ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γιώργος Τράγκας: ο Ερντογάν παρασύρει την κυβέρνηση σε ένα παζάρι με μοναδικό κερδισμένο την Τουρκία

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. - 23 Απρ 2018 - 17:00
Loading...

Όσοι πιστεύετε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν άλλαξε βιολί και απομακρύνεται από την ιδέα μιας αναμέτρησης με την Ελλάδα πλανάστε οικτρά.

Ίσα ίσα που αποκάλυψε κάνοντας εγκώμια στον Τσίπρα και στον Παυλόπουλο ότι παζαρεύει και προθερμαίνει ένα παρασκηνιακό παζάρι για ένα πλήθος νήσων και βραχονησίδων στο Αιγαίο και για τον έλεγχο της θάλασσας και του εναέριου χώρου. Καλά θα κάνει το Μαξίμου και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα να μην κοιμίζουν τον κόσμο, όπως έκαναν με το μνημόνιο.

Δεν μπορούμε να χαιρετίσουμε καμία φιλειρηνική στροφή του Ερντογάν, ενώ κρατάει ομήρους χωρίς καμία δικαιολογία, με μοναδικό επιχείρημα ότι πέρασαν τα σύνορα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Διεθνής κοινός εκβιαστής ο Ερντογάν αλλά μεγάλος γνώστης του παζαριού και της διπλωματίας της Πύλης, παρασύρει το άθλιο κυβερνητικό σχήμα της Αθήνας, σε ένα παζάρι από το οποίο θα βγει μόνο κερδισμένη η Άγκυρα.

Χθες ο Σουλτάνος ήταν αποθέωση υποκρισίας. Θα μπορούσε άνετα να πάρει Όσκαρ. Σιγά ρε…. Άρχισε να φωνάζει: θάλασσα είναι, αέρας είναι … έλα να τα βάλουμε στο τραπέζι να τελειώνουμε, να περνάνε βαπόρια και αεροπλάνα ελεύθερα και ανεμπόδιστα. Τα καλύτερα λόγια είπε για τον Τσίπρα και όσοι έχετε σκύλο στο σπίτι, θα παρατηρήσατε ότι άρχισε να γαυγίζει.. Μια ώρα ήταν ανήσυχος ο Αστερίξ. Τα καλύτερα λόγια είπε και για τον Παυλόπουλο.

Πρέπει να θυμάστε τις εκπομπές που κάνω. Σας έχω επισημάνει ότι όσα είπαν Τζανακόπουλος, Ξυδάκης και Καμμένος τον τελευταίο καιρό, εντάσσονται πιθανότατα σε μία μυστική συμφωνία που λέει ότι θα αφήσουμε απέξω τη Λωζάνη και θα κάτσουμε σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουμε για ό,τι δεν περιγράφεται με ακρίβεια και ονομαστικά στη Λωζάνη. Επομένως θα εκσυγχρονίσουμε τη Λωζάνη.

Φαίνεται ότι οι δηλώσεις περί οριοθετημένων περιοχών στο Αιγαίο είναι ο προθάλαμος μιας τέτοιας κουβέντας.

Βέβαια, οι ανόητοι των Αθηνών δεν έχουν καταλάβει ότι το μνημόνιο έχει τέλος την αλλαγή συνόρων είτε το θέλουν, είτε όχι.

Η Ελλάδα χρησιμοποιείται από τον Ερντογάν για την πλήρη εμπέδωση του καθεστώτος του και όλα γίνονται με βάση ένα σχέδιο που απλώνεται από την Θράκη έως την Κύπρο.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζουν πολλές ελληνικές εφημερίδες και αρκετές στο εξωτερικό, οι ευρωπαίοι διαλύουν την Ελλάδα με μια σειρά αποφασίζομεν και διατάσσομεν γερμανικής υφής, όπως αυτά του νέου προέδρου του Euroworking group του κου Χανς Φάιλμπριφ. Φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανάπτυξη αφού παραμένουν μόνο για το πρώτο δίμηνο του 2018, απλήρωτοι φόροι 2,2 δις ευρώ. Η αγορά έχει στερέψει από λεφτά. Η κυβέρνηση έχει σαπίσει και αυτά που λέει ο κος Άδωνις Γεωργιάδης για τον μαραθώνιο προσέλκυσης επενδύσεων που θα κάνει ο Μητσοτάκης σε όλο τον πλανήτη ακούγονται μάλλον ως γραφικά και έτσι θα περιγράφονται και εις το μέλλον.

Είχα μία ειδική ενημέρωση για το πώς οργανώθηκε και από ποιους το ταξίδι του Κυριάκου στο Ντουμπάι και κατάλαβα αρκετά.

Από τη μία έχουμε μια ομάδα εθνομηδενιστών, η οποία διέπεται από Τόσκειο λογική: μη μιλάτε, αφήστε τους ληστές να σας τα πάρουν όλα, όπως τα δίνετε όλα αβασάνιστα και για το μνημόνιο και από την άλλη μία ΝΔ, η οποία δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια ΝΔ, η οποία είναι ανεβασμένη στις δημοσκοπήσεις χάρις στην ελεύθερη πτώση του απερίγραπτου διδύμου Τσίπρα – Καμμένου. Ωστόσο, το σύνολο της βιτρίνας της ΝΔ είναι ζαχαροπλαστείο χωρίς γλυκίσματα. Χωρίς διεθνή ερείσματα, με έναν αρχηγό ο οποίος όπου πηγαίνει λέει: εμείς θα κάνουμε τη διαφορά! Οι υπόλοιποι πέραν του αρχηγού είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να κρατήσουν ένα χρόνο, τους διαλυμένους τομείς του μνημονιακού κράτους.

Άλλωστε, ο Κυριάκος είναι βουβός, κωφός και αόμματος σε ότι βάρβαρο κάνουν οι Θεσμοί απέναντι στους Έλληνες. Η μόνη συγκριτική πολιτική διαφορά μεταξύ του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου και της ΝΔ, είναι ότι αυτή την ώρα το Μαξίμου εφαρμόζει τώρα τη δοσιλογική πολιτική των Γερμανών, ενώ ο Μητσοτάκης απλά λέει ότι για ό,τι συμβαίνει ευθύνεται ο Τσίπρας. Στην πραγματικότητα σέρνουν και οι δύο το χρόνο, κατά των Ελλήνων και υπέρ των θεσμών. Οι Έλληνες φεύγουν στο εξωτερικό και η χώρα οδηγείται σε πλήρη διάλυση.

Παρά τα όσα λέγονται, παρά τα όσα διαψεύδονται, υπάρχει σαφέστατο ρήγμα μεταξύ Μητσοτακικών και Καραμανλικών και σαφέστατο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Σημιτικούς. Ο Μητσοτάκης βγάζει καντήλες σε όλο του το σώμα μόλις πει τη λέξη Καραμανλής ή Καραμανλικό. Ολοένα και περισσότερο στο πρόσωπό του φαίνεται ότι θέλει να έχει το κόμμα κατά δικό του, πολύ Μητσοτακικό, πολύ μνημονιακό και εντελώς γερμανικό. Εδώ και πολύ καιρό, έχει να προφέρει κάτι φιλολαϊκό ή να θερμάνει κάπως τις λαϊκές ψυχές. Μιλάει για επενδύσεις σε πλειοψηφία πεινασμένων! Μιλάει για θέσεις εργασίας σε περιοχή από όπου έχουν φύγει όλες οι νεαρές ηλικίες. Μιλάει για μεταρρυθμίσεις σε πολίτες που τις έχουν ταυτίσει πλήρως με την εφορία και με τη Γερμανία.

Σε χώρα που ελέγχεται από ξένους, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως αναστηλωτής χωρίς όμως να αμφισβητεί την κυριαρχία του Βερολίνου.

Αυτή η χώρα έχει ελάχιστους φίλους, αν μπορούμε να πούμε, ότι στους καιρούς μας υπάρχουν φίλοι.

Εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή του Ζισκάρ Ντ΄Εσταίν, η γαλλική Δημοκρατία είναι στο πλευρό των Ελλήνων. Τουλάχιστον φέρεται φιλικά, πολιτισμένα και ανθρώπινα απέναντι στο λαό μας και δείχνει πάντα έντονα στοιχεία σεβασμού απέναντι στη Δημοκρατία μας. Ήδη ο Εμανουέλ Μακρόν που αντιμετωπίζει πλήθος προβλημάτων στη Γαλλία, με τις απεργίες των σιδηροδρομικών, δέχθηκε να μας δώσει 2 πολεμικές φρεγάτες λίζινγκ και άλλες δύο συντόμως, πράγμα που ενισχύει την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Θα πει κάποιος οι Γάλλοι παίρνουν λεφτά. Υπάρχει κανείς που να δίνει δωρεάν; Παρατηρώ με ανησυχία τον τελευταίο καιρό, τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και άλλοι τα έχουν βάλει με τη γαλλική πρεσβεία και με άλλες πρεσβείες που θα έπρεπε να σεβόμαστε, γιατί αποτελούν όλες ξένο έδαφος, όπως και οι ελληνικές αποτελούν ελληνικό έδαφος στο εξωτερικό. Εκτός αν έχουμε αποφασίσει να διακόψουμε σχέσεις με όλα τα κράτη που αλλάζουμε καλημέρες. Βέβαια, πρέπει να θυμηθούμε ότι τώρα τρέχουμε να πάρουμε γαλλικές φρεγάτες, ενώ πριν λίγο καιρό ο Τσίπρας μας έλεγε ότι είναι ακατάλληλες για το Αιγαίο.

Βέβαια, εδώ στην Αθήνα υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι ο Τόσκας. Μεγάλος πολιτικός, μεγάλος πρώην στρατηγός και ο πλέον έμπειρος στη Δημόσια Τάξη. Ο τραγικός επιχειρηματίας Σταματιάδης πέθανε…και η άτυχη οικογένειά του άκουσε πρώτα ότι δεν ζούμε σε κόσμο αγγέλων και ότι δεν μπορούν οι πολίτες να αμύνονται και μετά πήρε και ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα. Πρόκειται περί κωμικού ανδρός, ο οποίος είπε ότι επί των ημερών του μειώθηκε η εγκληματικότητα!!!

crashonline.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter