ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γκρέμισαν την Οικία του Ανδρέα Μιαούλη στα Φύλλα Ευβοίας… Νέο αρχαιολογικό έγκλημα… στην Εύβοια…

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ. ΕΘΝΙΚΑ. - 22 Μαρ 2019 - 15:00

γράφει ο Γιώργος Λεκάκης

Σχόλιο Διόδοτου: λευκοί και σκούροι εχθροί της Ελλάδος και των Ελλήνων έχουν ξαμολυθεί σαν σατανάδες να καταστρέψουν ό,τι μπορούν. Χτυπούν, όπως πάντα, σύμβολα του Θείου Δράματος, μέχρι να έρθει η Κυριακή της Αναστάσεως, σύμβολα της Επαναστάσεως του ’21.. και ό,τι είναι επίκαιρο.. προκλητικά και με θράσος και σε σημείο που να ορκιζόμαστε ότι θα τιμωρηθούν αυστηρότερα από όσο τους είχαμε υποσχεθεί την κάθε φορά. Βαρέθηκα με τις “κρεμ”, βαρέθηκα με τις “άλλες”.. ΚΡΕΜΆΛΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!!

Εδώ θα λέμε, ΗΤΑΝ η οικία του ήρωος Ανδρέα Μιαούλη

Δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο…

Μόνο η ανάγλυφος εικόνα (κοινώς κακώς λεγομένη προτομή)…ΠΗΓΗSteven Kounis.

Για το θέμα ο ΕΟΣ Χαλκίδος ΣΠΕΝΚ θα ενημερώσει την την Τετάρτη, 27.3.2019στις 18:30, την ώρα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας…

Θυμίζω ότι ο Ανδρέας Βώκος «Μιαούλης», καταγόταν από την Εύβοια[1] (από τα Φύλλα), και εγεννήθη στην Ύδρα το 1769. Ήταν καραβοκύρης (πλοιοκτήτης), και έμπορος, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου!

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:
[1] Σύμφωνα με επιστολή του ιδίου του Ανδρέα Μιαούλη προς τον Καποδίστρια.


arxeion-politismou.gr

diodotos-k-t

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr