Βαθιά θλίψη εξακολουθεί να προκαλεί η είδηση του θανάτου της Γωγώς Μαστροκώστα, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μια πολυετή και δύσκολη μάχη με την ασθένεια. Η απώλειά της σκόρπισε θλίψη τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και στους ανθρώπους που τη γνώριζαν προσωπικά, ενώ δεκάδες δημόσια πρόσωπα έσπευσαν να εκφράσουν τη συγκίνησή τους και να αποχαιρετήσουν μια γυναίκα που, όπως λένε όσοι την έζησαν από κοντά, πάλεψε μέχρι το τέλος με αξιοπρέπεια και δύναμη.
Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας: «Δεν πέθανε από τον καρκίνο η Γωγώ, τον νίκησε δύο φορές – Ντροπή!»
Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα μέσα από την εκπομπή του, καθώς ο παρουσιαστής δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του για ορισμένα σχόλια που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα.
Ο ίδιος, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά, μίλησε για τη σχέση της με τον Τραϊανό Δέλλα, για τη μάχη που έδωσε επί χρόνια αλλά και για την πίστη που χαρακτήριζε την οικογένεια στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους.
«Το μήνυμα που έβγαλε ο άντρας της, ο Τραϊανός Δέλλας, νομίζω ότι έχει συγκλονίσει όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που να μην έχει κλάψει ή να μην έχει συγκινηθεί στον αποχαιρετισμό του Τραϊανού Δέλλα στον άγγελό του, τη Γωγώ Μαστροκώστα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο παρουσιαστής αποκάλυψε επίσης πως το ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα θρησκευόμενο και πως ο Τραϊανός Δέλλας στάθηκε δίπλα της μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.
«Ο Τραϊανός Δέλλας είχε αποκτήσει μια ασκητική μορφή, είχε αδυνατίσει πολύ και το μόνο του μέλημα ήταν να ζήσει όσο περισσότερο η Γωγώ. Γύριζε μοναστήρια, ζητούσε από ιερείς να ευλογήσουν κομποσκοίνια για να τα φορέσει η Γωγώ στο νοσοκομείο», είπε.
Παράλληλα, ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε και στην προσωπική πίστη της Γωγώς Μαστροκώστα, αποκαλύπτοντας πως επισκεπτόταν συχνά την Τήνο μετά την πρώτη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.
«Μετά τον πρώτο καρκίνο στο στήθος είχε κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου και κάθε χρόνο πήγαινε εκεί λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο», τόνισε.
Τέλος, ο παρουσιαστής ξέσπασε απέναντι σε όσους έκαναν αρνητικά ή προσβλητικά σχόλια μετά τον θάνατό της.
«Βγαίνουν και λένε διάφορα, λέγανε για κάρμα… Ντροπή! Δεν ντρέπονται λίγο; Ήταν τόσο δυνατή γυναίκα. Όλοι την κοιτούσαμε αδύναμη και εκείνη έλεγε “μια χαρά είμαστε, πάμε να κάνουμε μπάνιο”. Ο Τράϊ ήταν πάντα στο πλευρό της».
«Δεν πέθανε από τον καρκίνο η Γωγώ. Τον νίκησε δύο φορές. Με αφορμή τον καρκίνο συνέβη κάτι άλλο που οδήγησε στο τέλος της. Να μη φοβάται ο κόσμος», ανέφερε εμφανώς εκνευρισμένος.






