ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Οι πιο περίεργοι «Θεοί» των αρχαίων λαών

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 12 Μαρ 2019 - 20:44
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οί περισσότεροι λαοί του κόσμου έχουν στις μυθολογίες τους βασικά είδη θεών με κοινά χαρακτηριστικά πχ. πατέρας-μητέρα,ιπτάμενους,υποβρύχιους,αθάνατους,με υπερφυσικές δυνάμεις και απίστευτες ικανότητες.

Είχαν όμως και μερικούς απίστευτα γελοίους οι οποίοι μπορούν κάλλιστα να συναγωνιστούν ήρωες παιδικών καρτούν ή φιγούρες κωμικών εκπομπών.
Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

1) Σαεχρινίρ ο αέναος χοίρος με το νοστιμότερο μπέικον.

«Θεϊκό μπέικον» Σαεχριμνίρ το τρομερό γουρούνι!

Ναι είναι αυτό ακριβώς που διαβάσατε.Η σκανδιναβική μυθολογία περιλαβάνει στις θεότητες της το Σαεχρινίρ ,ένα γουρούνι με το νοστιμότερο κρέας που κάθε νύχτα αποτελούσε το δείπνο των θεών και που κάθε ξημέρωμα ξαναγεννιόταν για να καταλήξει και πάλι το βράδυ τραγανό μπέικον στο τραπέζι τους.Δεν γνωρίζουμε αν ο γύρος και το κοντοσούβλι είχαν τη ίδια τύχη στους δικούς μας θεούς.

2) Ματσισκαπέου ο ινδιάνος θεός της πορδής.

Οι πορδές του θεού Ματσισκαπέου καθοδηγούσαν τους σοφούς της φυλής των Ιννού.

Σύμφωνα με τις παραδοσιακές πεποιθήσεις των αμερικανών ινδιάνων Ιννού τα πνεύματα μιλούν στους ζωντανούς. Κάποια μιλούν μέσα από τύμπανα. Άλλα έρχονται μέσω ονείρων. Και ένα από αυτά,ο θεός Ματσισκαπέου μιλάει μέσω πορδών.

Ο θεός ισχυρίζονταν οι ινδιάνοι μιλούσε “με μεγάλη συχνότητα” – ειδικά όταν οι άνδρες ήταν μόνοι χωρίς γυναίκες. Κάθε πορδή, πίστευαν, ήταν ο Ματσισκαπέου που τους έδινε ένα μήνυμα.
Μια ξαφνική κλανιά απαιτούσε άμεση μετάφραση. Εάν κάποιος την άφηνε απροειδοποίητα, ένας γέροντας της φυλής θα έπρεπε να βιαστεί έτσι ώστε να ενημερώσει τους υπόλοιπους για το μήνυμα της πορδής. Μερικές φορές, όμως, αυτό ήταν ευκολότερο να ειπωθεί παρά να γίνει.

3) Οι θεοί της τουαλέτας

Οι κινέζοι είχαν τη θεά των ακαθαρσιών Ζίγου.Οι γυναίκες άφηναν μία εικόνα της θεάς δίπλα απ’τη τουαλέτα και σε αντάλλαγμα για την αφοσίωση τους η θεά απαντούσε στις ερωτήσεις τους.Οι ιάπωνες το είχαν τερματήσει αφού είχαν ολόκληρο πάνθεο με θεότητες των κοπράνων!

Οι βαβυλώνιοι είχαν έναν φοβερά εκδικητικό θεό της τουαλέτας τον Σεντ μπετ χα κισέ,ο οποίος έστελνε κατάρα σε όποιον έκανε έρωτα δίπλα από τουαλέτα προκαλώντας του επιληψία.

Τέλος,οι ρωμαίοι είχαν δύο παρακαλώ θεούς της τουαλέτας,τον Στερκουιλίνους για την οικιακή τουαλέτα και την Κλοασίνα για το δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο ( Μωρή Κατακουζίνα εσύ;).

Κλοακίνα: η θεά των υπονόμων.

 

 

Πραγματικά διασκεδαστικές θεότητες δεν νομίζετε;

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…