν τον κλάδο ή παγώνουν τη δραστηριότητά τους.

Την ίδια ώρα η απειλή πολέμου στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια, τρομάζει τις αγορές και ανεβάζει τα ασφάλιστρα κινδύνου ή άλλως τα γεωπολιτικά ασφάλιστρα (fear premium).

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr