ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Πρόταση : Hot spots εκτός Ε.Ε

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ. - 14 Δεκ 2018 - 10:32
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ήδη απο τον Μάρτιο του 2016 είχα προτείνει μέσω Facebook τη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών εκτός Ελλάδος και Ε.Ε στην Αφρική.Σε αντίθεση με ότι μας αφήνουν να πιστεύουμε,ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΧΑΡΑ.

Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει : με την είσοδο των λαθρομεταναστών στο ελληνικό έδαφος άμεση μεταφορά τους με πλοία στην Αφρική και απο εκεί επαναπροώθηση τους σε Ασία και

Αφρική.Ειδικότερα,υπέδειξα το Τζιμπουτί(Republic of Djibouti) ως την καλύτερη επιλογή και αυτό γιατί:Έχει άμεση πρόσβαση σε σημαντικότατη θαλάσσια αρτηρία,εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση στην Ευρώπη-δύσκολο να διασχίσουν τη Σαχάρα-με εύκολη επαναπροώθηση στην Ασία (Ινδικός Ωκεανός) για τους Αφγανούς,Πακιστανούς,Ουιγούρους τουρκόγενείς και λοιπούς Ασιάτες, μέσω διερχόμενων πλοίων.Ήδη στο Τζιμπουτί,Η ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!διότι -και αυτό είναι εκπληκτικό-οι

Υποδομή υποδοχής υπάρχει ήδη

ΗΠΑ,Κίνα,Βρετανία,Γαλλία,Γερμανία,Ιαπωνία,Ιταλία (ο Σαλβίνι τι θα έλεγε άραγε;) και η Ισπανία είτε έχουν στρατιωτικές βάσεις είτε φιλοξενούνται σε συμμάχους(;).Έτσι Οι υποσαχάριοι Αφρικανοί είναι πλησίον των περιοχών τους (τι είχανε τι χάσανε).

Ευρωπαϊκές στρατιωτικές βάσεις στο Τζιμπουτί: Ιταλία και Γαλλία (με γερμανικά και ισπανικά στρατεύματα).

Οι του Μακρέμπ (Μαρόκο-Αλγερία-Τυνησία) θα βρούν θαλπωρή σε Ισλαμικά κράτη της περιοχής (ας πολλαπλασιαστούν στη Σομαλία) αλλά και στο ίδιο το Ισλαμικό Τζιμπουτί.Γενικά είναι καλή ευκαιρία.

Επιπροσθέτως οι Έλληνες εφοπλιστές θα μπορούσαν ν’αναλάβουν τη μεταφορά των λαθρομεταναστών με τ’ανάλογα κέρδη και θέσεις εργασίας για ανέργους Έλληνες.

Με αεροπλάνα και βαπόρια: ο μεγαλύτερος στόλος του κόσμου μπορεί να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες άνετα.

Υπάρχουν αφρικανικές χώρες που στο παρελθόν-αλλά ακόμα και τώρα- έχουν ευεργετηθεί με κονδύλια του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών και μας χρωστάνε τρόπον τινά χάρη,ας μας βοηθήσουν και θα βοηθηθούν και αυτές.

Επιπλέον τώρα που ο άξονας Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος-Ελλάδα είναι σε πλήρη εξέλιξη η σύμμαχος Αίγυπτος θα μπορούσε να φιλοξενήσει ελληνικά χοτ-σποτς στο εδαφός της.

Λοιπόν τι περιμένουμε;

Δημήτρης Αλεξόπουλος

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΟιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

 

Loading…