ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ.Μ : Ο ελευθερός δούλος ….

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 17 Μάι 2023 - 20:52
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Χριστός Ανέστη
Γεν. 3,22     καὶ εἶπεν ὁ Θεός· ἰδοὺ Ἀδὰμ γέγονεν ὡς εἷς ἐξ ἡμῶν, τοῦ γινώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν· 
 
Στην Αγία Γραφή ο Θεός  εἶπεν , μετά την ανυπακοή του Αδάμ και της Εύας , ότι ο Αδάμ είχε πλέον αποκτήσει την εμπειρία του πονηρού  το  επέλεξε , όταν  το έπραξε .
Το Θέλημα του Θεού ήταν το καλὸν  ,το αντίθετο  από το θέλημα του Θεού ,αυτό που του προτάθηκε και επέλεξε ο Αδάμ , ήταν και είναι το πονηρόν.
Όποτε ο Αδάμ και όλοι οι απόγονοι του πλέον είμαστε ΠΟΝΗΡΟΙ και δεν έχουμε θέση στον παράδεισο .
 
Γεν. 3,22   καὶ νῦν μή ποτε ἐκτείνῃ τὴν χεῖρα αὐτοῦ καὶ λάβῃ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ φάγῃ καὶ ζήσεται εἰς τὸν αἰῶνα.
 
Έτσι μας δίνεται η ευκαιρία εδώ στην πτωτική επίγεια κατάσταση , να αποεπιλέξουμε το πονηρόν  και να επανέλθουμε στο θέλημα του Θεού ,στο καλὸν .
Αφού αυτό το καταφέρουμε ,μόνο τότε  θα επιστρέψουμε στον παράδεισο  ,για να συνεχιστεί η πορεία μας πρός το ξύλο της ζωής.
Ο Παράδεισος και ο άδης ξεκινά και από την γη …
 
Ο παράδεισος είναι τροπικός και τοπικός ,πρώτα τροπικός  Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί
Που σημαίνει εσωτερική ειρήνη ,που δεν διαταράσσεται από τίποτα εξωτερικό .
Μετά την κοίμηση μας γίνεται και τοπικός  ,εκεί που μεταβαίνει η ψυχή  ,αφήνοντας το σώμα να επιστρέψει στην γή .
Πρίν τον παράδεισο όμως ΌΛΟΙ έχουμε αφετηρία τον ΑΔΗ ,που και αυτός είναι τροπικός και τοπικός  και ξεκινά απο την γή ,κατάθλιψη ,ανασφάλεια , πίεση ,φόβος  ,βαθιά  μέσα μας καλά σκεπασμένα ,κρυμμένα με  ψευτικά χαμόγελα ,πατάμε στο χώμα …
 
Παράδεισος είναι το Θέλημα του Θεού .
 
Η γή  ,είναι ο άδης και ο παράδεισος μαζί  ,δύο επιλογές ,είναι μία επιλεκτική πτωτική κατάσταση ,έξω από το θέλημα του Θεού ,με δυνατότητα επιστροφής. 
Είναι μία ευκαιρία  επιστροφής  στην  ισορροπημένη  εντός υμών  κατάσταση ,που νοιώθει ο κάθε  άνθρωπος , μέσα στο θέλημα του Θεού .Επιστροφή στον προθάλαμο της Βασιλείας των ουρανών ,στον παράδεισο .
 
Άδης είναι το ἴδιον Θέλημα .
 
Άδης ,ο προθάλαμος της κόλασης είναι η άρνηση και αποστασία από το θέλημα του Θεού  ,που σημαίνει σκοτάδι και πόνος .
Η χάρη του Θεού ,η ενέργεια του δεν με φορτίζει ,αντιτάσσεται ο Θεός  απέναντι μου ,λόγω υπερηφάνειας ,λόγω ιδίου θελήματος .
 
Ελευθερία ,η επιστροφή στον παράδεισο ,είναι η δουλεία στον Χριστό .
Η αποστολή του κάθε ανθρώπου στην γή είναι να  καθαρίσει την ψυχή του ,την καρδιά του ,να γίνει εσωτερικός παράδεισος η ψυχή του ,να αλλάξει τροπικά και να γίνει ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και δούλος Κυρίου .
Όταν θα φύγει από αυτήν την προσωρινή κατάσταση να επιστρέψει αυτή η τροπική αλλαγή  θα γίνει και τοπική η ψυχή του θα πάει στον παράδεισο ,για να συνεχίσει τον αγώνα πρός το ξύλο της ζωής ,την τελείωση .
Αυτό γίνεται μόνο διά Ιησού Χριστού και μέσω της  εκκλησίας του ,μόνο με τον Μεσσία ,μόνο  αυτός μπορεί να μας τραβήξει πρός τα πάνω ,να μας βάλει πίσω ,αν του αφεθούμε ως  αχρείοι  ταπεινωμένοι δούλοι .
 
Αν δεν γίνω δούλος του Χριστού ,θα γίνω δούλος του πονηρού ,δεν υπάρχει άλλη ενδιάμεση επιλογή .
 
Ο ένας Κύριος θα με οδηγήσει μέσα από την δουλεία του στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ,Ο άλλος ,ο πονηρός ,μέσα από την φαινομενική ελευθερία ,θα με ρίξει  στην παντοτινή δουλεία .
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr