ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ !!!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ. - 15 Μάι 2019 - 20:59
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Φωτο : Περί ζήλου και ζηλωτή – Αγίου Νεκταριόυ Πενταπόλεως

Ο απόστολος Παύλος στην πρός Ρωμαίους επιστολή του μας μιλάει για τους Εβραίους τις εποχής του ότι έχουν ζήλο ου κατ’ επίγνωσιν (Ρωμ.10,2).

Σχετικά με αυτή την περικοπή, ένας όχι πολύ παλαιός άγιος της εκκλησίας μας, ο άγιος Νεκτάριος τονίζει ότι: Αυτός που έχει τέτοιο ζήλο βρίσκεται σε πλάνη επειδή νομίζει ότι δήθεν εργάζεται για την δόξα του Θεού,στην πραγματικότητα παραβαίνει τον νόμο της αγάπης προς τον πλησίον.

Κάνει το κακό για να έλθει αυτό που εννοεί καλό.

Εύχεται να πέσει φωτιά από τον ουρανό να κάψει όλους αυτούς που δεν δέχονται τις πεποιθήσεις του.

Έχει μίσος προς τους αλλοθρήσκους και τους ετεροδόξους. (​​ΠΗΓΗ:Αγ.Νεκταρίου “Το γνώθι σ’αυτόν”)​

Αντίθετα​ κατά τον άγιο ο κατ’ επίγνωση ζηλωτής​ χαρακτηρίζεται από αγάπη θερμή προς τον Θεό και τον πλησίον.

Από πραότητα,ανεξιθρησκεία,ευεργεσία και ευγένεια τρόπων.

Δηλαδή είναι ο τύπος του αληθινού χριστιανού.

Τώρα θα προσθέσω και μια διήγηση του μακαριστού Μητρ. Νικαίας Γεωργίου στο : http://www.orp.gr/?p=505#more-505​ (Προς το τέλος).

Για την εποχή μας τι να λέμε που είναι γεμάτη από φανατισμό κάθε είδους: πολιτικό, αθλητικό, θρησκευτικό που είναι και ο πλέον επικίνδυνος για την ψυχή μας.

Όσο και αν μερικοί δεν θέλουν να το παραδεχτούν και να το καταλάβουν:Η ορθόδοξη εκκλησία μας είναι ένα πλοίο που πλέει στη τρικυμισμένη θάλασσα της αμαρτίας και των αιρέσεων.

Έχει κυβερνήτη τον Χριστό, πλήρωμα το ιερατείο και επιβάτες όλους τους βαπτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς.

Αυτοί που νομίζουν​ ότι το πλοίο του Χριστού(και όσων από το πλήρωμα )δεν θα τους οδηγήσει στο λιμένα της βασιλείας του Θεού,ας πέσουν στην θάλασσα μαζί με τα πάθη τους.Τελεία και παύλα.

ΥΓ. Η εκκλησία δεν έχει ανάγκη από φύλακες της γνήσιας ορθοδοξίας , γιατί την φυλάει ο Χριστός και το ποίμνιο της (λα’ι’κοί και κληρικοί) ,όσο μικρό και να είναι.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr