ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Γ. Σγουρός: Κορυφή του παγόβουνου η έρευνα της Κομισιόν για τα σπιτάκια ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ – Ακόμη ένας φορέας της «διοίκησης Πατούλη» εκτροχιάζεται οικονομικά – Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν οι ελεγκτικές αρχές;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 14 Απρ 2023 - 12:19
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις καταγγελίες της παράταξής μας για τον τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και την ανάγκη σε βάθος έρευνας και ελέγχων σε όλους τους φορείς που διοικεί και εποπτεύει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η «διοίκηση Πατούλη» επιβεβαιώνει η έρευνα της Κομισιόν που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για τα σπιτάκια ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ.

Εκτός από την Περιφέρεια Αττικής που δημιουργήθηκε σε 4 χρόνια πρωτογενές έλλειμμα 170 εκ. €, η παράταξή μας έχει καταγγείλει επανειλημμένα ότι ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής έχει επιδοθεί από το 2019 σε υπερπληθώρα υπερκοστολογημένων και ατεκμηρίωτων προϋπολογιστικά αναθέσεων ύψους άνω των 500 εκ. €, στους οποίους συνήθως μετέχει ένας διαγωνιζόμενος με  μηδενικές και ανύπαρκτες εκπτώσεις, με πρόσχημα δήθεν τη βελτίωση της ανακύκλωσης (υπενθυμίζεται ότι παλιότερα με πρόσχημα τον covid-19 είχαν επιδοθεί σε πρωτοφανείς αναθέσεις για την απολύμανση).

Αποτέλεσμα όλης αυτής της σπατάλης και της εξόφθαλμης κακοδιαχείρισης, με την πρωτοφανή ανοχή της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων είναι ο φορέας να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια, είτε σε στάση πληρωμών, είτε για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του θα πρέπει να εκτοξεύσει το κόστος διαχείρισης ευρώ ανά τόνο σε δυσθεώρητα ύψη επιβαρύνοντας τους δήμους.

Κοινώς το μάρμαρο θα πληρώσουν και πάλι τα κορόιδα, δηλαδή οι πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το τελευταίο τετράμηνο ο ΕΔΣΝΑ έχει προκηρύξει τους παρακάτω διαγωνισμούς (μαζί με την προαίρεση άνω των 190 εκ. € ! ) που προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους, οι οποίοι  είναι αναρτημένοι στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, τους οποίους και καλούμε να επισκεφθούν για να σχηματίσουν ίδια αντίληψη :

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Είναι πια ξεκάθαρο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι φορείς που διαχειρίζεται, είτε απευθείας, είτε εμμέσως το «σύστημα Πατούλη» εκτροχιάζονται και οδηγούνται στη χρεοκοπία. Κάτι περίεργο συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κάτι περίεργο που έφθασε μέχρι τις Βρυξέλλες και ενεργοποίησε την Κομισιόν. Ωστόσο στην Ελλάδα η κυβέρνηση και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, εδώ και χρόνια περί άλλων τυρβάζουν. Τους καλούμε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως έχουν υποχρέωση από το Σύνταγμα και τον νόμο και να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και το εισόδημα των πολιτών. Εμείς τα είπαμε και θα τα ξαναπούμε όσες φορές χρειαστεί. Δεν πρόκειται να νίψουμε τας χείρας μας σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Η ανοχή στο «σύστημα Πατούλη» ισοδυναμεί πλέον με συνενοχή».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr