ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ.Μ : Παραμύθια για μεγάλους….

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. - 6 Μάι 2023 - 17:45
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram
Χριστός Ανέστη .
 
Ματθ. 18,3        ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐὰν μὴ στραφῆτε καὶ γένησθε ὡς τὰ παιδία, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν.
 
Όλοι γεννιόμαστε παιδιά ,αρνάκια  ,αλλά  η ροή της ζωής ,ο κόσμος  ,μας ΣΤΡΕΦΕΙ πρός το σκοτάδι ,μακριά από το ΦΩΣ .
Στρεφόμαστε πρός τις ψεύτικές χαρές ,τις ηδονές και ζητάμε την δόξα και την καταξίωση από τον κόσμο και τους ανθρώπους ,τις συμφεροντολογικές  σχέσεις .
Ενώ η καρδια μας ουρλιάζει ,δεν την ακούμε ,δεν ακούμε τίποτα γύρω μας ,νοιαζόμαστε μόνο την ικανοποίηση των παθών μας .
Σκληραίνει η καρδιά μας  ,χάνουμε την θεωρία του Θεού, τελικά από προβατάκια γινόμαστε λύκοι που τρώνε προβατάκια .
Τα εξωτερικά σχήματα  ,γίνονται εσωτερικά ,αφομοιώνονται και τελικά μας απορροφούν .
Αυτό μας απομακρύνει από τον Θεό , σταματάει η παιδική καρδιά να βλέπει τον Θεό ,στρέφεται  ανεπιστρεπτί πρός τα είδωλα και τις ψεύτικές χαρές τους και χάνεται στο σκοτάδι .
 
Ματθ. 18,4   ὅστις οὖν ταπεινώσει ἑαυτὸν ὡς τὸ παιδίον τοῦτο, οὗτός ἐστιν ὁ μείζων ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν.
 
Η βιολογική ηλικία δεν παίζει  κανένα ρόλο ,το παιδί δεν έχει ηλικία ,ζει μέσα μου αιώνια  ή το σκοτώνω ,το παραμερίζω ,το απομονώνω ,το τιμωρώ .
Για την καριέρα ,για τις ηδονές ,για το χρήμα ,για την φήμη ,για τα απατηλά και τα πρόσκαιρα ,χάνω τα επουράνια ,τα αιώνια ,αυτά που θα χαίρεται ένα παιδί εις τον αιώνα .
Έως να φτάσει η ώρα  να μην το ακούω πλέον  ,το έριξα στο σκοτάδι ,το σκότωσα .
Πως μπορώ να το ξυπνήσω ,να το συνεφέρω , να το προφυλάξω ,από την ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ;
 
Ιω. 10,5             ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ᾿ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν .ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν.
 
Ζω και κινούμαι ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά ,που δεν παραδίδονται στις προσταγές του κόσμου και εγώ ένα τέτοιο ήμουν κάποτε …
τα περισσότερα ούτε καν το ξέρουν  ότι  η βιωτή  τους είναι  παιδική και υποφέρουν αντιστέκονται ,δεν παραδίδονται ,δεν θέλουν να μεγαλώσουν ,υποφέρουν πονάνε ,καλούν σε βοήθεια τα αδέλφια τους .
Τα προβατάκια του ,αυτά που ακούνε τον Χριστό με την καρδιά τους και όχι με το μυαλό ,που είναι περαστικά από αυτόν τον κόσμο ,για να βοηθήσουν εμάς να μαλακώσει η καρδιά μας ,να στραφούμε να γίνουμε πάλι παιδιά. 
Αυτά τα προβατάκια είναι ο στόχος του πονηρού ,τα βλέπει ,τα αναγνωρίζει ,τα κυνηγάει ,τα παραμονεύει ,τα χτυπάει 
Στήνει   αμέτρητές παγίδες ,να τα ρίξει  στην αμαρτία ,στον δρόμο χωρίς επιστροφή ,στο ΣΚΑΝΑΛΟ .
 
Ματθ. 18,6        ὃς δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.
 
Ο Χριστός  κυκλοφορεί  δυσδιάκριτος ανάμεσα μας  ΕΝ ΕΤΕΡΑ ΜΟΡΦΗ 
Δεν κυκλοφορεί  όπως τον περιγράφει η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ με την δοξασμένη του μορφή ,η οποία  και είναι αυτή που θα λυγίσει κάθε γόνατο ,επιγείων και επουρανίων εμπρός του ,την ώρα της κρίσης .
Αυτή την μορφή που θα μας κατατρομάξει, μας την φυλάει για έκπληξη …
Τότε θα είναι αργά για δάκρυα …

Κρυμμένος τώρα στις καρδιές  που τον βλέπουν  ,μέσα στα ταλαιπωρημένα ,βασανισμένα  προβατάκια ,τα ΠΑΙΔΙΑ του. 
Αυτά που καλούμαστε να στηρίξουμε για να σωθούμε 
 
Ιω. 21,16           λέγει αὐτῷ πάλιν δεύτερον· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με; λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· ποίμαινε τὰ πρόβατά μου.
 
Τρείς φορές ρώτησε ο Κύριος τον από απόστολο Πέτρο Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με πλεῖον τούτων; ,Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με; Σίμων Ἰωνᾶ, φιλεῖς με ; 
Τρείς φορές στον πρωτοκορυφαίο του απόστολο  απάντησε ως απόδειξη της ΑΓΑΠΗΣ πρός τον Χριστό ,πρός το πρόσωπο του είναι  βόσκε τὰ ἀρνία μου ,ποίμαινε τὰ πρόβατά μου ,βόσκε τὰ πρόβατά μου.
Τον πήρε πέτρα ,σκληρό , άτεγκτο ,τον χτύπησε σαν χταπόδι Κατω ,τον μαλάκωσε και τον έκανε πρωτοκορυφαίο και ποιμένα .
 
Ιω. 10,16….. καὶ τῆς φωνῆς μου ἀκούσουσι, καὶ γενήσεται μία ποίμνη, εἷς ποιμήν.
 
Η ΚΑΘΑΡΗ  ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ  είναι  ιδιότητα και ικανότητα ,αρετή του Χριστού  και μόνο .
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε χρήστες , δέκτες και εκ πομποί  αυτής της ΑΓΑΠΗΣ ,δια Ιησού Χριστού .
Ο Χριστός την λαμβάνει από τον πατέρα και την μοιράζεται μαζί μας 
όσους επιλέξει ο πατέρας ,αναλαμβάνει ο Χριστός με  επώδυνη διαδικασία να συνδεθεί μαζί τους και να τους καταστήσει δέκτη και  πομπό αγάπης  ,και έτσι γενήσεται μία ποίμνη, εἷς ποιμήν. .με κεφαλή τον ίδιο .
 
Αγαπώ τον Χριστό ;  
 
Αυτό αποδεικνύεται  μόνο με έναν τρόπο , εάν και εγώ είμαι ΠΑΙΔΙ του, θα  διακρίνω τα αδερφάκια μου 
Τα άλλα αρνάκια  από την ποίμνη του γύρω μου ,δεν θα αγαπώ απλά υποκριτικά τα παιδιά και τα ζώα …
Τα αρνάκια του, που τον βλέπουν με την καρδιά τους και όχι με τα μάτια τους ,αυτά θα βλέπω καθαρά ,τα αδελφάκια μου .
Αυτά που τα καταδιώκει ο κακός ο λύκος με μανία ,αλλά  ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ᾿ αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν.
 
Αν αγαπώ τον Χριστό ,ξέφυγα με την Χάρη του και με φυλάει πλέον από τον κακό λύκο ,αν με πήρε από τα δόντια του άδη την τελευταία στιγμή ,αν είδα την κόλαση και με έβγαλε ,όπως τον Πέτρο…
Τότε θα τα βοηθάω ,θα  τους συμπαραστέκομαι ,θα τα στηρίζω ,θα τα καθοδηγώ μακριά από τους λύκους ,την πλάνη, τον άδη ,το σκοτάδι  ,με όποιον τρόπο μπορώ ,με την χάρη του ,με καμία δική μου δύναμη .
Λουκ. 22,32        ἐγὼ δὲ ἐδεήθην περὶ σοῦ ἵνα μὴ ἐκλίπῃ ἡ πίστις σου· καὶ σύ ποτε ἐπιστρέψας στήριξον τοὺς ἀδελφούς σου.
 
Αγαπάς ; λες ότι αγαπάς  ,θες να αγαπήσεις  ; 
Aυτό το υπέρτατο δώρο της ΑΓΑΠΗΣ μόνο μόνο ο Χριστός μπορεί να μου το το χαρίσει ,γιατί ότι και να κάνω δεν το αξίζω ,παρά μόνο ως ΧΑΡΗ ,δωρεά .
Μόνο αν  Ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγὼ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός  μπορώ να πώ ότι ΑΓΑΠΑΩ .
Μόνο αυτός μπορεί  να πεί ΑΓΑΠΩ και μόνο αυτός το νοιώθει ,μόνο αυτός μπορεί και το  δίνει στον άνθρωπο 
Μόνο μέσα από αυτόν και δια αυτού μπορεί να λάβει  την Χάρη του Αγίου Πνεύματος ,μπορεί να αγαπήσει ο άνθρωπος .
 
Ματθ. 18,5    καὶ ὃς ἐὰν δέξηται παιδίον τοιοῦτον ἓν ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου, ἐμὲ δέχεται·
 
Ας Προσέξω  μήπως έκανα κακό ,έβλαψα ,σκανδάλισα , κανένα τέτοιο προβατάκι ,καλύτερή είναι η  αυτοκτονία  …συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης.
Αυτά τα προβατάκια ,αγαπούν τον Χριστό και τα αγαπάει ο Χριστός ,αυτά αγαπούν ,εμείς οι άλλοι δυσκολευόμαστε δεν μπορούμε μόνοι μας . 
Τα στέλνει ανάμεσα μας ,για να μας βοηθήσουν ,να μας τραβήξουν στον ουρανό ,να σπάσουν την σκληροκαρδία μας ,την πώρωση ,να διαλύσουν το σκοτάδι μας .
Αν ο Θεός σου στείλει ένα τέτοιο προβατάκι ,μην το σκοτώσεις ..ακολούθησε το ,θα σε πάει στον παράδεισο ..
 
Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται 
 
 οι εκλεκτοί είναι παιδιά στην ψυχή και στην καρδιά γύρω μας ,δεν είναι αυτό που εξωτερικά φαίνονται …
Μπορεί να είναι βιολογικά ενήλικές ,γέροι ,παππούδες και γιαγιάδες ,αλλά να παραμένουν παιδιά ,με καλοσύνη ,απλότητα και αγάπη στην καρδιά .
Έχουν γύρω τους  αόρατους φύλακες αγγέλους ,ποιμένες ,που τα φυλάνε και τα καθοδηγούν πίσω , εκεί που ανήκουν  στον ουρανό .
Δεν ανήκουν σε αυτόν τον κόσμο ,αλλά στην μακαριότητα του Θεού ,επικοινωνούν μεταξύ τους .
Όσοι σκληρήναμε χάσαμε την παιδικότητα μας   ,ας δώσει ο Θεός να την βρούμε ,να δούμε  ,να ακολουθήσουμε ένα τέτοιο παιδί ,να το δεχθούμε .
 
ἐὰν μὴ στραφῆτε καὶ γένησθε ὡς τὰ παιδία, οὐ μὴ εἰσέλθητε εἰς τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν.
 
Να μην το πικράνουμε και αν το πικράναμε ,δεν το ακούγαμε που μας καλούσε ,να βάλει  ο Θεός το χέρι του. να μας συγχωρέσει και να μας δεχτεί στην παρέα του πάλι .
ΜΑΖΙ να  ανεβούμε  στον ουρανό  ,στον τελικό μας προορισμό ,από εκεί που πέσαμε .
Να μπούμε μαζί χέρι χέρι  στον παράδεισο ,γιατί μόνος μου δεν μπορώ ,έχασα τον δρόμο και θέλω ένα παιδί στην καρδιά να με οδηγήσει .
 
Καλή φώτιση και αρχή Μετανοίας 
 
 
Γ.Μ 
Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr