ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΟ ΙΛΙΓΓΙΩΔΕΣ ΑΠΙΘΑΝΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. - 9 Μαρ 2023 - 12:19

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Δείτε— αν αντέχετε για 30’’ — το παρακάτω βιντεοκλίπ των 10 δευτερολέπτων.
Είναι η εικόνα που βλέπει μπροστά του καθημερινά ένας μηχανοδηγός επιβατικής αμαξοστοιχίας που κινείται νύχτα στο «ρεύμα ανόδου» πχ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Το μόνο σίγουρο — αυτό που του δίνει την ηρεμία να ανάβει τσιγάρο, να πίνει τον καφέ του, μετά από το βραδυνό τοστ — είναι πως κινείται στο σωστό ρεύμα της διαδρομής. Πράγμα που του βεβαιώνει άλλωστε ο άγρυπνος προβολέας του σε ακτίνα 100 μέτρων.

Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε έναν μηχανοδηγό επιβατικής αμαξοστοιχίας που θα δεχόταν να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα διανύοντας 10, 20, 40 ή 70 χιλιόμετρα της διαδρομής, αν δεν ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος 1000% πως η γραμμή αυτή της «καθόδου» θα ήταν «νεκρή» (δηλαδή εξαρχής κλειστή σε κάθε άλλο τραίνο με κατεύθυνση την κάθοδο) σε όλο το μήκος της, μέχρι τον τελικό του προορισμό;

Τώρα λοιπόν που καταλάβατε το πρώτο λογικό ερώτημα, πάμε στο δεύτερο:
Ας υποθέσουμε πως ο ίδιος μηχανοδηγός που γνώριζε πως κινείται στο αντίθετο ρεύμα της γραμμής «καθόδου» με κατεύθυνση την «άνοδο», πλησιάζει το τούνελ των Τεμπών και με τρόμο αντιλαμβάνεται σε απόσταση 1-2 χιλιομέτρων ένα «γνώριμο» αμυδρό φως ενός άλλου τραίνου να τρεμοσβήνει απειλητικά από την είσοδο του τούνελ.

Τι θα έκανε ενστικτωδώς σε αυτή τη περίπτωση;

Δεν θα τραβούσε τα χειρόφρενα για να ακινητοποιήσει το τραίνο του στα 50-100 μέτρα;

Δεν θα μετέδιδε Σήμα Κινδύνου/Συναγερμού SOS προς το Κέντρο Ελέγχου ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του σιδηροδρομικού Δικτύου της Χώρας (και όχι μόνο στο Σταθμό της Λάρισας που είχε αφήσει πίσω στα 25-30 χιλιόμετρα);

Δεν θα άναβε του προβολείς κινδύνου και την μεγαφωνική «κόρνα» πρός το άλλο τραίνο που ξεπροβάλει από το τούνελ;

Δεν θα άνοιγε όλες τις πόρτες της αμαξοστοιχίας καλώντας τους επιβάτες να εξέλθουν επειγόντως;

Αν δεν έκανε τίποτα από αυτά, είναι 99% σίγουρο πως δεν είδε ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ, ούτε στα 2000, ούτε στα 1000, ούτε στα 500, ούτε στα 200 μέτρα από την είσοδο του τούνελ.

Είδε μόνο ένα τραίνο-Φάντασμα με ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ να ξεπροβάλει από την καταπακτή 2-5 δευτερόλεπτα πριν από την Σύγκρουση!

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr