ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δήμαρχος Μαριούπολης: “Η πόλη έπεσε στα χέρια των Ρώσων” – Δούμα: Αλλάζουν τα σύνορα της Ουκρανίας!

ΔΙΕΘΝΗ. - 28 Μαρ 2022 - 20:19
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Η Κριμαία ενώθηκε απευθείας με Ρωσία

Ο Δήμαρχος της Μαριούπολης επιβεβαίωσε πως η πόλη έχει περάσει σε ρωσικό έλεγχο βάζοντας τέλος στα σενάρια του Κιέβου. Η ουκρανική κυβέρνηση ακόμη και σήμερα διέρρεε πως ελέγχει το κέντρο της πόλης και τόνιζε πως οι Ρώσοι βρίσκονται ακόμη στα… περίχωρα.

Πλέον η Κριμαία ενώθηκε με την Μόσχα μέσω του χερσαίου διαδρόμου Χερσώνας-Μαριούπολης-Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ- Ρωσίας. Η Μόσχα πέτυχε τον πρώτο στόχο της στρατιωτικής της επιχείρησης που ήταν η προστασία της Κριμαίας και η απομάκρυνση της Ουκρανίας από την Θάλασσα του Αζόφ.

Μάλιστα ο ηγέτης των Τσετσένων, Ραμζάν Καντίροφ, πήγε στην Μαριούπολη για να συναντηθεί με τον Διοικητή του 8ου Σώματος Στρατού, Στρατηγό Mordvichev. Οι Ουκρανοί είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του βέβαια εδώ και ημέρες.

Το WarNews247 είχε προαναγγείλει το γεγονός αυτό ήδη από τις 21/2.

Δούμα: Αλλάζουν τα σύνορα της Ουκρανίας

“Η τωρινή ηγεσία του Κιέβου έχασε την ευκαιρία να διατηρήσει την Ουκρανία εντός των υπαρχόντων συνόρων της.

Η εποχή που η ηγεσία του Κιέβου είχε την δυνατότητα να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να διατηρήσει την κυριαρχία της «έχει παρέλθει αμετάκλητα» τόνισε μέλος της ρωσικής Δούμα.

Την δήλωση αυτή έκανε ο αναπληρωτής του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” από την Κριμαία, Mikhail Sheremet.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω διάλογο, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να διατηρηθεί η Ουκρανία εντός των σημερινών της συνόρων.

Δήμαρχος Μαριούπολης: Η πόλη βρίσκεται στα χέρια Ρώσων

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης,Vadim Boychenko, δήλωσε στο CNN ότι η πόλη του βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών».

«Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών», είπε ο δήμαρχος της Μαριούπολης. Όπως είπε οι επιθέσεις έχουν ισοπεδώσει την πόλη και έχουν αφήσει τραυματίες αλλά και άγνωστο αριθμό νεκρών.

«Δεν είναι όλα στο χέρι μας», είπε ο δήμαρχος και έκανε έκκληση για πλήρη εκκένωση της πόλης, ώστε να απομακρυνθούν οι πολίτες που παραμένουν ακόμη στην πόλη.

Η πόλη αυτή είχε πληθυσμό 400.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Vadim Boychenko, σήμερα παραμένουν περίπου 160.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, καθώς «δεν υπάρχει νερό, ρεύμα, θέρμανση». «Και είναι πολύ τρομακτικό», πρόσθεσε.

«Είναι αναγκαία η πλήρης εκκένωση της Μαριούπολης. Η σημαντικότερη αποστολή μας σήμερα είναι να σώσουμε κάθε ζωή. Και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν 26 λεωφορεία που πρέπει να πάνε στη Μαριούπολη για να παραλάβουν ανθρώπους αλλά δυστυχώς δεν έλαβαν άδεια να μετακινηθούν. Και αυτό το παιχνίδι το παίζουν καθημερινά», πρόσθεσε.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr