ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δεν είναι πλέον αδίκημα η εκμετάλλευση πόρνης.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. - 1 Απρ 2021 - 19:17

Ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση, μέσω τη οποίας, αθωώθηκε αλλοδαπός που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών για διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος.Δεν είναι πλέον αδίκημα με τον νέο ποινικό κώδικα η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», όπως έκρινε ο Άρειος Πάγος αθωώνοντας αλλοδαπό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών με αναστολή για την διάπραξη του επίμαχου αδικήματος.

Οι ανώτατοι δικαστές του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος αναφέρουν ότι κατά το άρθρο 350 «εκμετάλλευση πόρνης» του παλαιού Ποινικού Κώδικα «άντρας που συντηρείται ολικά ή εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ’ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της τιμωρείται με φυλάκιση έξι μηνών μέχρι τριών ετών, αν δεν υπάρχει περίπτωση να τιμωρηθεί για άλλη βαρύτερη αξιόποινη πράξη».

Όμως, με το νέο Ποινικό Κώδικα, η πράξη της «εκμετάλλευσης πόρνης», δεν θεωρείται πλέον αξιόποινη πράξη.

Η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Θεσσαλονίκης, με έναν 50χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος γιατί «κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Μάιο του έτους 2012 έως και τη σύλληψή του στις 3-9-2012 συντηρήθηκε εν μέρει από γυναίκα που ασκεί κατ΄ επάγγελμα την πορνεία και από την εκμετάλλευση των σχετικών ανήθικων κερδών της».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες ο 50χρόνος «εκμεταλλεύθηκε ενήλικη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία ασχολούνταν με την πορνεία» η οποία εκδίδονταν επ΄ αμοιβή σε άγνωστο αριθμό ανδρών, το αντίτιμο δε της συνουσίας της με αυτούς το λάμβανε κατά μείζον μέρος ο κατηγορούμενος, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος και το βιοπορισμό του».

Ο κατηγορούμενος άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κήρυξε τον κατηγορούμενο αθώο.

capnews.me

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr