ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιώργος Ρωμανός: “Έχει ελληνική ιθαγένεια ο κάθε ο Πακιστανός, έχει ελληνική ιθαγένεια ο καλός αθλητής Αντετοκούνμπο αλλά αυτός που διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος με…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ. - 17 Ιαν 2023 - 6:26

….την οικογένεια του και ήταν στη χώρα πάνω από 100 χρόνια δεν μπορεί να έχει ιθαγένεια. Τέτοια ξεφτίλα!”

Σωρεία αποκαλύψεων από τον ιστορικό αναλυτή και συγγραφέα Γιώργο Ρωμανό γύρω από την καταγωγή και γενικότερα τον πρώην Βασιλιά Κωνσταντίνο στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανιάδη. Αφορμή, φυσικά, των όσων ειπώθηκαν οι διαφορετικές απόψεις για το αν πρέπει ή όχι να γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην Βασιλιά.

Αρχικά, ο κ. Ρωμανός έσπευσε να διορθώσει τον προσδιορισμό “τέως”, που συνοδεύει τον βασιλιά, λέγοντας πως είναι λανθασμένος. Συγκεκριμένα: «Ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο τίτλος πρώην του δόθηκε από το νομικό συμβούλιο του κράτους. Και όχι τέως. Ο πρώην, λοιπόν, βασιλεύς Κωνσταντίνος, βάσει επίσημου ελληνικού εγγράφου, υπήρξε συνταγματικός βασιλέας των Ελλήνων και αρχηγός του ελληνικού κράτους επί 9 χρόνια. Βασίλευσε ουσιαστικά τρία».

Πρόσθεσε πως: «Το ελληνικό κράτος όφειλε να τελέσει την ταφή του δημοσία δαπάνη ως τιμή και να αποδώσει στον εκλιπόντα τιμές αρχηγού κράτους. Η βασιλεία στην Ελλάδα υπήρξε 200 χρόνια, από το 1832 που ήρθε ο Όθωνας μέχρι το ’73, ’74 που έφυγε ο Κωνσταντίνος με το άδικο, άτιμο δημοψήφισμα του Καραμανλή, υπήρξε στον τόπο αυτό 141 χρόνια. 140 χρόνια από τα 200 είχαμε βασιλεία. Δε διαγράφεται!»

«Οι θεσμοί είναι θεσμοί. Και πρέπει να τηρούνται. Τελεία και παύλα! Από εκεί και πέρα, ακούω από διάφορους ότι “έκανε λάθη”. Ο Κολοκοτρώνης έκανε λάθος όταν πήγε με τους Υδραίους; Λάθος έκανε. Ο Καποδίστριας έκανε λάθος; Λάθος έκανε. Ο Υψηλάντης έκανε λάθος; Λάθος έκανε. Τι θα τους κάνουμε; Θα τους διαγράψουμε από την ελληνική ιστορία τους παμμέγιστους αυτούς ήρωες; Είναι μικροψυχία, είναι κτηνωδία και κυρίως είναι ιστορικά ψεύδη», ανέφερε ο ιστορικός, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ρωμανός εμφανίστηκε απόλυτος στο θέμα της αναφερόμενης ως δυναστείας Γλύξμπουργκ: « Δεν υπάρχει δυναστεία Γλύξμπουργκ. Είναι κατασκεύασμα του 1915. Αυτά που σας λέω είναι γραμμένα στο βιβλίο μου “Ο Ανυπότακτος: Η αληθινή ιστορία του Εθνικού διχασμού”. Αυτά που σας λέω, λυπάμαι, αλλά δε τα έχει πει κανένας άλλος. Δηλαδή το πότε κατασκευάστηκε το Γλύξμπουργκ και από ποιους. Το Γλύξγκμπουργκ τι είναι; Μια κωμόπολη, γερμανική στο Σλέσφιγκ της Πρωσίας, της Γερμανίας και βέβαια ο οίκος του Κωνσταντίνου του πρώην και του προπάππου του, Γεωργίου του πρώτου, είναι Δανοί! Μας έχουνε φάει τα αυτιά 100 χρόνια, ότι είναι Γερμανοί»

«Δεν υπάρχει Γλύξμπουργκ ως όνομα των βασιλέων της Δανίας, οι άνθρωποι είναι Δανοί», υπογράμμισε ο κ. Ρωμανός, οργισμένος για όσα αναληθή στοιχεία προβάλλονται τόσα χρόνια ως πραγματικά.

Η κουβέντα συνεχίστηκε με μια εξίσου ενδιαφέρουσα αποκάλυψη του κ. Ρωμανού: « 12 Ιουλίου του 1983 γράφτηκε, από τη βασίλισσα της Δανίας, διά του αρμοδίου γραφείου, μια επιστολή προς τον Ανδρέα Παπανδρέου. 1η Ιουλίου 1983 την πήρε (σ.σ παρέλαβε) ο Ανδρέας Παπανδρέου. Θέλω να πω σε όλα αυτά τα ναζιστοειδή, όλους αυτούς τους πληρωμένους ότι δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν ντοκουμέντα. Η επιστολή αυτή έλεγε: “Ουδέποτε και κανένας Δανός βασιλιάς ή μέλος της δανικής βασιλικής οικογένειας δεν έφερε ή φέρει το όνομα Γλύξμπουργκ”»

«Το 1996, με την απόφαση 4575, το ΣτΕ λέει: Στερείται επωνύμου, λόγω των ιστορικών περιστάσεων, ανακηρρύσεται συνταγματικός βασιλιάς των Ελλήνων», προσθέτοντας στοιχεία για το πραγματικό επίθετο που συνόδευε τη βασιλική οικογένεια.

Ο ιστορικός, “έκλεισε”, ως εξής: «Το νομικό συμβούλιο της Ελλάδος, το 2014, έβγαλε απόφαση. Και λέει “αυτός  ο άνθρωπος, ο Κωνσταντίνος ο πρώην,στοιχείο προσδιοριστικό της ταυτότητάς του είναι η λέξη βασιλεύς”, ούτε καν πρώην. Λέει το συμβούλιο του κράτους. Και εκ των υστέρων προσέφυγε στο ειδικό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιώθηκε, γιατί του είχαν αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια. Έχει ελληνική ιθαγένεια ο κάθε ο Πακιστανός, έχει ελληνική ιθαγένεια ο καλός αθλητής Αντετοκούνμπο αλλά αυτός που διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδος με την οικογένεια του και ήταν στη χώρα πάνω από 100 χρόνια δεν μπορεί να έχει ιθαγένεια. Τέτοια ξεφτίλα!».

focusfm.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr