ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δημήτρης Αντωνίου : Ιδρύστε Πρόσθετους Νέους Ιατρικούς Συλλόγους, κατά τον νόμο. Διαγραφείται από του προδοτικούς συλλόγους του Πατούλη,…

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 4 Σεπ 2021 - 10:49
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

…. 6Δάκτυλου, Παγώνη, Τζανάκη κλπ.

Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 693 93 64 918

ΝΟΜΟΣ 4512/2018

Άρθρο 291

Ιατρικοί Σύλλογοι Έδρα Επωνυμία1.Οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σωματειακού χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΟ: Δηλ. ο Ιατρικός Σύλλογος ιδρύεται με τις απλές διαδικασίες ίδρυσης ενός απλού σωματείου, όπως περιγράφονται στο αρ. 78 επ. ΑΚ.

2.Ο Ιατρικός Σύλλογος εδρεύει στην έδρα της αυτοδιοικητικής περιφερειακής ενότητας και λαμβάνει την επωνυμία του από αυτήν την περιφερειακή. Μπορεί σε μία περιφερειακή ενότητα να υπάρχουν πλέον του ενός Ιατρικοί Σύλλογοι, από τους οποίους ο σύλλογος που δεν εδρεύει στην έδρα της περιφερειακής ενότητας λαμβάνει την επωνυμία του από την πόλη, που αποτελεί έδρα του δήμου, στον οποίο εδρεύει.

ΣΧΟΛΙΟ: Άρα μπορούν να ιδρυθούν σε κάθε περιφέρεια πολλοί ιατρικοί σύλλογοι.

Άρθρο 293

Κάθε ιατρός που ασκεί το ιατρικό επάγγελμα στην ελληνική επικράτεια υποχρεούται να είναι εγγεγραμμένος ως μέλος σε έναν Ιατρικό Σύλλογο.

Άρθρο 295

Μητρώα Ιατρικού Συλλόγου Εγγραφή

3.Στο μητρώο του Ιατρικού Συλλόγου εγγράφεται ο ιατρός, με αίτησή του, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την κοινοποίηση της βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Πριν την εγγραφή στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο απαγορεύεται η από τον ιατρό άσκηση του επαγγέλματος αυτού. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τους ιατρούς που εγγράφονται στο ειδικό μητρώο μελών, καθώς και για τις ιατρικές εταιρείες και ιδιωτικές κλινικές που εγγράφονται στο αντίστοιχο μητρώο.

ΣΧΟΛΙΟ: Ο νόμος (αρ.293-4) υποχρεώνει όλους τους ιατρούς να εγγράφονται σε έναν ιατρικό σύλλογο, με ποινή απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματός του.

Η διάταξη όμως αυτή είναι ΑΚΥΡΗ, διότι συγκρούεται με την ΥΠΕΡΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΙΣΧΥ του αρ.18παρ.2 του Χάρτη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ του 1948, σύμφωνα με το οποίο:

«Ουδείς δύναται να υποχρεωθεί όπως αποτελέσει μέλος μιας ενώσεως!

Η διάταξη αυτή ΥΠΕΡΙΣΧΕΙ του παραπάνω ελληνικού νόμου (αρ.28.1 Συντάγματος)».

Δημήτρης Αντωνίου, ιατρός, τηλ. 693 93 64 918

https://zwidosia.blogspot.com/2021/09/6.html

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…