Χαίρεται
Το φοβερό όραμα της γερόντισας Γαλακτίας για τον 3ο παγκόσμιο …
Ζήτησα μετά να δω την γη. Την είδα να την κρατεί σαν σφαιρίδιο και πάλι.
Είδα όμως ότι είχε γύρω – γύρω κάτι που βρωμούσε .
Ήταν κάτι σαν διάφανη μεμβράνη. Τσίπα, όπως λέμε, γλίδα καλύτερα.
Ήταν παχύρευστη και σιχαμερή και είπε ο Θεός:
Μιχαήλ βγάλε αυτήν την βρώμικη φέτσα… με το σπαθί σου
Μας αηδίασε η βρώμα τους ….
Με τα στοματικά τους όργια, τις μοιχείες τους, τους Σοδομισμούς τους και όλα τα πονηρά έργα τους.
Τότε παρακαλούσα να μπει το μαχαίρι που θα βγάλει τη φέτσα από την σφαίρα της γης όσο γίνεται πιο απάλαφρα.
Μου απάντησε:Δεν γίνεται…..
Μετά παρακάλεσα για την πατρίδα μας με δάκρυα. Και απάντησε:
Η πατρίδα σου έχει πολλή τέτοια φέτσα! Πνίγηκε σ’ αυτήν την βρώμα. Για το χατίρι όμως της μητέρας μου ,Της Παναγίας ,θα βγει πολύ ελαφριά.
Δεν θα νιώσουν το μαχαίρι.
Τότε συνήλθα. Κατάλαβα ότι ο κόσμος θα καθαρίσει με αίματα. Θα ξεμαγαρίσει με αφόρητο πόνο και πολέμους.
Εφ. 6,1 ἐνδύσασθε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸ δύνασθαι ὑμᾶς στῆναι πρὸς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου·
Δεν είμαστε μόνοι μας ,γύρω μας γίνεται ένας αόρατος από τα βιολογικά μας μάτια ΠΟΛΕΜΟΣ ,ένας ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ .
Αυτός ο πόλεμος είναι του κάθε ανθρώπου .. πρὸς τὰς μεθοδείας τοῦ διαβόλου·
Σε αυτόν τον πόλεμο δεν τα βγάζει πέρα άνθρωπος παρά μόνο αυτός που… ἐνδύσασθε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ.
Αν ο άνθρωπος δεν ακολουθήσει αυτόν που πρώτος και ο μόνος που κατοτρόπωσε τον σατανά ,είναι χαμένος .
Μόνο με το …. ἐνδυναμοῦσθε ἐν Κυρίῳ καὶ ἐν τῷ κράτει τῆς ἰσχύος αὐτοῦ….εγώ ο άνθρωπος μπορώ να να ξεπεράσω το εμπόδιο του σατανά στον δρόμο πρός την επιστροφή μου πρός τον παράδεισο .
Η οποιαδήποτε αυτονόμηση και αποστασία απο την ΠΙΣΤΗ στον Κύριο ,οδηγεί σε πλάνη ,σε απώλεια ,οδηγεί στην εικόνα που περιγράφει στο όραμα της η γερόντισα .
Εφ. 6,12 ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου,
Μετά την βάπτιση του στον Ιορδάνη ο Κύριος ,ο Χριστός ,έφυγε για να αντιμετωπίσει τον σατανά .Τρείς πειρασμοί τους νίκησε ,τον νίκησε και έφυγε για να σταυρωθεί για εμάς ,ενώ τον νίκησε ….
Αυτός είναι το πρότυπο μας ,αυτός ο οδηγός μας ,ο ΝΙΚΗΤΗΣ .
Αυτή η συνάντηση και πάλη είναι αναπόφευκτη σε αυτή την ζωή για όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά ,με τον σατανά τους κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις…..
Όλοι οι Άγιοι πέρασαν αυτή την πάλη και του ξέφυγαν , έχοντας ένα κοινό χαρακτηριστικό την ΧΡΙΣΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και όχι ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Είχαν ,έχουν και θα έχουν την ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ότι Εν ονόματι του Κυρίου Ιησού Χριστού μόνο μπορούν να ξεφύγουν και να αγιάσουν .
Εφ. 6,13 διὰ τοῦτο ἀναλάβετε τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ, ἵνα δυνηθῆτε ἀντιστῆναι ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ καὶ ἅπαντα κατεργασάμενοι στῆναι.
ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ…..
Ο Θεός μας δίνει τον χρόνο μας να προετοιμαστούμε , άλλα έρχεται η στιγμή που μας αφήνει με τον διάβολο .. ἐν τῇ ἡμέρᾳ τῇ πονηρᾷ…
Να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε μόνοι μας να τα βγάλουμε πέρα ,χρειαζόμαστε…. τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ…
Αμην αμην λεγω υμιν οτι ερχεται ωρα και νυν εστιν …..
Ο κάθε πόλεμος ,μικρός ή μεγάλος ή και παγκόσμιος δεν είναι τίποτα άλλο από μία απεικόνιση μίας άλλης σύγκρουσης ,του λεπτού πνευματικού κόσμου στον χοντροκομμένο υλικό .
Τα αγαθά πνεύματα αγωνίζονται να σώσουν τις ψυχές μας ,να μας οδηγήσουν στην ΜΕΤΑΝΟΙΑ και τα πονηρά να τις τραβήξουν στο σκοτάδι να διαπράξουμε την αμαρτία και να μην μετανοιώνουμε .
Ο κάθε παγκόσμιος πόλεμος είναι μία απεικόνιση της πάλης της ανθρωπότητας πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου…
Όταν αυτή η πάλη σύγκρουση ,φτάσει στο τελικό της στάδιο ,ο άνθρωπος έχει επιλέξει στρατόπεδο
Τότε ξεκινά η εκκαθάριση , οι ψύχες μέσα από την εξωτερική απεικόνιση που λέγεται πόλεμος οδηγούνται στον άδη ή τον παράδεισο εν αναμονή της 2ας παρουσία και της κρίσης .
Είναι μία μερική εκκαθάριση που επιτρέπει ο Θεός ,για να συνεχίσει ο κόσμος να υπάρχει πιο καθαρός ,πιο ανεκτός πιο βιώσιμος ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ
Μέχρι την επόμενη εκκαθάριση ,έως την τελική εκκαθάριση ,την Δευτέρα παρουσία του Κυρίου μας και την ώρα της κρίσης ,που εἶδον οὐρανὸν καινὸν καὶ γῆν καινήν· ὁ γὰρ πρῶτος οὐρανὸς καὶ ἡ πρώτη γῆ ἀπῆλθον, καὶ ἡ θάλασσα οὐκ ἔστιν ἔτι.
καὶ τὴν πόλιν τὴν ἁγίαν Ἱερουσαλὴμ καινὴν εἶδον καταβαίνουσαν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ Θεοῦ, ἡτοιμασμένην ὡς νύμφην κεκοσμημένην τῷ ἀνδρὶ αὐτῆς.
Αργά ή γρήγορα φτάνει η ώρα που θα παραδοθεί ο κόσμος ,όλοι μας ,για μία ακόμη φορά ,την τελευταία , στον πειρασμό .
Πειρασμό που θα φέρει την εκκαθάριση του κόσμου από ένα μέρος της ακαθαρσίας ,που αυτή την στιγμή τον κάνει μη βιώσιμο πνευματικά.
Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω…
Όλοι είμαστε λίγο πολύ μέσα στην ακαθαρσία ,μέσα στην αμαρτία ,ίσως και την χειρότερη ,την υπερηφάνια των φαρισαίων …
Δεν αφορά τους άλλους ο πόνος που θα προκληθεί ,αλλά και εμάς δικαίως θα ακουμπήσει και θα πονέσει .
Δεν γλυτώνουμε επειδή εμείς ξέρουμε τι μας περιμένει ,αλλά αν ξέρουμε ότι το αξίζουμε και δικαιωματικά θα το πάθουμε.
Η ΠΙΣΤΗ θα βοηθήσει όχι να ξεφύγουμε από την μερική εκκαθάριση ,αλλά θα μας στηρίξει να αντέξουμε την διαδικάσία που δικάιως θα περάσουμε
Αυτό θα μας κάνει δόκιμους ,αυτό είναι για το καλό μας,για την ενδυνάμωση της ΠΙΣΤΗΣ μας την ΜΕΤΑΝΟΙΑ μας . .
Γερόντισα Γαλακτία .
Κατάλαβα ότι ο κόσμος θα καθαρίσει με αίματα. Θα ξεμαγαρίσει με αφόρητο πόνο και πολέμους.
Μέσα στην σκληρή δοκιμασία του πολέμου ,της εκκαθάρισης ,αντιμέτωποι με τον σατανά θα βρεθούμε ,είναι δεδομένο
Αλλά εμείς επιλέγουμε στο απροχώρητο εκεί που ο Μιχαήλ ξεκινά την εκκαθάριση …. ή πάμε ξεβράκωτοι ή με τὴν πανοπλίαν τοῦ Θεοῦ ἐν ἀληθείᾳ, καὶ ἐνδυσάμενοι τὸν θώρακα τῆς δικαιοσύνης καὶ ὑποδησάμενοι τοὺς πόδας ἐν ἑτοιμασίᾳ τοῦ εὐαγγελίου τῆς εἰρήνης,
ἀναλαβόντες τὸν θυρεὸν τῆς πίστεως καὶ τὴν περικεφαλαίαν τοῦ σωτηρίου δέξασθε, καὶ τὴν μάχαιραν τοῦ Πνεύματος….
Στο απροχώρητο….χωρίς την Χάρη και την προστασία του Θεού ,χωρίς ΜΕΤΑΝΟΙΑ χωρίς Χριστό ,δεν αντέχεται χάνεις την ψυχή σου , πάς με όποιον τελικά διάλεξες …
Καλή Φώτιση και Αρχή Μετανοίας
Γ.Μ






