ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΟ ΜΕΛΩΔΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ. - 2 Ιαν 2021 - 10:52

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Έτσι απαντάνε στις ύβρεις οι χώρες που υψώνουν ανάστημα και διαδηλώνουν συμβολικά την περιφρόνησή τους στην εκκολαπτόμενη παγκόσμια ιατροφασιστική δικτατορία.

Μια εκθαμβωτική χοροεσπερίδα την παραμονή του Νέου Έτους, χωρίς λοκντάουν, μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας, πασαρέλες εμβολίων και λοιπές τελετουργίες εκβαρβαρισμού, ήταν η απάντηση του ηγέτη της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο στην περιρρέουσα πανευρωπαϊκή υστερία αυτοκαταστροφής.

Η μεγάλη σάλα στο «Παλάτι της Ανεξαρτησίας» του Μινσκ γέμισε νιάτα προσκεκλημένα από όλες τις επαρχίες της χώρας, να χορέψουν κλασικούς χορούς υπό τους ήχους της κρατικής ορχήστρας για την υποδοχή του Νέου Χρόνου, για ένα 2021 απαλλαγμένο από τη σκιά του Φόβου, της Δουλείας και του Αφανισμού της Ανθρωπιάς.

Οι 314 νέοι χόρεψαν στο ρυθμό του βαλς, του χορού της αρμονίας, της ομορφιάς, της ελπίδας και της «γαμήλιας» υπόσχεσης για ένα αρμονικό μέλλον.

Εδώ και αρκετούς αιώνες η Λευκορωσία υπήρξε το επίκεντρο των παραδοσιακών μεγάλων χοροεσπερίδων με προσκεκλημένους από όλες της χώρες της Ευρώπης.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα ήταν αδύνατον σήμερα, μετά από δύο δεκαετίες πνευματικής λεηλασίας από την Πολιτική Ορθότητα, η οποία τελικά προσέφερε προοδευτικό άλλοθι στο πλανητικό πραξικόπημα της 11ης Μαρτίου 2020.

Αυτό δεν εμπόδισε τον πρόεδρο Λουκασένκο να δείξει με τη διοργάνωση (αλλά και τη συμμετοχή του στα δύο τελευταία λεπτά) της χοροεσπερίδας πως, στον ζοφερό εφιάλτη που ζούμε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη Πρόοδος από την άμεση και άνευ όρων επιστροφή στον Πολιτισμό της μουσικής, του χορού και της συναδέλφωσης των εθνών!

Ευχαριστούμε Λευκορωσία!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr