• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home Slider

Δήμαρχος Αθηναίων: Στόχος μας η υλοποίηση της «πόλης των 15 λεπτών»… Θα προλάβουν;

1 έτος ago
in Slider, ΚΛΟΙΟΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέα αναφορά στις «πόλεις/γειτονιές των 15 λεπτών» αλλά και στις λεγόμενες «κοινωνικές κατοικίες» έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων, που εσχάτως διεκδίκησε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, μιλώντας στην Athens Voice και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αθανασιάδη.

«Είναι μία πόλη στην οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, υγεία, παιδεία, πάρκα, χώρος για παιχνίδι, σχολεία, σε 15 λεπτά με τα πόδια και με το ποδήλατο. Η αλλαγή πρέπει να γίνει άμεσα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ», θυμίζουμε πως είχε πει προεκλογικά το 2023 ο Χάρης Δούκας:

Ας δούμε αναλυτικά τι είδους διεθνιστικές βλέψεις υπάρχουν σήμερα για την ελληνική πρωτεύουσα:

Ερ.: Ανακοινώσατε πρόσφατα τη σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας για την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με προτεραιότητα την Πλάκα. Πώς θα λειτουργεί;

Απ. Η περιοχή της Πλάκας έχει δεχτεί πολύ μεγάλη πίεση και φόρτιση. Το είδαμε και στη Μελέτη Φέρουσας Τουριστικής Ικανότητας. Φτιάχνουμε αυτή την task force για να προστατεύσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης μας. Δεν θα δέχεται μόνο παράπονα –αν και είναι σημαντικό να έχουμε απευθείας επαφή με τους κατοίκους–, αλλά θα μπορεί και να ελέγχει εάν τηρείται η νομοθεσία, ώστε να παρεμβαίνουμε για σημαντικά θέματα, όπως η ηχορύπανση.

Απαγορεύεται να λειτουργούν μπαρ σε ταράτσες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παράνομης χρήσης, οι οποίες θα ελεγχθούν. Είναι ένα θέμα το οποίο μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες και θα πρέπει να τους σεβόμαστε, ειδικά σε περιοχές που έχουν πολύ μεγάλη αξία. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Υπάρχουν προεδρικά διατάγματα που απαγορεύουν τη λειτουργία τους. Δεν μπορούμε να τα παρακάμπτουμε και να κατασκευάζονται ολόκληρα κτίρια που διαφημίζονται ως «διαμερίσματα με υπηρεσίες» και τα οποία τελικά είναι ξενοδοχεία. Θα παρέμβουμε όπου χρειαστεί.

Καθώς η Αθήνα σφύζει από ιστορία και ζωντάνια, αλλά συχνά αποδεικνύεται σκληρή για τους κατοίκους της, ποιες δράσεις σχεδιάζετε για να ενισχύσετε το «πράσινο αποτύπωμα» της πόλης;

Η πράσινη και βιώσιμη Αθήνα είναι ένα καθημερινό στοίχημα για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε. Στόχος μας η φύτευση 5.000 νέων δέντρων ετησίως, τον οποίο και εκπληρώσαμε το 2024, καθώς και η υλοποίηση της «πόλης των 15 λεπτών». Μάλιστα, για αυτό το σχέδιο ξεκινάμε άμεσα τοπικές διαβουλεύσεις στις γειτονιές, ώστε οι ίδιοι οι πολίτες να αποφασίζουν (βλ. άμεση δημοκρατία).

Ερ.: Ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030 μοιάζει με ένα σύγχρονο «στοίχημα επιβίωσης» της πόλης. Πώς θα ενεργοποιηθούν αποτελεσματικά οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, ειδικά όταν η ενεργειακή φτώχεια παραμένει μια σκληρή πραγματικότητα;

Απ.: Η Αθήνα ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διαδικασία σχεδιασμού του Κλιματικού Συμφώνου Πόλης και αναμένεται να λάβει το Mission Label για την κλιματική ουδετερότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά της να γίνει κλιματικά ουδέτερη πόλη μέχρι το 2030.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα την κλιματική κρίση αλλά και την ενεργειακή ακρίβεια, προχωρήσαμε στην ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας, το οποίο παρέχει βοήθεια στα ευάλωτα νοικοκυριά. Ιδιαιτέρως καινοτόμα, όμως, πιστεύω ότι είναι η απόφασή μας να απαλλάξουμε από τα δημοτικά τέλη όλους τους ενεργειακά ευάλωτους συμπολίτες μας. Είμαστε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, και από τους ελάχιστους στην Ευρώπη, που προχώρησε σ’ αυτό το μέτρο.

Επίσης, ως μέρος της Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας, μαζί με τους δημάρχους κι εκπροσώπους από 44 δήμους, συνυπογράψαμε ψήφισμα με το οποίο ζητάμε δίκαιη πρόσβαση των δήμων στον Ηλεκτρικό Χώρο, Ενεργειακές Κοινότητες ΟΤΑ, καθώς και ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ερ.: Η πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση αποτελεί θεμέλιο κοινωνικής συνοχής. Με ποιον τρόπο σχεδιάζετε να στηρίξετε νέους, οικογένειες με χαμηλότερα εισοδήματα και ευάλωτες ομάδες;

Απ.: Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο στεγαστικά προγράμματά μας για την αντιμετώπιση της τεράστιας στεγαστικής κρίσης, που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Το πρώτο αφορά τη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στους οποίους επιδοτούμε το κόστος μίσθωσης. Το πρόγραμμα αφορά 257 ιδιωτικές κατοικίες. Το δεύτερο πρόγραμμα του δήμου επιδοτεί την ανακαίνιση 70 κατοικιών που θα στεγάσουν ευάλωτα νοικοκυριά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα πρώτα 7 κοινωνικά διαμερίσματα στην περιοχή της Ομόνοιας, για τη διαμονή ισάριθμων οικονομικά ευάλωτων οικογενειών, με ειδικό χαμηλό μίσθωμα. Το κτίριο είναι δημοτικό και θα ανακατασκευαστεί σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος της λύσης του στεγαστικού προβλήματος θα πρόσφερε η αξιοποίηση και η μετατροπή σε κοινωνικές κατοικίες των περισσότερων από 2.000 εγκαταλειμμένων κτιρίων που έχουν καταγραφεί στον Δήμο Αθηναίων. Για τον λόγο αυτό προχωράμε στην πλήρη καταγραφή του συνόλου της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αθηναίων και σχεδιάζουμε τη σύσταση φορέα διαχείρισης των κτιρίων, που θα μπορεί να συμμετέχει σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στέγασης ή και αξιοποίησης εγκαταλειμμένων και κενών κτιρίων, σε συνεργασία με ιδιώτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:Eurokinissi

el.gr

Tags: slide3
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε
Slider

Το Ψηφιακό Θηρίο Προελαύνει: Πώς η Παγκόσμια Ελίτ Θέλει να Μας Κάνει Ανθρώπους-Δεδομένα και η Αντίσταση που Οφείλουμε να Προβάλουμε

by admin
3 λεπτά ago
Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»
Slider

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»

by admin
6 ώρες ago
Ζωντάνεψε την ημέρα που θα «δωρίζανε» τα όργανά του!
Slider

Ζωντάνεψε την ημέρα που θα «δωρίζανε» τα όργανά του!

by admin
6 ώρες ago
Η πρόταση-σοκ του Economist: Στείλτε νέους στο μέτωπο για να πειστεί ο λαός να πολεμήσει τη Ρωσία
Slider

Η πρόταση-σοκ του Economist: Στείλτε νέους στο μέτωπο για να πειστεί ο λαός να πολεμήσει τη Ρωσία

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Η ομάδα των παραδοσιακών – «σκληροπυρηνικών» καθολικών θέλει να «πάρει» το Βατικανό από τους αριστερο-νεοταξίτες

Η ομάδα των παραδοσιακών – «σκληροπυρηνικών» καθολικών θέλει να «πάρει» το Βατικανό από τους αριστερο-νεοταξίτες

Μετά από σημερινό ουκρανικό χτύπημα και τη σφαγή κατά αμάχων η Ρωσία λέει σε όλους να ξεχάσουν το 1991

Μετά από σημερινό ουκρανικό χτύπημα και τη σφαγή κατά αμάχων η Ρωσία λέει σε όλους να ξεχάσουν το 1991

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr