• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Γιώργος Ρωμανός Ακυβερνησία, είτε με «Αυτοδύναμη» κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση «Συνεργασίας»

3 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ
0
Γιώργος Ρωμανός Ακυβερνησία, είτε με «Αυτοδύναμη» κυβέρνηση είτε με κυβέρνηση «Συνεργασίας»
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

Ακυβερνησία, είτε με «Αυτοδύναμη» κυβέρνηση

είτε με κυβέρνηση «Συνεργασίας»

Όλος ο προβληματισμός ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, κλπ κομμάτων «Δημοκρατικού Τόξου» για τις επερχόμενες εκλογές αφορά στον σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης «Συνεργασίας», ενώ αντίθετα η ΝΔ διακηρύσσει πρωτίστως την ανάγκη αυτοδυναμίας της, διότι αλλιώς «η χώρα θα καταστραφεί από ‘‘Ακυβερνησία’’».

Όμως, κυβερνήσεις αυτοδύναμες ή συνεργασίας υπήρξαν επί 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, και αυτό που είδαμε στην πράξη ήταν (και είναι) η κυβερνησιμότητα που έγινε καθεστώς Ενιαίου Κυβερνητισμού –όρο που έχω εισάγει από 25ετίας. Έτσι, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ταυτίστηκαν σε μείζονα (συχνά και μη) θέματα, διαιωνίζοντας με μικροδιαφορές κοινή καταστροφική πολιτική.

Ακυβερνησία –ή επιεικώς ολέθρια διακυβέρνηση– υπήρξε μετά το 1974 σε κορυφαία θέματα, ήδη από την εποχή των πρώτων κυβερνήσεων. Έτσι, στα 27 από τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, πανίσχυρες κοινοβουλευτικά κυβερνήσεις, απέτυχαν στην πάταξη της ποικιλώνυμης Τρομοκρατίας, με αποτέλεσμα 23 στυγερές δολοφονίες. Μείζον ζήτημα παραμένει μέχρι σήμερα το μη άνοιγμα του «Φακέλου της Κύπρου», αλλά, και η παιδαριώδης (απλώς;) προσωρινή έξοδος της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, επί Κ. Καραμανλή Α΄, πολιτική που εγκαθίδρυσε… τις τουρκικές θέσεις για πλήρη έλεγχο του Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό της χώρας, ξεκινούσε η μείωση της πρωτογενούς παραγωγής, η ολέθρια αποβιομηχάνιση, η διάλυση τραπεζών και επιχειρήσεων μέχρι και για λόγους προσωπικής βεντέτας του πρωθυπουργού! Ένας θεσμός που μεθοδεύτηκε με συνειδητά ολέθριες για τη Δημοκρατία «αναθεωρήσεις Συντάγματος», ώστε να φτάσουμε σήμερα σε μια καθαρά ολιγαρχική πρωθυπουργοκεντρική «Δημοκρατία», στην «Αρχή ενός ανδρός». Η ουσιαστική κατάργηση της «Διάκρισης των Εξουσιών» είχε ως δομικό θύμα την Δικαιοσύνη η οποία κατέστη «υπ-άλληλος» της Κυβέρνησης.

Επακολούθησαν οι πρωτοφανείς, στα 2.500 χρόνια ελληνικής Ιστορίας, λαϊκιστικές-δημαγωγικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, κατά τις οποίες ο πολίτης υποβιβάστηκε σε πολίτη-πελάτη ψηφοφόρο, ενώ συνεχιζόταν η διάλυση του κράτους. Κατά την επονείδιστη διακυβέρνηση Σημίτη αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά στην διεθνή Ιστορία και νομολογία «δικαιώματα της Τουρκίας» στο ελληνικότατο Αιγαίο. Την πολιτική αυτή ουδέποτε αποκατέστησε η ΝΔ ή τα κόμματα του «Δημοκρατικού Τόξου», και τώρα, όλοι μαζί, οδηγούν την Ελλάδα στην εθνική αυτοκτονία των «Πρεσπών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου».

Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής ήταν/είναι: η εγκατάλειψη της Κύπρου με ελλαδίτικη κάθετη άρνηση για χάραξη ΑΟΖ κοινών συνόρων (ΟΛΟΙ από Σημίτη και μετά!) και ο εθνικός εξευτελισμός υποτέλειας στα Ίμια, (ΠΑΣΟΚ), με το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου. Σήμερα(!) κανένας Έλληνας δεν μπορεί να πατήσει σε αυτά τα νησιά μας. Ταυτόχρονα, και επί 50 χρόνια Μεταπολίτευσης, συντελείται το συνεχιζόμενο Δημογραφικό έγκλημα, η ολέθρια Μετανάστευση –κυρίως των νέων–, η σταθερή κορύφωση της Εγκληματικότητας, οι Καταλήψεις Πανεπιστημίων και περιουσιών πολιτών, κπα.

Κορυφαία εθνοβλαβής πολιτική του Ενιαίου Κυβερνητισμού ήταν τα δουλόφρονα Μνημόνια, αλλά και η διεθνώς παράνομη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Η χώρα ουδέποτε προστατεύτηκε από αμέτρητες πυρκαγιές –εθιμικές πλέον, κάθε χρόνο και με μεγάλο αριθμό νεκρών–, πολλές των οποίων προκλήθηκαν και από ξένους πράκτορες, βάσει στοιχείων ανοιχτών πηγών. Καταστροφικότερες εκείνες σε Ηλεία, Εύβοια, Μάτι –με 103 νεκρούς, ενώ, οι δολοφονικές πλημμύρες στην Μάνδρα σκότωσαν 24 πολίτες.

Οι 57 νεκροί, στο πρόσφατο εθνικό έγκλημα των τρένων, όπως και εκείνοι που προέκυψαν από ποικίλα άλλα δυστυχήματα προστέθηκαν στον μακρύ ο κατάλογος θυμάτων του κράτους των «Αυτοδύναμων Κυβερνήσεων ή Συνεργασίας» και ήδη σπρώχνονται στη λήθη.

Άρα, για ποιες επιπτώσεις μελλοντικής δήθεν «Ακυβερνησίας» μιλούν, αφού η Ακυβερνησία είναι πάγια κατάσταση του Ενιαίου Κυβερνητισμού, στον οποίον δεν αλλάζουν οι βασικοί ένοχοι και η πολιτική τους;

Στην προεκλογική περίοδο που ζούμε απουσιάζουν όλα τα εθνικά θέματα, αλλά περισσεύουν οι υποσχέσεις τύπου «Μαυρογιαλούρου». Τάζουν τα πάντα(!) και μιλούν οι επαγγελματίες της Πολιτικής για τις νεφελώδεις «προγραμματικές διαφορές τους και τις πιθανές συγκλίσεις», ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που τους νοιάζει είναι η νομή της εξουσίας και τα χρήματα του κράτους.

Ψήφο, λοιπόν, αλλά με μνήμη, κρίση και καταδίκη όλων όσων έβλαψαν εγκληματικά την χώρα.

Tags: slide
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)

by admin
13 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: 29 Μαΐου 1453: «Εάλω η Πόλις»! – 29 Μαΐου 2026: «Πάλι δικά μας θά’ ναι»!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: 29 Μαΐου 1453: «Εάλω η Πόλις»! – 29 Μαΐου 2026: «Πάλι δικά μας θά’ ναι»!

by admin
16 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (28/5/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (28/5/2026)

by admin
2 ημέρες ago
Αποστόλου: Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά και το σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη…
Slider

Αποστόλου: Η μεγάλη επιστροφή Σαμαρά και το σχέδιο ανατροπής του Μητσοτάκη…

by admin
2 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Δρ.Κ. Βαρδάκας: Πιέζεται ο Πούτιν εσωτερικά και κάνει πυραυλική παρέλαση στο Κίεβο

Δρ.Κ. Βαρδάκας: Πιέζεται ο Πούτιν εσωτερικά και κάνει πυραυλική παρέλαση στο Κίεβο

5 ημέρες ago
Τα Παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου καταρρέουν – 246 εκατ. βαρέλια μέσα σε δύο μήνες, ελλείψεις σε Ασία, δελτίο στην Αυστραλία, η επόμενη στάση είναι οι ΗΠΑ

Τα Παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου καταρρέουν – 246 εκατ. βαρέλια μέσα σε δύο μήνες, ελλείψεις σε Ασία, δελτίο στην Αυστραλία, η επόμενη στάση είναι οι ΗΠΑ

1 ημέρα ago
Η Ρωσία επενδύει 26 δισ. δολάρια για να νικήσει τον θάνατο – Αντικατάσταση οργάνων έως το 2030, η νέα “μάχη” του Πούτιν και τα θεολογικά ερωτήματα

Η Ρωσία επενδύει 26 δισ. δολάρια για να νικήσει τον θάνατο – Αντικατάσταση οργάνων έως το 2030, η νέα “μάχη” του Πούτιν και τα θεολογικά ερωτήματα

14 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

    Σκωτσέζος πρόσκοπος αρνήθηκε να γονατίσει σε τζαμί – Στάθηκε όρθιος ενώ όλοι προσκύνησαν τον Αλλάχ: Το βίντεο που έγινε viral και η δύναμη της πίστης

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Άγιος Πορφύριος: Ο καρκίνος κυρίως βγαίνει σε μπερδεμένες ψυχές, σε αγχώδεις ανθρώπους, σε…

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν αυτά τα τρία νησιά…

    46 shares
    Share 18 Tweet 12
  • ΠΑΙΡΝΕΙ ΦΩΤΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ! ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

    24 shares
    Share 10 Tweet 6
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (29/5/2026)

    19 shares
    Share 8 Tweet 5

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr