ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Η μηχανή του Τέσλα που δημιουργεί σεισμούς

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 27 Φεβ 2019 - 20:26
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ταλαντωτής Τέσλα

Η μηχανή είναι πραγματική και δεν βασίζεται σε μυθοπλασία.Το 1893 ο Τέσλα έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή που ονομάστηκε «ηλεκτρομηχανικός ταλαντωτής».Η λειτουργία της βασίζεται στην υπόθεση ότι, καθώς όλο το υλικό στο Σύμπαν διαθέτει μια “συχνότητα συντονισμού” μοναδική στον εαυτό του, αυτή η ιδιότητα μπορεί να χειραγωγηθεί. Η συσκευή του προοριζόταν να παράγει έναν μηχανικό συντονισμό που να ταιριάζει με οποιοδήποτε αντικείμενο.

Το σχέδιο της μηχανής στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε ο Τέσλα.

Τεχνητός σεισμός στη Νέα Υόρκη

Τα γεγονότα που περιβάλλουν αυτήν την εφεύρεση είναι θρυλικά μεταξύ των θεωρητικών συνωμοσίας. Ο Tesla δημιούργησε ένα εργαστήριο στην οδό St. East Houston, 46, στο Μανχάταν και μια μέρα πειραματιζόμενος με τον μηχανικό ταλαντωτή του φέρεται να ταίριαξε αυτός με τη συχνότητα συντονισμού του κτιρίου στο οποίο βρισκόταν. Όλα τα κοντινά κτίρια ήταν κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά, κυρίως τούβλα και ξύλο, και πολύ λιγότερο ανθεκτικά από τις σύγχρονες κατασκευές με χάλυβα και σκυρόδεμα. Το μηχάνημα κάποια στιγμή κόλλησε στη θέση On και, ενώ ο Τέσλα προσπαθούσε μάταια να το απενεργοποιήσει, τα κτίρια γύρω από το 46 E. Houston άρχισαν να τινάζονται όλο και πιο βίαια, μέχρι που οι κάτοικοι κάλεσαν την αστυνομία αναφέροντας σεισμό.

Ο ιδιοφυής εφευρέτης είχε επηρεαστεί βαθιά απ’τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών απ’τους οποίους αντλούσε έμπνευση για το έργο του.

Κάποιοι ένοικοι ήταν αρκετά κοντά για να ακούσουν το μηχάνημα σε λειτουργία και να εντοπίσουν τη θέση του στο κτίριο έτσι έσπασαν τη πόρτα και βρήκαν τον Τέσλα να το χτυπάει με σφυρί προσπαθώντας να το καταστρέψει.Τελικά το πέτυχε ακριβώς την ώρα που οι γείτονες έσπασαν τη πόρτα του εργαστηρίου, ο θόρυβος σταμάτησε, το κούνημα σταμάτησε, και τα κτίρια ακινητοποιήθηκαν.Το μηχάνημα δεν είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά, αλλά ο Τέσλα έγραψε επιστολές σε διάφορους επιχειρηματίες, δηλώνοντας ότι αν το άφηνε για ένα ακόμη λεπτό, οι τοίχοι θα είχαν αρχίσει να σπάνε και τα κτίρια θα είχαν καταρρεύσει.

Ο μηχανικός συντονισμός

Η θεωρία του Τέσλα περί μηχανικού συντονισμού επιβεβαιώθηκε θαυμάσια στο περιστατικό της γέφυρας του Tacoma Narrows, το 1940.Η καταστροφή της γέφυρας έχει κινηματογραφηθεί και τεκμηριωθεί απο πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.Στις 7 Νοεμβρίου 1940 η γέφυρα άρχισε να ταλαντώνεται τόσο βίαια ώστε να μοιάζει με την κίνηση ενός φιδιού.Δεν ακουγόταν ήχος δόνησης και ο άνεμος κατηγορήθηκε από τους επιστήμονες ότι φυσούσε πάνω και κάτω από τη Γέφυρα πάνω στον ακριβή μηχανικό συντονισμό της. Αυτό που συνέβη είναι θρυλικό: η ταινία της κατάρρευσης ως ντοκουμέντο μπορεί να βρεθεί στο YouTube, μεταξύ άλλων ιστότοπων. Ολόκληρη η δομή ξετυλίχθηκε και έπεσε σε κομμάτια. Αρχιτέκτονες και μηχανικοί σε όλο τον κόσμο διδάσκονται πια αυτό το περιστατικό ως μάθημα.

Άραγε η μηχανή σεισμών του ιδιοφυούς επιστήμονα βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία και αν ναι απο ποιούς ή ποιές κυβερνήσεις;Είναι ολοί οι σεισμοί τυχαίοι; ακόμα και αυτοί που δημιουργούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ;
Καλη συνέχεια……

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…