ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ : NTOYMΠAΊ΄ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ…. ΜΗΝ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 31 Ιούλ 2019 - 14:45
Loading...

Βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις, στην Ελλάδα, τόσο από τους εξωτερικούς επενδυτές αλλά και την… χαρά τών κυβερνώντων, θά έλεγε κανείς ότι πολύ σύντομα θα γίνουμε… Ντουμπάι!!
Διαβάζουμε σε διάφορα site τίς σχετικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις:

»Το ενδιαφέρον του Κατάρ για την Ελλάδα, επανέρχεται στο προσκήνιο, με σχέδια για επενδύσεις σε real estate, ενέργεια, τουρισμό και άλλα.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ Ναάμ, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Ήδη ο πρέσβης του Κατάρ έχει συναντήσει τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις και με τους υπουργούς εσωτερικών και εξωτερικών.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και μετά από την επένδυση εκατομμυρίων ευρώ από τον Εμίρη του Κατάρ με την αγορά του νησιού Οξιά, φαίνεται ότι τα σχέδια των Καταριανών για επενδύσεις σε μεγάλα τουριστικά έργα θα προχωρήσουν».

Δεν λέω, καλές οι επενδύσεις όταν μάλιστα είναι πρός τό συμφέρον της χώρας μας, χωρίς να πουλάμε Γή και ύδωρ στους επίδοξους επενδυτές, αλλά σέ μία χώρα όπως είναι αυτή τη στιγμή ή Ελλάδα, είναι αυτό αρκετό ώστε να ανακάμψει η οικονομία της, νά χτυπηθεί η ανεργία, νά γεμίσουν τά κρατικά ταμεία, να αποπληρωθούν τα όποια χρέη καί όχι μόνο;  Είναι αρκετό να έρθουν ξένες επενδύσεις  χωρίς πρωτίστως να επενδύσει ή ίδια ή Ελλάδα στην Ελλάδα μας;
Τί γίνεται με τίς επενδύσεις, τίς εσωτερικές;
Τίς τελευταίες δεκαετίες, όλες οι εσωτερικές επενδύσεις σέ όλους τούς τομείς, έχουν πάρει τόν κατήφορο….
Στήν βιομηχανία, στήν βιοτεχνία, στίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, (όπου και ή ραχοκοκαλιά της οικονομίας της πατρίδας) οι οποίες κατά χιλιάδες έχουν φύγει στο εξωτερικό καί κυρίως στίς γύρω βαλκανικές χώρες, όπου έχουν βρει… καταφύγιο και θρέφουν τίς οικονομίες τών χώρων αυτών σέ βάρος της Εθνικής μας οικονομίας, κυρίως λόγω της υψηλής φορολογίας ή οποία επιβάλλεται και μάλιστα θά έλεγε κανείς ότι γίνεται επίτηδες!
Ή κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, στην αγροτική παραγωγή, στην κτηνοτροφία, στην αλιεία, είναι ακόμα χειρότερα!
Ή ευρωπαϊκή ένωση, με την σύμφωνη γνώμη τής εκάστοτε κυβερνήσεως, είτε λόγω μνημονίων, είτε λόγω »συμβατικών  υποχρεώσεων», θά έλεγε κανείς ότι  κάνει αγώνα δρόμου ώστε να διαλύσει ότι έχει απομείνει από αυτούς τους τομείς, γιά νά έχουμε πλήρη εξάρτηση από το εξωτερικό ακόμα και γιά τήν διατροφή μας!

Μία χώρα όπως η δική μας, με τόσα πλεονεκτήματα καί ή οποία θά μπορούσε νά θρέψει όλη την Ευρώπη, δεν μπορεί να περιμένει από τίς επενδύσεις τών ξένων γιά νά ζήσει!
Δύο από αυτές τίς ενέργειες, από τήν πλευρά τής νέας κυβέρνησης, πρέπει νά είναι η άμεση καί ουσιαστική  προτεραιότητα στις εσωτερικές επενδύσεις σέ όλους τούς παραγωγικούς τομείς καί η επιστροφή τών επιχειρήσεων του εξωτερικού και  θά πρέπει νά είναι στόχοι στρατηγικής σημασίας, για την εσωτερική ανάπτυξη της οικονομίας καί κάθετο χτύπημα εναντίον της ανεργίας!

Ή Ελλάδα μας, μπορεί να σώσει την Ελλάδα!
Από τούς εκάστοτε κυβερνώντες, ακούει κανείς;

ΓΡΑΦΕΙ:  Γιώργος Αυλωνίτης.
Μέλος τής κεντρικής επιτροπής τής πολιτικής
παράταξης  »Ελεύθερη Πατρίδα».

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter