ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ.Μ : Ένας άλλος οικογενειακός προγραμματισμός ….

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 24 Μαρ 2023 - 20:44
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Χαίρεται
Ιω. 3,16  οὕτω γὰρ ἠγάπησεν ὁ Θεὸς τὸν κόσμον..
Και όμως στον Θεό αρκεί ένας κόκκος πίστης  για να σώσει τον άνθρωπο .
‘Ενας κόκκος πίστης  στον μονογενῆ τον οποίο  θυσίασε  ἔδωκεν, ἵνα πᾶς ὁ πιστεύων εἰς αὐτὸν μὴ ἀπόληται, ἀλλ᾿ ἔχῃ ζωὴν αἰώνιον.
Έτσι αποδεικνύει έμπρακτα ο Θεός πατέρας την ΑΓΑΠΗ του  ,ότι αυτός είναι η ΑΓΑΠΗ.
 
Ματθ. 17,20   ὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως.
 
Δεν υπάρχει  αμαρτία ,πλήθος αμαρτιών , βουνό οι αμαρτίες δεν μπορούν να εμποδίσουν τον άνθρωπο να σωθεί 
Ο άνθρωπος που πιστεύει έστω και ελάχιστα μετακινεί δια της ΠΙΣΤΕΩΣ εις το όνομα του Χριστού μετακινεί και πνευματικά βουνά  ,εμπόδια που φαίνονται  απροσπέλαστα .
Για τον εαυτό του αλλά και τους άλλους  ἐρεῖτε τῷ ὄρει τούτῳ μετάβηθι ἐντεῦθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται, καὶ οὐδὲν αδυνατήσει ὑμῖν.
 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ..
 
 
Μαρκ. 9,23         ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῷ τὸ εἰ δύνασαι πιστεῦσαι, πάντα δυνατὰ τῷ πιστεύοντι.
 
Η ΠΙΣΤΗ του πατέρα ,η στιγμιαία ΜΕΤΑΝΟΙΑ εμπρός στον Ιησού έσωσε το παιδί 
καὶ εὐθέως κράξας ὁ πατὴρ τοῦ παιδίου μετὰ δακρύων ἔλεγε· πιστεύω, κύριε· βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ έσωσε το παιδί 
Η κλήση του Ιησού να πιστέψει ,η  ΕΠΙΓΝΩΣΗ για την ευθύνη του ,για την  ΑΠΙΣΤΙΑ του .
ΑΠΙΣΤΙΑ  που με την βοήθεια του Κυρίου , στιγμιαία κατανόησε  ο πατέρας ,ότι αυτή οδήγησε την ψυχούλα του παιδιού του  να βασανίζεται από τον σατανά .
Απιστία που αμφισβητούσε  μέσα του αρχικά τους μαθητές και μετέπειτα τον Ιησού και η εν ΜΕΤΑΝΟΙΑ  απάντηση του πατέρα  , έδωσαν την ίαση του παιδιού του .
 
Μαρκ. 8,36   τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ;
 
Η απιστία μου  ,η αποστασία μου  , η κύλιση στον βόρβορο της αμαρτίας ,της ικανοποίησης των παθών , γίνεται  σκληροκαρδία , γίνεται σε βάθος αδιαφορία, γίνεται σκοτάδι  μέσα μου , είναι αόρατη ,κρυφή ,ψυχική  καταστροφή .Είναι αδυναμία και γίνεται κάποια στιγμή αδυναμία επιστροφής ,μετανοίας που σέρνει και τους γύρω μου ,στην καταστροφή ,στον πόνο ,της έλλειψης του Θεού από το περιβάλλον .από μέσα μου .
Το ΤΕΛΟΣ έρχεται όταν δεν υπάρχει ούτε ένα σποράκι ,ένας κόκκος  ΠΙΣΤΗΣ μέσα μου .
Βασανίζει εμένα αυτή η ΑΠΙΣΤΙΑ  και  απεικονίζεται  στους δικούς μου ,την οικογένεια μου ,τους καυγάδες ,τα μούτρα , την δυστροπία .τους χωρισμούς ,τα διαζύγια .
Δεν θεραπεύεται όσα και πλούτη αν συγκεντρώσω ,ολοένα και χειροτερεύει, δεν είναι λύση αυτό αποδεδειγμένα. 
Δεν θεραπεύω τους γύρω μου ,τα παιδιά μου και αν όλον τον κοσμο να τους χαρίσω ,να τα σπουδάσω ,να τους βάλω εκατομμύρια στην άκρη ,να τους πάρω σπίτια αυτοκίνητα  ,υποφέρω και υποφέρουν  μαζί μου 
Αν δεν βρώ ΕΓΩ πρώτα την ΠΙΣΤΗ στον Χριστό και να την δείξω με τα έργα μου σε όποιον θελήσει ,σε όποιον έλθει πρός τα μένα ,σε όποιον μείνει δίπλα μου ,αν μείνει κανείς ….
Μαρκ. 8,37         ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;
 
Το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω στον εαυτό μου  ,στα παιδιά μου ,γύρω μου  ,είναι να βρώ αυτόν τον εναπομείναντα ,ξεχασμένο κόκκο  ΠΙΣΤΕΩΣ μέσα μου ,να ελπίζω ότι υπάρχει και να τον αναζητήσω .
Να αρχίσω να τον ποτίζω μετὰ δακρύων. για να σώσω το πιο πολύτιμο που έχω την ΨΥΧΗ μου .
Αν βλέπω τα χάλια μου ,αν έχει μείνει μέσα μου αυτός ο κόκκος  και νοιάζομαι για τον εαυτό μου  και αυτούς που μοι ἔδωκεν ο Θεος , αυτό αποδεικνύεται με πράξεις μετὰ δακρύων και τήρηση των εντολών του .
 
Ιακ. 2,18            ἀλλ᾿ ἐρεῖ τις· σὺ πίστιν ἔχεις, κἀγὼ ἔργα ἔχω· δεῖξόν μοι τὴν πίστιν σου ἐκ τῶν ἔργων σου, κἀγὼ δείξω σοι ἐκ τῶν ἔργων μου τὴν πίστιν μου.
 
Η ισορροπία του εαυτού μου ,της οικογένειας μου ,της πατρίδας μου ,εξαρτάται από την ενεργή έμπρακτη ΠΙΣΤΗ μου 
Ιω. 14,21           ὁ ἔχων τὰς ἐντολάς μου καὶ τηρῶν αὐτάς, ἐκεῖνός ἐστιν ὁ ἀγαπῶν με·.
Ξεκινάει από μένα ως ΠΡΟΣΩΠΟ που πρέπει να κάνει έργα  που αποδεικνύουν την ΠΙΣΤΗ ,να σηκώνω τον καθημερινό μου σταυρό ,ακολουθώντας και τηρώντας τις εντολές του Χριστού ,του Ευαγγελίου του .
Αυτά είναι τα ζητούμενα καθημερινά δύσκολα έργα που αποδεικνύουν την ΠΙΣΤΗ ,η τήρηση των Ευαγγελικών εντολών .
Όσες φορές και αν ξεχαστώ πέσω ,ξεχάσω ,να επιστρέφω Εν Μετανοία στην τήρηση ,ξανά και ξανά ,για αυτό δόθηκε η ΜΕΤΑΝΟΙΑ .
 
Η πατρίδα ,η  οικογένεια ,εγώ ,δεν σώζομαι  με τίποτα ,αποδεδειγμένα εκ των αποτελεσμάτων , με  οικογενειακούς συμβούλους ,ψυχολόγους ,ψυχιάτρους 
Με κανέναν που δεν θα με πάει ,δεν θα μου δείξει τον Χριστό ως λύση ,ως λυτρωτή .
Η έμπρακτη ΠΙΣΤΗ στο όνομα του Χριστού που σημαίνει τηρήση των εντολών του είναι η ΛΥΣΗ σε κάθε οικογενειακό προγραμματισμό .
Ενώ κάθε προτεινόμενη λύση που δεν εχει ΧΡΙΣΤΟ είναι εκ του πονηρού ..
 
 
Κύριε· βοήθει μου τῇ ἀπιστίᾳ…..
 
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
 
Γ.Μ 
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr