• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Γιώργος Τσιτσιλιάνος: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Ερντογάν»

7 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου*

Η Τουρκία έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει μία μεγάλης κλίμακα άσκηση από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου . Έχει κλείσει με ΝΑVTEX θαλάσσιες περιοχές που περιλαμβάνουν τον νοτιοανατολικό Αιγαίο και την νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου .

Συγκεκριμένα οι ΝΑVTEX περιλαμβάνουν την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου , περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται ίσως για την

μεγαλύτερη άσκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που παρόμοια και σε τόση έκταση , αν θυμάμαι καλά , δεν έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

Θα συμμετέχουν ενεργά με πραγματικά πυρά και οι τρεις κλάδοι Στρατός , Ναυτικό , Αεροπορία , εν ονόματι της “ γαλάζιας πατρίδας “, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει συνειδητά σχεδόν καθημερινά η Τουρκική ηγετική τριανδρία Ερντογάν , Ακάρ , Τσαβούσουγλου .

Πρόσφατα δε , ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και για τους υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Αιγαίου . Σας λέει κάτι ; Όλα αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες μετά την συνάντηση Ερντογάν -Τσίπρα και Ακάρ -Αποστολάκη. Ποιο είναι το ρεαλιστικό μήνυμα που στέλνει η Άγκυρα στην Αθήνα ; Τι ειπώθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Ερντογάν -Τσίπρα που δεν μνημονεύτηκε στην συνέντευξη των δύο ηγετών ;Ποια ήταν η θέση του Έλληνα Πρωθυπουργού ;

Είναι προφανές κατά την γνώμη μου ότι στέρεψε η διπλωματική οδός για την Τουρκία και νιώθοντας πιθανά απομονωμένη , τώρα επιστρατεύει την στρατιωτική δύναμη ισχύος της για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο , όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι αξιωματούχοι , σε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από ότι φαίνεται στο οικόπεδο Νο10 της Κυπριακής ΑΟΖ , έχουν βρεθεί ικανές ποσότητες υδραγονανθράκων από την Exxon Mobil , σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Η επίδειξη της στρατιωτικής ισχύος φαίνεται ότι είναι το τελευταίο διπλωματικό χαρτί του Ερντογάν για το “παζάρι “ που επιθυμεί να αρχίσει να εξελίσσεται για την εκμετάλλευση και την διαχείριση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων της Κυπριακής αποκλειστικής ζώνης , με τις μεγάλες δυνάμεις ΗΠΑ , Γαλλία , Ρωσία για το μοίρασμα της πίτας , σε συνδυασμό με τις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες της Τουρκίας.

Επίσης με τον αποκλεισμό της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου στόχος του Ερντογάν είναι να διακόψει κάθε θαλάσσια σύνδεση μεταξύ των ΑΟΖ Ελλάδας -Κύπρου για την αποκοπή κάθε συνεργασίας στην μεταφορά φυσικού αερίου , αφού αυτή η λογική είναι αντίθετη στα σχέδια της Τουρκίας.

Συνεπώς, από όσα μνημόνευσα , προκύπτει ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην διαχείριση της όλης κατάστασης από την κυβέρνηση, τόσο στις αναγκαίες κινήσεις της εξωτερικής μας πολιτικής με τις μεγάλες δυνάμεις όσο και στην ενίσχυση της αμυντικής αποτρεπτικής μας επιχειρησιακής τακτικής, σε συνδυασμό με την αναγκαία ενότητα του πολιτικού μας συστήματος , που δυστυχώς για όλους μας δεν την βλέπω, αφού αρμενίζει στα πολύ ρηχά .

Η οποιαδήποτε λάθος κίνηση με την λογική της καλής θέλησης εκ μέρους μας με την γείτονα, στην νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου σε συνάρτηση με τις συνομιλίες για το Κυπριακό, θα είναι μία «παγίδα» που πιθανά θα δημιουργήσει στη συνέχεια μία αλυσιδωτή αντίδραση ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και στο Αιγαίο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εθνική μας κυριαρχία και τα εθνικά μας συμφέροντα.

* Ο Γιώργος Τσιτσιλιάνος ειναι Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας στο ‘Ποτάμι’

onalert.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Ψηφιακή Επαγρύπνηση. Η ανάγκη μιας νέας δημοκρατικής εγρήγορσης

by admin
15 ώρες ago
Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!
ΑΠΟΨΕΙΣ

Διονύσης Μακρής: Τι κρύβεται πίσω από τη Συμφωνία με το Ιράν!

by admin
19 ώρες ago
ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις
ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΑΓΙΑΤΗΣ: «ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ στον Εξωδικαστικό!» – Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ για Δάνεια, Funds και Κατασχέσεις

by admin
19 ώρες ago
Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”
Slider

Ένας “Θαυμαστός Νέος Ανάποδος Κόσμος” στον οποίο υπάρχει “Γυναικοκτονία” αλλά όχι η “Ανδρoκτονία”

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
GEWKWN : ΕΧΕΤΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ¾  ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ! ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΟ ¼ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

GEWKWN : ΕΧΕΤΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ¾ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ! ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΤΟ ¼ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

15 τόνους με όπλα για την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα περιέχει η “ανθρωπιστική βοήθεια» που μετέφεραν Ουκρανικά Antonov

15 τόνους με όπλα για την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα περιέχει η "ανθρωπιστική βοήθεια» που μετέφεραν Ουκρανικά Antonov

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr