ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Αντίο Ε.Ε, καλημέρα Αγγλία! – Η Τουρκία όλο και πιο κοντά στη Κοινοπολιτεία; σύνορα καρδιάς μέχρι την Καραϊβική και την Νότια Αφρική από τον Ερντογάν.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 23 Μαρ 2019 - 19:46
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πριν απο λίγα μόλις 24 ωρα ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αττάλεια ότι τα λεγόμενα τουρκικά «σύνορα της καρδιάς μας» επεκτείνονται μέχρι την Καραϊβική και τη Νότια Αφρική.

Η δήλωση του δεν σχολιάστηκε εκτενώς ούτε και έλαβε τη δέουσα προβολή στα ελληνικά μμε προφανώς γιατί θεωρήθηκε ως μία ακόμα από τις λεκτικές προεκλογικές υπερβολές του Ερντογάν. Είναι όμως έτσι; ο πρόεδρος τρελάθηκε ξαφνικά και φαντάζεται τη Τουρκιά κοσμοκράτειρα; Τι δουλειά έχουν οι τούρκοι σε περιοχές που ιστορικά δεν έχουν πατήσει ούτε καν το ποδι τους;

Αντίο ΕΕ ,καλημέρα Αγγλία

Όπως πρώτος αποκάλυψα στο άρθρο μου: «Δημήτρης Αλεξόπουλος : Αποκάλυψη: η Αγγλία είναι πίσω απ’το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία ; άραγε η Τουρκία θα γίνει μέλος της βρετανικής κοινοπολιτείας ;» η Τουρκία έχει ως εναλλακτική της εντάξεως στην ΕΕ την είσοδο της στην Βρετανική κοινοπολιτεία (σήμερα Κοινοπολιτεία των Εθνών). Η Αγγλία που σε λίγο αναχωρεί από την ένωση σκοπεύει ν’αναβαθμίσει παγκόσμια την κοινοπολιτεία ως το αντίπαλο δέος της ΕΕ.

Τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τα σύνορα της Κοινοπολιτείας

Ο παραλογισμός των δηλώσεων Ερντογάν λοιπόν γίνεται εύκολα κατανοητός αν πάρουμε ένα χάρτη της κοινοπολιτείας και δούμε τα όρια της τα οποία εντελώς συμπτωματικά ταυτίζονται με τα όρια της καρδιάς μας του τούρκου προέδρου.

Οι δηλώσεις Ερντογάν.

700 εκατομμύρια μουσουλμάνοι περιμένουν τον Χαλίφη τους

Όπως διαπιστώσαμε στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας ο τούρκος πρόεδρος αυτοπροβλήθηκε ως ο de facto παγκόσμιος ηγέτης του Ισλαμικού κόσμου απαιτώντας την αυστηρή τιμωρία του μακελάρη φτάνοντας όμως και στο σημείο να απειλήσει ευθέως δύο κράτη της κοινοπολιτείας (Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία) με αντίποινα. Πως έχει τέτοιο «αέρα» παγκόσμιου τραμπούκου; πως οι κυβερνήσεις αυτών των κρατών απλά ψέλλισαν κάτι χλιαρά μισόλογα δυσαρέσκειας και ύστερα σώπασαν;

Η Κοινοπολιτεία έχει 700 εκατομμύρια μουσουλμάνους πολίτες στους κόλπους της ενώ η ΕΕ μερικά ελάχιστα. Ο Ερντογάν σκοπέυει να επανενεργοποιήσει τον θεσμό του Χαλίφη του Ισλάμ,δηλαδή του υπέρτατου αρχηγού όλων των μουσουλμάνων ο οποίος λογοδοτεί μόνο στον Αλλάχ. Τα πρώτα βήματα έγιναν ήδη καθώς έχει αναλάβει την κηδεμονία των μουσουλμάνων παγκόσμια χωρίς κανείς να του το ζητήσει.

Τα κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας.

Η Τουρκία στη Καραϊβική

Στις 30 Ιανουαρίου 2017 Εγκρίθηκε και επισημοποιήθηκε η ένταξη της Τουρκίας στην Οικονομική Επιτροπή του ΟΗΕ για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική(ECLAC). Μπήκε δηλαδή η Τουρκία σε μία διεθνή επιτροπή που σκοπό έχει την οικονομική ανάπτυξη των παραπάνω περιοχών με τις οποίες ή ίδια δεν έχει κανένα ιστορικό ή πολιτιστικό δεσμό.Έχει όμως η Βρετανία.

Η ανάπτυξη σε ΕΕ και Κοινοπολιτεία [πηγή: παγκόσμια τράπεζα].

Η συμφωνία του αιώνα

Αν τελικά η Τουρκία μπει στην Κοινοπολιτεία και αυτή μετεξελιχθεί δυναμικά σε υπερκράτος τότε θα μιλάμε για μία αυτοκρατορία με τρείς πυρηνικές δυνάμεις δισεκατομμύρια καταναλωτές και κυριάρχο ρόλο στον Ισλαμικό κόσμο.

copyright Δημήτρης . Α . Αλεξόπουλος 2019

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…