ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 10 Ιούλ 2018 - 9:13
Loading...

Από την περίοδο του 1967 η τότε Κυβέρνηση αποφάσισε όπως τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων να τηρούνται άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μέχρι την δημιουργία του ΕΦΚΑ υπήρχαν πολλά και διαφορετικά ταμεία ασφάλισης και πρόνοιας των διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων και κατηγοριών. Εν τούτοις εάν θέλουμε να είμαστε ακριβής στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες ασφαλισμένων: Οι κάθε είδους Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι

Μισθωτοί του Ιδιωτικού Τομέα και οι κάθε είδους Αυτοαπασχολούμενοι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες.

Για την πρώτη ομάδα το σύνολο των Ασφαλιστικών τους Εισφορών και τα Εφάπαξ τους αποτελούν μέρος των συνολικών αποδοχών τους που καταβάλλονται από τον εργοδότη τους που είναι το Δημόσιο.

Για την δεύτερη ομάδα οι Ασφαλιστικές Εισφορές από το 1974 λειτουργούν με καταμερισμό τριμερούς συμμετοχής: Εργαζομένων, Εργοδοτών και Δημοσίου και τα χαρακτηριζόμενα ως εφάπαξ καλείται να καταβάλλει ο εργοδότης με την λογική της αποζημίωσης λόγω απόλυσης.

Για την τρίτη ομάδα το σύνολο των Ασφαλιστικών Εισφορών καταβάλλεται εξ ολοκλήρου από τον Ασφαλισμένο, ο οποίος προ ΕΦΚΑ είχε την επιλογή “Ασφαλιστικής Κλάσης” με αντίστοιχες παροχές και συντάξεις.

Με την έλευση του ΠΑΣΟΚ το 1981 αρχίζει το μεγάλο πάρτι εις βάρος του Συνολικού Ασφαλιστικού Συστήματος αρχής γενομένης με το ΝΑΤ όπου σε μία νύχτα αποφασίζεται η

μετατροπή των αποθεματικών του, από Λίρες Αγγλίας σε Δραχμές, ενώ σε δεύτερο χρόνο αρχίσει η ένταξη σε αυτό των φερόμενων ως “Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης” δηλαδή των σκελετών του Εμφυλίου πολέμου.

Το πάρτι συνεχίζεται με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις σε Δημόσιο αλλά και επιχειρήσεις του Δημόσιου Τομέα που κλείνουν με αποτέλεσμα να έχουμε συνταξιούχους σε ηλικίες 45 και 50 ετών, που στην συνέχεια με μικρή μείωση των καταβαλλομένων συντάξεων τους συνεχίζουν εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό τομέα με αποτέλεσμα να καρπώνονται διάφορες διευθυντικές κυρίως θέσεις εις βάρος νέων επιστημόνων.

Εν τούτοις όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης άσκησαν εγκληματικές πολιτικές εις βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων με διάφορους τρόπους. Ειδικά αυτών των Αυτοαπασχολούμενων και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Κάκιστη διαχείριση των αποθεματικών τους που τα αντάλλασαν με Κρατικά Ομόλογα που κατέληγαν σε αξίες λερωμένου χαρτιού τουαλέτας. Με αθρόους διορισμούς ημετέρων. Με παρεμβάσεις στις διοικήσεις των Ταμείων.

Ποτέ μα ποτέ οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν ζήτησαν την συνδρομή των Αναλογιστών των μεγάλων Ασφαλιστικών Εταιρειών για την σύνταξη αλγορίθμων υπολογισμού των συνταξιοδοτικών εισφορών και παροχών, ή την συνδρομή εταιρειών Συμβούλων Οργάνωσης για την σωστή λειτουργία και διαχείριση του Ασφαλιστικού Συστήματος. Απλά Νομοθετούσαν και Νομοθετούν αποσπασματικά με μοναδικό γνώμονα την διαρκή είσπραξη όλο και μεγαλύτερων εισφορών που έχουν μετατραπεί σε μία ακόμη φορολογία.

Δυστυχώς η παρούσα συγκυβέρνηση των πολιτικά αλλά και οικονομικά ανίκανων και επικίνδυνων, φορτισμένη με αριστερόστροφες ιδεοληψίες, έχει επιδοθεί μέσω του μορφώματος ΕΦΚΑ σε επιδρομή μείωσης των συντάξεων που έχουν ήδη αποδοθεί αλλά και απομείωση όσων πρόκειται να αποδοθούν.

Ανερυθρίαστα κοροϊδεύουν τους Έλληνες Πολίτες γνωρίζοντες ότι κάθε μείωση οδηγεί σε φτωχοποίηση. Και στην περίπτωση των υπερηλίκων συνταξιούχων συνιστά σκοπούμενη εγκληματική πράξη κατά της ζωής τους και διατάραξη της υγείας τους.

Δυστυχώς όπως έχει γίνει γνωστό και από τους δανειστές η περικοπή και μείωση των συντάξεων δεν επιβλήθηκε έξωθεν, αλλά αποτελεί επιλογή της παρούσας συγκυβέρνησης και εδώ θα σημειώσω ότι η μείωση των συντάξεων είναι ένα ακόμη μέτρο μείωσης της ρευστότητας στην αγορά που μεταφράζεται σε στενότητα παραγωγής φορολογητέας ύλης.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ότι χειρότερο εμφανίστηκε στην Ελλάδα από το Β’.Π.Π. μέχρι σήμερα.

Πρέπει να ανατραπούν άμεσα και τον λόγο να τον αναλάβει η Ελληνική Δικαιοσύνη αφού ακόμη υπάρχουν Τερτσέτηδες.

Ο Αντιπρόεδρος του κινήματος Ανατροπή – ταυτότητα Πατρίδας Άγγελος Μπαβέλλας.

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter